Mumba

De volgende Almelose aanwinst is binnen: Jizz Hornkamp

3 juli
136 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Bjorn Wind op 3 jul. 2023

Na het vertrek van Rigino Cicilia en het ontbreken van Samuel Armenteros hing het al in de lucht dat Heracles met een nieuwe spits bezig was. Nu is het dan officieel: Jizz Hornkamp is De 25-jarige spits komt over van Willem II. Hornkamp tekent in Almelo een contract tot medio 2026, met een optie tot een extra seizoen. De aanvaller zal met nummer 23 gaan spelen.

Hornkamp doorliep de jeugdopleiding van Ajax, AZ en SC Heerenveen, waar hij zijn debuut maakte in 2018. Na 2,5 seizoen bij FC Den Bosch tekende Hornkamp in de winterstop van het seizoen 2021/2022 bij Willem II. Zijn laatste seizoen bij de Tilburgers maakte Hornkamp negen doelpunten en gaf hij zes assists in 32 wedstrijden.

“Heracles Almelo is een grote club die thuishoort in de Eredivisie”, vertelt Hornkamp bij zijn presentatie. “Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de club. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen.”

“Jizz is een echte spits met een uitstekende opleiding en Eredivisie-ervaring. Hij heeft een geweldige mentaliteit en past bij de manier van spelen die wij voor ogen hebben”, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 136

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Koe

    Koen Kremerzegt

    één jaar geleden

    Er wordt veel gesproken over een verbetering van het middenveld en een RCV.

    Mark Diemers is transfervrij. Vond hem ondanks het matige draaien van Emmen altijd wel goed spelen.
    Jeffrey Bruma is transfervrij. Maar misschien is dat te hoog gegrepen…

  • A3N

    A3Nzegt

    één jaar geleden

    Of Arena komt is nog niet zeker.
    De naam Bas Dost heb ik in het circuit niet gehoord, wel die van Kuwas, maar dat ligt meer bij de speler dan bij Heracles.

    Mogelijke aanwinsten worden nooit alleen op videobeelden gekocht, maar altijd eerst live bekeken..

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Niek dat zou een zeer interessante naam kunnen zijn, maar dan moeten we wel snel toeslaan. Ik denk dat Zwolle hem ook wel wil, laat Johnny Jansen daar toevallig trainers zijn, juist de trainer waar deze speler het vertrouwen van kreeg🤨🤔 Dat zijn zo van die lijntjes doe je vooraf kan uittekenen. Voor de nummer 10 zou dat een goede optie zijn👍

  • Ren

    Renenrdriezegt

    één jaar geleden

    Mateo Les gaat weg. Staat dan de deur open voor Matteo Waem?

  • Nie

    Niekzegt

    één jaar geleden

    Ik zie ook voorbij komen dat het contract van Tibor Halilovic ontbonden gaat worden bij Heerenveen. Zou dat geen interessante speler zijn om er bij te hebben op t middenveld?
    De Heerenveen fans zijn lovend over hem en snappen niet dat de trainer het niet in hem zagen zitten. Het seizoen ervoor was hij nog vast basisspeler. De Heerenveen fans omschrijven hem als een jongen met een enorme drive en voetballend vermogen.

    En hij zou dan gratis aangetrokken kunnen worden als zijn contract ontbonden word. Lijkt mij in dat geval dan zeker interessant,helemaal nu Schoofs ook is vertrokken.

  • Pol

    Polliezegt

    één jaar geleden

    Iedereen ziet die arena graag komen, maar waarvoor dat gebaseerd? Enkel vanuit beelden van YouTube en interesse van een aantal serie B teams? Waarom heeft een serie a club dan geen belangstelling?

    In dat team hieronder stond toch beduidend meer ervaring op het veld qua eredivisie ervaring en eredivisie.

    We moeten klasbakken erbij hebben op 10 en nog op de rechtsbuiten positie. Er vanuit gaande dat hornkamp een goalgetter wordt in de eredivisie. Een ervaren targetman zou ik zeker er ik nemen in de spits.

  • Vak

    Vakkie Kzegt

    één jaar geleden

    @Mark
    Wuytens kwam over als verdediger van PSV 2 en Klavan was niet meer dan een talentvolle linksback uit Estland, moest het ook nog maar laten zien. Hirayama was heel veelbelovend, maar wat is daar nu van gekomen?
    Daarnaast zijn er meerdere van deze spelers ook gewoon meegekomen uit de Gouden Gids Divisie (Reekers, Quansah, Sluijter)

    In die tijd was Heracles creatief met scouten, maar ook die creatieve manieren hebben andere teams ook overgenomen. Spelers uit de Serie C zijn tegenwoordig met een klik van een muis al te bekijken ipv afhankelijk van een netwerk van toen.

    Het team dat we nu hebben staan is naar mijn mening al behoorlijk sterk en breed. Ik hoop nog op een Duarte voor op het middenveld en een 10 erbij. Als Arena zou komen heb je al vier rechtsbuitens met Nankishi, Wehmeyer en Laursen (die eventueel ook als 3e spits kan dienen).

    Heb vertrouwen kearls

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Zat net ff te kijken wie wij in ons promotie jaar 05/06 op het veld hadden staan:

    Piecke, Klavan, wuytens, hoogma Reekers, Tanghe, Maas, Nurmela, kwansah, Sluiter Hirayama,

    Ongekend daar stond wel een elftal zeg

    Dat niveau halen we nog lang niet

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Excuses niet nodig hoor spikety 😉

  • Pie

    Piellezegt

    één jaar geleden

    Ik denk dat we ook best veel reservepotje hebben, altijd tot zover zuinig beleid gevoerd. Ook zijn we kampioen geworden, zal vast ook een bepaald bedrag voor krijgen. Zal me echt niet verbazen dat we nu echt meer gaan betalen en grotere namen binnen gaan hengelen

  • Nie

    Niekzegt

    één jaar geleden

    @Jason

    Dat vind ik wel een beetje een overdreven stelling die je maakt. Er lopen daar zeker ook grote talenten rond maar ik denk dat je de KKD te kort doet als je zegt dat de talenten in de 3e Bundesliga beter zijn. Qua conditie en fysiek zijn die Duitse jongens vaak beter ontwikkeld,maar qua techniek en voetballend inzicht zijn de KKD spelers vaak beter.
    Daarnaast moet je niet vergeten dat er een veel hoger percentage KKD spelers slagen bij ons dan de Duitsers die slagen. Van al die jongens vind ik toch alleen dat Blaswich en Kio geslaagd zijn de rest viel toch allemaal wat tegen.de meesten konden mee komen maar daar is ook alles mee gezegd, dat waren geen types die het verschil gaan maken.

    Ik denk dat we nu dit seizoen met De Keersmaecker en Limbombe toch echt weer twee hele goede talenten hebben aangetrokken. En ik denk niet dat er in de 3e Bundesliga zomaar betere speler voor het oprapen liggen. Plus dat de KKD talenten hier toch makkelijker aansluiten dat jongens uit de 3e Bundesliga omdat deze jongens vaak het technische spel toch wat beter onder de knie hebben.

    Maar goed het is natuurlijk allemaal afwachten , talent is leuk maar de jongens zullen wel de volgende stap moeten gaan zetten in hun ontwikkeling.

    Ik ben voor nu iig dik tevreden met wat er is aangetrokken en laat me graag verrassen wat er nog meer bij komt !

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Volgens bronnen ca 640.000 euro. Knap bedrag, teken dat de club echt vooruit wil. Ben benieuwd naar de volgende.

  • Jas

    Jasonzegt

    één jaar geleden

    @Niek, grotendeels eens met je verhaal. Alleen talenten uit de 3e Liga zijn weldegelijk van hoger niveau dan talenten KKD.

    Wij hebben echter te vaak middelmatige 3Liga spelers gehaald. Andere categorie spelers.

  • Jop

    Jopie vogelzangzegt

    één jaar geleden

    Hornkamp is gewoon een zeer goede aanwinst. Hij werkt hard (altijd goed). Zeer goed schot. Sterk aan de bal.
    Komt helemaal goed 👊

  • The

    The Emperor strikes backzegt

    één jaar geleden

    Op de supporters website van Willem 2 Tilbo.com wordt met enige stelligheid beweerd dat wij meer dan een miljoen voor Hornkamp hebben betaald. Dat zal voor een groot deel wensdenken zijn maar de helft van een miljoen zal ik al veel vinden.

    Dan hebben we wel een behoorlijke omslag gemaakt in ons transfer beleid mocht dit waar zijn.

  • Spi

    Spiketyzegt

    één jaar geleden

    Excuus Stulanowski, ik keek op transfermarkt. Daar staat dat hij in de 1. Lig 52 wedstrijden heeft gespeeld en 12 keer gescoord. Maar dat is ergens eerder in zijn carrière geweest, dan is het inderdaad niet zo denderend. Is nog erg jong maar wij hebben Satriano als jonge talentvolle spits. Weet niet zo goed wat ik er van moet vinden.

  • Den

    DenniSzegt

    één jaar geleden

    Kan nooit slechter zijn als Paultje Gladon destijds.

    Had ook 2 goede seizoenen in de KKD erop zitten bij Dordrecht en Sparta voordat hij bij ons kwam.

    1ste seizoen bij ons 18 wedstrijden 1 goal
    2dr seizoen 2 wedstrijden 2 goals en dat leverde hem een transfer naar Wolverhampton op. HOE DAN ?

  • Ste

    Stefzegt

    één jaar geleden

    Wat wel duidelijk is dat Jizz 1e spits wordt. 8 ton of 5 ton die zet je bij Heracles niet op de bank

  • Mar

    Martijnzegt

    één jaar geleden

    Vandaag ff rustdaggie hoor, komende tijd is het een komen en waarschijnlijk ook gaan van spelers. Maar vandaag zijn de deuren gesloten.

  • Ste

    Stefzegt

    één jaar geleden

    Volgens Ralph heeft Samuel ook een aanbieding gehad, terwijl NJH dat ontkent.
    Dus Ralph moet meer rtvoost.nl kijken.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Het bedrag van 8 ton werd door Ralph Blijlevens ingeschat. Dat wil nog niet zeggen dat het klopt🤔

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    8 ton voor Jizz is nog wa geld vind ik.
    Werd vermeld in de podcast ballen verstand, of het waar is weet ik natuurlijk niet.

  • Ome

    Ome Janzegt

    één jaar geleden

    Voor de negatievelingen. Wat willen jullie dan…. veel geld betalen voor klinkende namen om vervolgens geen team te kunnen bouwen?? Heb geduld de nieuwe spelers zijn al lange tijd gevolgd door de scouts die meer inzicht hebben gekregen van de voetballer dan menig negatieve forum deelnemer. Kritiek mag maar dan wel terrechte kritiek.

  • Nie

    Niekzegt

    één jaar geleden

    @Hans

    Niks vaan aantrekken! Ik ben juist blij dat er iemand positief is! Als we de aankopen van Nico-Jan vergelijken met die die van Tim in zijn periode hier dan zie ik al veel meer ambitie. En ik denk ook meer kwaliteit.
    En ja er moet zeker nog wat bij, maar laten we blij zijn dat de spelers die zijn gekomen iig beter lijken te zijn dan dat er eerder werd aangetrokken. We hadden ook weer een half dozijn spelers uit t 3e of 4e niveau in Duitsland kunnen aantrekken ,maar in plaats daarvan trekken we nu de grotere talenten uit de KKD aan . En hebben we daarnaast een speler als Willems weten te strikken. Dat geeft wel aan dat ze niet meer tevreden zijn met waar ze eerder mee zouden komen aanzetten.

    Dus alle reden om tot nu toe gewoon positief te zijn !

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Eens Hans. Volgend jaar 18e en Bredwoud en Tim Cilissen back! Jesse ook weer blij.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Oké jongens ik ga voortaan volledig met jullie mee…t’is allemaal behoorlijk ondermaats,waardeloos eigenlijk wat onze club aan het doen is.
    Man man wat een kut beleid.

  • Den

    DenniSzegt

    één jaar geleden

    Hoop stiekem op Sander van de Streek als nr 10.

    Heeft Vitesse afgzegd. Proberen kan altijd

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Tot nu toe zijn we nog lang niet compleet, natuurlijk is er nog veel tijd, maar we hebben nog steeds geen 10, rechtsback, rcv, bewezen Eredivisie waardige spits. En een grabbelaar. Dus ik ben ook nog niet zo vrolijk als Hans, die alles geweldig vind. Moet nog heel wat gebeuren. Alleen Willems is een topaankoop (mits fit) en die nummer 6 is afwachten.

  • Ste

    Stefzegt

    één jaar geleden

    @hans

    Ik ben blij dat jij het allemaal fantastisch vind.

    Wat ik echt leuk vind is dat het voornamelijk Nederlandse spelers zijn.
    Maar bij de keuze Samuel Jizz. Kies ik voor Samuel. Helemaal als je bedenkt dat Jizz een transfersom kost.
    Het vertrek van Schoofs is nog niet opgevangen.
    Links back is wel top. Tov wat we hadden.

  • Han

    Hanyzegt

    één jaar geleden

    Altijd leuk, wilde geruchten zoals Akman. Ik vond die bij NEC eigenlijk niet zo best. Zeker geen investering van 5ton waard

  • Pol

    Polliezegt

    één jaar geleden

    Ali Akman zou mooi zijn, dan kan hornkamp het schudden. Is zeer goede talentvolle spits. Enkel is Heracles wellicht nu niet meer geïnteresseerd omdat ze nu al een site hebben?

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Bij goztepe 14 wedstrijden 0 goals bij nec 28 wedstrijden 6 goals. Van speelronde 21 tot en met 38 heeft Akman 23 minuten gespeeld het afgelopen seizoen. Dus weet niet precies waar jij het vele scoren en spelen vandaan haalt spikety. Of we hebben t over een andere speler.

  • Lim

    Limazegt

    één jaar geleden

    Niek klopt

  • Pau

    Paulzegt

    één jaar geleden

    Even snel transfermarkt.nl erbij gepakt, Akman heeft dit seizoen 1 keer 90 minuten gemaakt en 0 goals gescoord. Ook bij NEC er maar 6 ingelegd. Lijkt mij niet de goaltjesdief of breekijzer die we zoeken.

  • Spi

    Spiketyzegt

    één jaar geleden

    @niek

    Zeker waar, de helft van de verhalen zijn natuurlijk broodje aap. Maar vond het een opvallende speler en kwam het toevallig tegen op twitter. Is nog steeds maar 21 afgelopen 2 jaar verhuurd geweest door Eintracht aan NEC en Goztepe (2de niveau van Turkije) en aardig wat gespeeld en gescoord.

  • Bk1

    Bk1312zegt

    één jaar geleden

    @tom

    Hoe kom je erbij?

    Ali akman, super naam.. 3 jonge spitsen ben benieuwd.

  • Hen

    Henkzegt

    één jaar geleden

    Hans@ Niet alleen mooier maar ook veel beter dat staat wel vast.

  • Nie

    Niekzegt

    één jaar geleden

    @spikety

    Dat was in zijn periode bij NEC geloof ik wel een goede voetballer en werd als groot talent gezien.scoorde volgens mij toen nog tegen ons.
    Geen idee hoe hij er nu voor staat maar lijkt me op zich geen verkeerde speler.
    Maar vraag me dan wel of of hij als spits moet komen of als nr.10 word gezien.

    En zoals altijd maar even afwachten wat hiervan waar blijkt. T kan ook zomaar weer een zaakwaarnemer zijn die de naam van Heracles misbruikt uit eigen gewin.

  • K.b

    K.bouwmeesterzegt

    één jaar geleden

    SPIKETY

    Waar lees jij dat heracles interesse in Ali Akman heeft ?

    Want het zou wel een goeie zijn voor Heracles

  • Spi

    Spiketyzegt

    één jaar geleden

    Heracles geïnteresseerd in Ali Akman van Eintracht Frankfurt, eerder bij NEC verhuurd geweest. Moet 500.000 kosten. Ook ADO was geïnteresseerd. Via Fussbaltransfers.com

  • Wim

    Wimzegt

    één jaar geleden

    @Hans

    Niet overdrijven. Ze waren daarvoor ook al kritisch op hem. Je hebt mensen die te negatief zijn, maar jij vind bij voorbaat iedere aankoop geweldig. We zullen in december zien wie er gelijk hebben. Hopelijk jij! Ik ken deze jongen niet echt dus vel er ook geen oordeel over. Vind wel dat die weinig goals heeft gemaakt vorig seizoen bij de nummer 4 van de KKD.

  • Tom

    Tomzegt

    één jaar geleden

    Vandaag wordt nieuwe buitenspelen gepresenteerd!

  • han

    hansworstzegt

    één jaar geleden

    Contract Ayoub bij excelsior ontboden. leuke speler voor op de 10 positie

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    @hany….op tilbo.com waren ze eerst lyrisch over Hornkamp en zouden ze het een ramp vinden als ie vertrok.
    Maar als een speler een keer weg is……supporters hé.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Bosz gaf trouwens net aan op de persconferentie dat ie Hendrie toch heeft gepolst om met hem mee te gaan naar PSV.
    Hendrie wil nu echter niet meer weg.

  • Han

    Hanyzegt

    één jaar geleden

    @jeffrey, hornkamp vergelijkbaar met Sierhuis? Sierhuis was niet snel, scoorde nauwelijks (4 goals)…. Echt totaal andere spits.

    Ik zie op tilbo overigens dat ze helemaal niet heel rouwig zijn om zijn vertrek. Kortom, afwachten wat ie gaat brengen en uitgaan van goede scouting van Heracles.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Tot nu toe gewoon geweldige transferwindow idd.
    Ik verwacht nog die Italiaan,een aanvallende middenvelder en een vervanger voor Les(Matteo Waem).
    En vergeet niet dat de al aanwezige jongens gewoon kampioen zijn geworden hé…..heb soms het idee dat sommigen denken dat het een stel koekenbakkers zijn.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    Ik bedoel: “wat willen WIJ nog meer!!”

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    Blij met Hornkamp evenals alle andere aankopen. Alleen over Wieckhof valt nog weinig te zeggen.

    Hornkamp: fysiek sterk, dynamisch, explosief, doelgericht, wendbaar en scorend vermogen.
    Wat willen nog meer!!

    Mooie slogan voor Hornkamp: “Jizzzzzzzzz, fly like a butterfly and sting like a bee!”

TopReacties

sch1903één jaar geleden

Blij mee! Harde werker, sterke spits die goed kan koppen. Goed dat Heracles zulke spelers haalt. Dit kan wel eens onze nieuwe cultheld worden! Welkom Jizz

Renenrdrieéén jaar geleden

Wederom een prima aankoop als je het mij vraagt. Succes Jizz!

Janéén jaar geleden

Blij mee ook topscorer geweest bij fc Den Bosch goede keuze welkom

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia