Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Erwin van de Looi: “Het is belangrijk om de vinger op de zere plek te leggen”

Geschreven door Jord op 6 mei 2024

Zondagmiddag leed Heracles Almelo misschien wel de pijnlijkste thuisnederlaag van het seizoen. In eigen huis werd er met 0-5 verloren van RKC Waalwijk, waardoor Heracles Almelo nog steeds niet verzekerd is van nog een Eredivisie-seizoen. Na de wedstrijd sprak HAFC.nl met hoofdtrainer Erwin van de Looi, die zichtbaar baalde van opnieuw een nederlaag.

Van de Looi stipt aan waar het fout ging in de opbouw: “We speelden te vaak door de as, terwijl RKC die volledig had dicht gebouwd. Ik vind dat we vaker de zijkanten moesten opzoeken. Dat deden we een aantal keer en toen kwamen we er ook wel doorheen.” De hoofdtrainer doelt hiermee onder andere op de megakans na een halfuur spelen, toen Sem Scheperman de voorzet van Navajo Bakboord net voorbij het doel werkte.

Wissel Hoogma
In de rust voerde Erwin van de Looi drie wissels door. De meest opvallende wissel was die van aanvoerder Justin Hoogma, die voor het eerst dit seizoen eruit werd gehaald. “Justin liep in de eerste helft tegen een gele kaart aan en we wilden geen risico met hem nemen”, verklaart de hoofdtrainer.

Druk
Door de nederlaag tegen RKC Waalwijk neemt de druk op handhaving steeds meer toe. Met nog twee speelronden te gaan, zijn de Almeloërs nog steeds niet veilig. Ondanks deze situatie voelt Erwin van de Looi geen extra druk, aangezien deze volgens hem de hele tijd al aanwezig is. “De eerste dag dat ik hier in dienst was, hadden we maar één punt voorsprong op RKC Waalwijk. De druk vanuit posities onder je is er altijd geweest, maar daar moet je ook rekening mee houden als je bij Heracles Almelo speelt. Het is zaak om met die druk te kunnen dealen als profvoetballer en je te focussen op het spel.”

Terug naar oude niveau
Het huidige seizoenslot begint dezelfde vorm aan te nemen als die van het seizoen 2021/’22. Van de Looi wil hier echter niets van weten: “Ik ben echt niet doof voor de omgeving en hoor de vergelijking regelmatig voorbijkomen, maar van deze gedachte moeten wij gewoon volledig wegblijven. Voor ons is het belangrijk om de vinger op de zere plek te leggen en ons af te vragen waarom wij het niveau niet haalden dat wij wel tegen Go Ahead Eagles en AZ wisten te behalen. Richting de komende twee wedstrijden moeten wij er alle energie insteken om terug te keren naar dat niveau.”

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen concurrent Excelsior Rotterdam op het programma. Dankzij de nederlaag van de Rotterdammers tegen N.E.C. op maandagavond heeft Heracles Almelo voldoende aan een gelijkspel om zich te handhaven in de Eredivisie.

Discussieer mee

23

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • ste

    stefzegt

    één maand geleden

    De discussie hieronder vond ik juist in de podcast opvallend. Bij de stellingen over Hoogma en Van der Looij was het ze mogen bij degradatie blijven. Maar daarna ging het een uur over dat de selectie kwalitatief ondermaats is en dat er geen keuzes zijn met de opstelling.

    Waar ik het helemaal mee eens ben is de opmerking iemand naast Nico Jan te zetten. Teveel hetzelfde teveel lieve jongetjes.

    Nogmaals complimenten voor de podcast.

    +6

  • Pol

    Polliezegt

    één maand geleden

    Wat een gezeur weer over die Gillissen. Hij is gedegradeerd en NJH heeft ons kampioen gemaakt en hebben we Europees voetbal gespeeld en de bekerfinale gehaald. Niet geschikt die Gillissen. Wie heeft ons opgezadeld met bijvoorbeeld een bakboord (idd laatste wedstrijd de beste man eraf, Sonneberg, Roosken? Zo zijn er nog vele miskopen waar we nu vanaf zijn en die door Gilissen zijn gehaald.

    We zijn nog niet de stabiele middenmoter die we willen zijn. Dat heeft tijd nodig. Vergeet dat niet.Als we ons handhaven (en de kans is groot) dan hebben we een top prestatie geleverd. Als de doelstelling wordt gehaald dan heeft NJH weer prima gedaan

    Neemt niet weg dat dingen beter moeten. Begin eens om nu eindelijk eens een goede verdediging neer te zetten. Dit is al minstens drie jaar ons probleem. Er gaan spelers in elke linie weg en het is zaak, en dat kost geld, om nu eens goed door te selecteren.

    +1

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      Dirk het gras is bij een ander niet groener dan bij ons. Ook de naaste concurrenten zullen flink in hun selecties moeten investeren om stapje te maken. De selecties van de genoemde clubs moeten ook op de schop. Als je 3,4 of 5 punten meer hebt wil dat nog niet zeggen dat zo’n club verder niet hoeft te doen? Bij Zwolle bijvoorbeeld vertrekken Namli en Kersten transfervrij en stopt Van Polen🤔 vervolgens hebben ze daar geen cent te makken. RKC of Excelsior ( wie er ook maar in blijft) hebben ook een aantal belangrijke spelers met aflopende contracten, ik daar zijn de middel ook beperkt.

    • Dir

      Dirkzegt

      één maand geleden

      Het ging me niet om het financiële fundament Jesse, dat zit wel snor (al hoop ik wel dat we de salarisgrens gaan verleggen). Met fundament bedoelde ik de selectie. We hebben meer geld dan sommige concurrenten, maar we zullen ook flink meer moeten uitgeven om de huidige gaten op te vullen. Dat wordt zacht gezegd niet makkelijk. Laten we eerst mikken op een eredivisiewaardige selectie voor we het gaan hebben over een verblijf in de middenmoot.

      -1

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      Je zit weer te slapen Pollie, natuurlijk zijn er ook enkele goede spelers opgehaald, het zou helemaal niet best zijn als het allemaal bagger zou zijn. Maar kijk ik naar spelers zoals De la Torre, Dalmau, Dessers, Galiatta, Rente, Schoofs l, Kio, Vloet en Blaswich zijn het stuk voor stuk spelers die ons veel gebracht hebben en opgebracht. Het valt mij, en vele anderen vies tegen wat hij tot nu toe heeft binnengehaald en dat hoor ik meer. Maar toch zeg ik niet dat hij weg moet, doelstelling gehaald, prima! Ik ben daarom wel benieuwd wat er na dit seizoen binnen komt en hoe slagvaardig we zijn. Daar heb ik mijn twijfels over, mede omdat ik denk dat we angstvallig vast blijven houden aan een salarisgrens en dan zijn onze naaste concurrenten spekkoper.

      Dirk het wordt eens tijd dat jij je gaat verdiepen in de jaarcijfers van de clubs. Neem van mij aan dat de door mij genoemde club gewoon minder dan Heracles te besteden hebben. heracles had vorig seizoen en ook dit seizoen al een heel stevig financieel fundament. Nu komt er ook nog eens ruim 3 miljoen meer aan tv geld binnen en daar ik aan begin seizoen niet op begroot.

    • Pol

      Polliezegt

      één maand geleden

      Over selectief geheugen gesproken,wie heeft Bdk opgehaald? Hrustic en oppegard zijn ook prima versterkingen. Bruijn wordt te vroeg afgeschreven. Is technisch een veel betere voetballer dan een scheperman die kkd niveau is. Dat heeft van de looi verkeerd.Honrnkamp is ook een prima aankoop gebleken. Leerdam is ervaren maar nog wisselvallig, lijkt mij meer een opkomende rechtsback.

      Ik zou niet afgaan op een goede wedstrijd van bakboord. Hij is niet stabiel genoeg en en laat verdedigend nog wel eens een steekje vallen.

      Daarnaast kijk eens naar de feiten. Kampioen eredivisie, Europees voetbal gehaald en de bekerfinale. Straks ook handhaving.

      -4

    • Dir

      Dirkzegt

      één maand geleden

      De andere clubs hebben al een goed fundament en wij niet. We gaan volgend jaar gewoon weer spelen voor handhaving, zeker als je kijkt wat er bij komt tov welke teams vertrekken.

      -3

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      Jij hebt wel een heel selectief geheugen kerel. Satriano, Willems, Wieckhof, Cicilia, Nankishi. Mokono en Bruijn allemaal ‘toppers’. Bakboord is de enige die zondag nog een mager 6-je haalde. Onze huidige TD haalt spelers op die hij nog vanuit het verleden kent (o.a. Vejinovic en Bruns) en spelers die uit de koker van onze trainer komt. Ze de oogkleppen eens af.

      Ik pleit niet voor het wegsturen van onze TD, mede omdat onze doelstelling is gehaald (handhaving) en dan kan je hem ook handhaven. Maar straks in juni, juli en
      augustus staat hij weer voor een groot “examen”. Het is weer opnieuw beginnen en nu zal hij nog slagvaardiger moeten worden tov wat we tot nu toe hebben laten zien. We moeten weer een stapje maken als club en wel voor de posities 14 tm 10 moeten gaan. Dat moet zeker kunnen met de middelen die we hebben en dat is beduidend meer dan de clubs zoals Zwolle, Almere, RKC (als ze zich handhaven) Go Ahead en Sparta. Bij Heerenveen kunnen we in de buurt komen, die moeten voor volgend seizoen er financieel flink het mes in zetten.

      +4

  • Nvb

    Nvbzegt

    één maand geleden

    Ik zie toch veel mensen die roepen dat dit team niet goed genoeg is etc. En dat Hoogma gefaald zou hebben Tot op een zekere hoogte ben ik het daar ook zeker mee eens. Maar wat mij vooral opvalt, en dat valt me al op sinds de degradatie, is dat er op mentaal vlak een heel groot probleem is in dit team.
    Puur op voetballend vermogen hebben wij opzich een prima Selectie. Als iedereen zijn niveau haalt dan kunnen wij heel aardig voetballen en doen wij niets onder voor de subtop.
    Echter is t probleem vooral dat er in deze selectie een heel broos zelfvertrouwen is en de paniek in de koppies heel snel toeslaat als wij zelf onder druk komen te staan. Daar zit ook het hele probleem op dit moment.
    Tegen RKC was dit naar mijn idee ook weer het grote probleem. De spanning zit er al op voor de wedstrijd, dan kom je vervolgens uit t niets op 0-1 achterstand en dan slaat t totaal door in de koppies. Simpel spelen lukt niet meer, iedereen wil zo graag het verschil maken dat ze eigenlijk te veel voor eigen bv gaan spelen, de taken worden niet uitgevoerd en er wordt te geforceerd gespeeld waardoor alle vastigheden overboord gaan. Ze lopen zichzelf als t ware voorbij. Kort samengevat denk ik dat wij een team met te veel “mooi weer voetballers” hebben en te weinig echte kerels. . Hoogma sr. Heeft daar met JiZZ,BDK en Engels al wel wat meer op in gekocht, maar helaas hebben we er daar nog wel wat meer van nodig. Hopelijk gaat hij daar deze zomer flink mee aan de slag. Daarnaast zat hij natuurlijk ook gewoon met het probleem dat zijn voorganger een zwakke selectie had samengesteld en dat wij met veel langlopende contracten zaten waar we niet zomaar onderuit konden.(Roosken,Bakboord, Sonnenberg ,Ouahim en nog een aantal spelers meer) Daarnaast heeft Hoogma met een aantal spelers gegokt en verloren zoals Mokono,Wieckhoff(wel in minder mate dan Mokono,wellicht nog potentie voor de toekomst) ,Sankoh (al was dat natuurlijk ook een last-minute noodoplossing) en jeugdspelers als Weymeher en olde Keizer. Ook Limbombe is nog erg wisselvallig en Bruijn is t m ook nog niet helemaal, maar dat lijken wel jongen met potentie die mogelijk nog wel van waarde kunnen worden. Hrustic en Oppegard zijn overigens wel echt top-spelers voor ons.
    Alles bij elkaar opgeteld denk ik zeker niet dat we Hoogma alleen moeten gaan beschuldigen voor de matige selectie want naar mijn idee spelen er ook gewoon factoren mee waar hij niks aan kan doen (spelers gecontracteerd door voorganger, ontwikkelen spelers zich wel of niet zoals verwacht). Daar waar hij directe invloed op heeft gehad heeft hij wat mij betreft niet eens zo heel onaardig gedaan en dat sommige spelers niet uit de verf komen dat blijft je houden en was onder Jan Smit niet anders. Je hebt altijd een bepaalde mate van “afschrijving” van jongens die de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Het ene seizoen heb je daar meer geluk mee dan het andere seizoen. Zo werkt het nu eenmaal. Nu heb je alleen de pech dat je én met slechte spelers zit van je voorganger én ook nog je normale afschrijving hebt van spelers, waardoor je toch met een selectie zit die niet zo heel erg goed is .

    Wat overigens ook niet mee helpt is dat er fans zijn die spelers gaan uitfluiten, gaan applaudisseren omdat een speler word gewisseld ,constant aan de stoelpoten zagen van de verantwoordelijken en ga zo maar door. Daarmee geef je in plaats van een steuntje in de rug een keiharde schop in de rug. En hoewel de frustratie begrijpelijk is van de fans denk ik toch vooral dat je op zo’n moment heel goed in de spiegel moet kijken en je moet afvragen of dat nou het gene is wat het team vooruit gaat helpen.
    Het is nu eenmaal hoe het is en we wisten op voorhand dat dit een heel moeilijk seizoen zou worden. Blijf er dus ook vooral achter staan en laat de negatieve gedachten en gevoelens niet de overhand krijgen. We staan tot nu toe nog op de veilige plaats en hoewel het nog knap lastig word en erg spannend is hebben we dus ook nog niks om over te stressen. Neuzen vooruit, kop dr voor en met zijn allen strijden, fans en spelers ! 💪💪

    +17

    • Nvb

      Nvbzegt

      één maand geleden

      @ome Gerrit

      Volgens mij heb je nogal moeite met lezen !
      Waar schuif ik het af op Gillissen en houd ik Hoogma de hand boven het hoofd ?
      Ik zeg letterlijk dat Hoogma ook zeker verantwoordelijk is, maar dat hij dat niet alleen is. Ook Gillissen heeft een aandeel in de selectie van dit en vorig jaar.
      Daarnaast geef ik ook aan dat het een optelsom is van én spelers van je voorganger én spelers die hij zelf gehaald heeft die niet uit de verf komen. Daardoor heb je dus te maken met niet alleen je eigen foute inschatting maar ook met die van een ander. En dat bij elkaar op geteld zorgt voor een zwakkere selectie.
      En daar is niet Hoogma alleen verantwoordelijk voor. En dat was het hele punt.

      Daarnaast heeft hij ook gewoon goede spelers gehaald toch ? Jizz, BDK Hrustic, Oppegard en in minder mate een Engels zijn gewoon prima spelers voor ons. Dat is al een half team.

      En daarnaast:

      Hoogma heeft vorig jaar een team samengesteld waar we uiteindelijk kampioen mee zijn geworden. Dus doelstelling gehaald! Chapeau Hoogma en uiteraard ook chapeau Tin Gillissen (zo eerlijk ben ik uiteraard ook)

      Dit jaar is de doelstelling lijfsbehoud. Tot nu toe staan we nog op een veilige plaats. Dus tot nu toe ook nog geen reden tot paniek. Al is t natuurlijk erg spannend helemaal met de angst van twee jaar geleden die nog vers in het geheugen zit.

      Uiteindelijk denk ik dat we gewoon realistisch moeten zijn. Op voorhand wisten we dat het een moeilijk jaar ging worden. En natuurlijk hopen we dat we eerder veilig zijn, maar laten we ook niet doen alsof dit een verassing is en alles te maken heeft met wanbeleid. Als je dat oprecht gelooft dan ben je dit seizoen met compleet verkeerde verwachtingen in gegaan en ligt de oorzaak ook voor een groot deel bij jezelf.

      Ik hoop dat je zo begrijpt wat ik bedoel! Ik pleit Hoogma niet vrij maar wil ook zeker niet alle schuld bij hem leggen. Er zijn er twee verantwoordelijk voor deze selectie en niet één iemand.

      +4

    • Ome

      Ome Gerritzegt

      één maand geleden

      De huidige malaise voor een belangrijk deel op Gilissen afschuiven en Hoogma zoveel mogelijk de hand boven het hoofd houden. Sorry, daar vind ik wat van! Over het geheel genomen zijn de inkomende transfers o.l.v. Hoogma de afgelopen twee jaren, onvoldoende gebleken. Ik denk niet dat Gilissen het slechter had gedaan!

      +2

  • NVB

    NVBzegt

    één maand geleden

    Ik zie toch veel mensen die roepen dat dit team niet goed genoeg is etc. En dat Hoogma gefaald zou hebben Tot op een zekere hoogte ben ik het daar ook zeker mee eens. Maar wat mij vooral opvalt, en dat valt me al op sinds de degradatie, is dat er op mentaal vlak een heel groot probleem is in dit team.
    Puur op voetballend vermogen hebben wij opzich een prima Selectie. Als iedereen zijn niveau haalt dan kunnen wij heel aardig voetballen en doen wij niets onder voor de subtop.
    Echter is t probleem vooral dat er in deze selectie een heel broos zelfvertrouwen is en de paniek in de koppies heel snel toeslaat als wij zelf onder druk komen te staan. Daar zit ook het hele probleem op dit moment.
    Tegen RKC was dit naar mijn idee ook weer het grote probleem. De spanning zit er al op voor de wedstrijd, dan kom je vervolgens uit t niets op 0-1 achterstand en dan slaat t totaal door in de koppies. Simpel spelen lukt niet meer, iedereen wil zo graag het verschil maken dat ze eigenlijk te veel voor eigen bv gaan spelen, de taken worden niet uitgevoerd en er wordt te geforceerd gespeeld waardoor alle vastigheden overboord gaan. Ze lopen zichzelf als t ware voorbij. Kort samengevat denk ik dat wij een team met te veel “mooi weer voetballers” hebben en te weinig echte kerels. . Hoogma sr. Heeft daar met JiZZ,BDK en Engels al wel wat meer op in gekocht, maar helaas hebben we er daar nog wel wat meer van nodig. Hopelijk gaat hij daar deze zomer flink mee aan de slag. Daarnaast zat hij natuurlijk ook gewoon met het probleem dat zijn voorganger een zwakke selectie had samengesteld en dat wij met veel langlopende contracten zaten waar we niet zomaar onderuit konden.(Roosken,Bakboord, Sonnenberg ,Ouahim en nog een aantal spelers meer) Daarnaast heeft Hoogma met een aantal spelers gegokt en verloren zoals Mokono,Wieckhoff(wel in minder mate dan Mokono,wellicht nog potentie voor de toekomst) ,Sankoh (al was dat natuurlijk ook een last-minute noodoplossing) en jeugdspelers als Weymeher en olde Keizer. Ook Limbombe is nog erg wisselvallig en Bruijn is t m ook nog niet helemaal, maar dat lijken wel jongen met potentie die mogelijk nog wel van waarde kunnen worden. Hrustic en Oppegard zijn overigens wel echt top-spelers voor ons.
    Alles bij elkaar opgeteld denk ik zeker niet dat we Hoogma alleen moeten gaan beschuldigen voor de matige selectie want naar mijn idee spelen er ook gewoon factoren mee waar hij niks aan kan doen (spelers gecontracteerd door voorganger, ontwikkelen spelers zich wel of niet zoals verwacht). Daar waar hij directe invloed op heeft gehad heeft hij wat mij betreft niet eens zo heel onaardig gedaan en dat sommige spelers niet uit de verf komen dat blijft je houden en was onder Jan Smit niet anders. Je hebt altijd een bepaalde mate van “afschrijving” van jongens die de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Het ene seizoen heb je daar meer geluk mee dan het andere seizoen. Zo werkt het nu eenmaal. Nu heb je alleen de pech dat je én met slechte spelers zit van je voorganger én ook nog je normale afschrijving hebt van spelers, waardoor je toch met een selectie zit die niet zo heel erg goed is .

    Wat overigens ook niet mee helpt is dat er fans zijn die spelers gaan uitfluiten, gaan applaudisseren omdat een speler word gewisseld ,constant aan de stoelpoten zagen van de verantwoordelijken en ga zo maar door. Daarmee geef je in plaats van een steuntje in de rug een keiharde schop in de rug. En hoewel de frustratie begrijpelijk is van de fans denk ik toch vooral dat je op zo’n moment heel goed in de spiegel moet kijken en je moet afvragen of dat nou het gene is wat het team vooruit gaat helpen.
    Het is nu eenmaal hoe het is en we wisten op voorhand dat dit een heel moeilijk seizoen zou worden. Blijf er dus ook vooral achter staan en laat de negatieve gedachten en gevoelens niet de overhand krijgen. We staan tot nu toe nog op de veilige plaats en hoewel het nog knap lastig word en erg spannend is hebben we dus ook nog niks om over te stressen. Neuzen vooruit, kop dr voor en met zijn allen strijden, fans en spelers ! 💪💪

    +5

  • Ome

    Ome Janzegt

    één maand geleden

    Wat mij opvalt is dat de vleugelspelers te weinig het spel breed maken wanneer we in balbezit zijn. Het breed maken doen ze m.n. wanneer ze eenngoede kans hebben om de bal te krijgen. Veder zie ik dat Limbombe heel veel naar binnen trekt en niet alleen om ruimte te maken voor de opkomende back.

    +2

  • Dt

    Dtzegt

    één maand geleden

    Weet niet of v d Looi naar de wedstrijd van rkc tegen Utrecht heeft gekeken, maar de eerste goal van rkc is een kopie van de 1 0 van rkc. Daar is dus niks mee gedaan lijkt mij. En waarom klap je er tegen az Sparta en Heerenveen wel op en laat je rkc lekker komen. Tis toch geen psv en ze zitten in het zelfde schuitje als ons. Dat kan vd Looi zich wel aanrekenen.

    +5

  • Erw

    Erwin A. Gommerzegt

    één maand geleden

    Het was vorig jaar niet best,het is dit jaar niet best en volgend jaar zal niet beter worden.
    Waar zijn de talenten van de academie?
    Waar is het Heracles Almelo gebleven met jonge veel belovende voetballers.
    En een punt erbij is onzin vol erop 3 punten niks 1 punt!

    -3

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    één maand geleden

    Aan onze trainer ligt het niet! Je bent als trainer zo goed als de spelers die je tot je beschikking hebt. Wij gaan niet degraderen, no way! Ik trap een open deur in als ik zeg dat de helft van de selectie geen eredivisienivo heeft. Van de Looi zal Hoogma én de scouting niet afvallen maar zal zich wel rot geschrokken zijn van het totale nivo van de selectie. Ik verwacht een totale metamorfose bij aanvang van het nieuwe seizoen. Iedereen zal beamen dat het zo echt niet langer kan. Het kapitaal moet op het veld staan en niet tegen 2,4% op de spaarrekening.

    +13

    • Joo

      Joopzegt

      één maand geleden

      Ome Gerrit, ik help het jou en onze allemaal hopen dat er volgend seizoen een andere selectie staat. De ervaringen uit het verleden pleiten niet voor de club, hand op de knip principe.

      +1

  • Rob

    Rob Koehofzegt

    één maand geleden

    Erwin van de Looi is ook trainer geweest bij Willemll. Wat waren wij blij dat hij weg ging bij ons. Het is een trainer die technisch praat maar een heel elftal in slaap laat sukkelen. Geen passie geen vuur alles neutraal en saai. Met techniek alleen kom je er niet. Teamwork doorzetten en gas erop. Succes met deze saaie vent.

    • Buk

      Buks2zegt

      één maand geleden

      Je legt de vinger inderdaad op de zere plek. Van de Looi heeft uiteindelijk overal teleurstellend gepresteerd. Bijna overal ontslagen. Verdediging is de basis voor hem. Drie centrale verdedigers opstellen en uiteindelijk met 5-0 verliezen. Hij jaagt supporters uit het stadion met zijn negatieve voetbal. Hoop dat hij na dit seizoen vertrekt anders kon komend seizoen wel eens tot degradatie leiden. Het geluk houdt een keer op.

  • Buk

    Bukszegt

    één maand geleden

    V d Looi: steek ajb hand in eigen boezem

    “We bouwen te weinig op via de zijkant” Ja je hebt geen rechtsbuiten.

    “Te druk in de as” ja je speelt met 4 middenvelders.

    +10

    • Ale

      Alexzegt

      één maand geleden

      Van der Looi speelde thuis met de tactiek van de uitwedstrijden en dat terwijl het stadion vol zat om een feestje te vieren. Bij het inspelen zag ik al dat de scherpte en gedrevenheid ontbrak bij de spelers. Ook dat zal hij wel niet hebben gezien.

      +1

  • Ren

    Rene vak rzegt

    één maand geleden

    De vinger ligt al twee jaar op de zere plek. Ook in de kkd was het allemaal niet best .Dit seizoen lijkt wel 68 wedstrijdente duren.Veel van onze resultaten zijn behaald door uitslagen van anderen en wedstrijden met rode kaarten.Dit seizoen is er één om snel te vergeten.Laten we de laatste twee duels onze ploeg ( die ontzettend worstelt met zichzelf) blijven steunen.Het is nogmaals niet makkelijk om halverwege seizoen spelers en trainer in te passen. Wij als supporters mogen ook wel eens in de spiegel kijken door al onze uitlatingen (lees gejoel- uitfluiten) van spelers.

    +21

  • Pol

    Polliesrzegt

    één maand geleden

    Afgelopen zondag hadden we genoeg aan een gelijkspel, komende zondag hebben we genoeg aan een gelijkspel en mocht dat niet lukken hebben we in de laatste wedstrijd ook genoeg aan een gelijkspel.
    Zelfde situatie als 2 jaar geleden maar met een belangrijk verschil.
    De concurrenten moeten beiden ofwel uit tegen de landskampioen of tegen de nummer 2.
    Het lijkt me stug dat beide ploegen uit bij gaan winnen.

    +14

TopReacties

+21
Rene vak réén maand geleden

De vinger ligt al twee jaar op de zere plek. Ook in de kkd was het allemaal niet best .Dit seizoen lijkt wel 68 wedstrijdente duren.Veel van onze resultaten zijn behaald door uitslagen van anderen en wedstrijden met rode kaarten.Dit seizoen is er één om snel te vergeten.Laten we de laatste twee duels onze ploeg ( die ontzettend worstelt met zichzelf) blijven steunen.Het is nogmaals niet makkelijk om halverwege seizoen spelers en trainer in te passen. Wij als supporters mogen ook wel eens in de spiegel kijken door al onze uitlatingen (lees gejoel- uitfluiten) van spelers.

+17
Nvbéén maand geleden

Ik zie toch veel mensen die roepen dat dit team niet goed genoeg is etc. En dat Hoogma gefaald zou hebben Tot op een zekere hoogte ben ik het daar ook zeker mee eens. Maar wat mij vooral opvalt, en dat valt me al op sinds de degradatie, is dat er op mentaal vlak een heel groot probleem is in dit team. Puur op voetballend vermogen hebben wij opzich een prima Selectie. Als iedereen zijn niveau haalt dan kunnen wij heel aardig voetballen en doen wij niets onder voor de subtop. Echter is t probleem vooral dat er in deze selectie een heel broos zelfvertrouwen is en de paniek in de koppies heel snel toeslaat als wij zelf onder druk komen te staan. Daar zit ook het hele probleem op dit moment. Tegen RKC was dit naar mijn idee ook weer het grote probleem. De spanning zit er al op voor de wedstrijd, dan kom je vervolgens uit t niets op 0-1 achterstand en dan slaat t totaal door in de koppies. Simpel spelen lukt niet meer, iedereen wil zo graag het verschil maken dat ze eigenlijk te veel voor eigen bv gaan spelen, de taken worden niet uitgevoerd en er wordt te geforceerd gespeeld waardoor alle vastigheden overboord gaan. Ze lopen zichzelf als t ware voorbij. Kort samengevat denk ik dat wij een team met te veel "mooi weer voetballers" hebben en te weinig echte kerels. . Hoogma sr. Heeft daar met JiZZ,BDK en Engels al wel wat meer op in gekocht, maar helaas hebben we er daar nog wel wat meer van nodig. Hopelijk gaat hij daar deze zomer flink mee aan de slag. Daarnaast zat hij natuurlijk ook gewoon met het probleem dat zijn voorganger een zwakke selectie had samengesteld en dat wij met veel langlopende contracten zaten waar we niet zomaar onderuit konden.(Roosken,Bakboord, Sonnenberg ,Ouahim en nog een aantal spelers meer) Daarnaast heeft Hoogma met een aantal spelers gegokt en verloren zoals Mokono,Wieckhoff(wel in minder mate dan Mokono,wellicht nog potentie voor de toekomst) ,Sankoh (al was dat natuurlijk ook een last-minute noodoplossing) en jeugdspelers als Weymeher en olde Keizer. Ook Limbombe is nog erg wisselvallig en Bruijn is t m ook nog niet helemaal, maar dat lijken wel jongen met potentie die mogelijk nog wel van waarde kunnen worden. Hrustic en Oppegard zijn overigens wel echt top-spelers voor ons. Alles bij elkaar opgeteld denk ik zeker niet dat we Hoogma alleen moeten gaan beschuldigen voor de matige selectie want naar mijn idee spelen er ook gewoon factoren mee waar hij niks aan kan doen (spelers gecontracteerd door voorganger, ontwikkelen spelers zich wel of niet zoals verwacht). Daar waar hij directe invloed op heeft gehad heeft hij wat mij betreft niet eens zo heel onaardig gedaan en dat sommige spelers niet uit de verf komen dat blijft je houden en was onder Jan Smit niet anders. Je hebt altijd een bepaalde mate van "afschrijving" van jongens die de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Het ene seizoen heb je daar meer geluk mee dan het andere seizoen. Zo werkt het nu eenmaal. Nu heb je alleen de pech dat je én met slechte spelers zit van je voorganger én ook nog je normale afschrijving hebt van spelers, waardoor je toch met een selectie zit die niet zo heel erg goed is . Wat overigens ook niet mee helpt is dat er fans zijn die spelers gaan uitfluiten, gaan applaudisseren omdat een speler word gewisseld ,constant aan de stoelpoten zagen van de verantwoordelijken en ga zo maar door. Daarmee geef je in plaats van een steuntje in de rug een keiharde schop in de rug. En hoewel de frustratie begrijpelijk is van de fans denk ik toch vooral dat je op zo'n moment heel goed in de spiegel moet kijken en je moet afvragen of dat nou het gene is wat het team vooruit gaat helpen. Het is nu eenmaal hoe het is en we wisten op voorhand dat dit een heel moeilijk seizoen zou worden. Blijf er dus ook vooral achter staan en laat de negatieve gedachten en gevoelens niet de overhand krijgen. We staan tot nu toe nog op de veilige plaats en hoewel het nog knap lastig word en erg spannend is hebben we dus ook nog niks om over te stressen. Neuzen vooruit, kop dr voor en met zijn allen strijden, fans en spelers ! 💪💪

+14
Polliesréén maand geleden

Afgelopen zondag hadden we genoeg aan een gelijkspel, komende zondag hebben we genoeg aan een gelijkspel en mocht dat niet lukken hebben we in de laatste wedstrijd ook genoeg aan een gelijkspel. Zelfde situatie als 2 jaar geleden maar met een belangrijk verschil. De concurrenten moeten beiden ofwel uit tegen de landskampioen of tegen de nummer 2. Het lijkt me stug dat beide ploegen uit bij gaan winnen.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia