Mumba

Jizz Hornkamp: “Een overwinning was ons enige doel”

21 januari
19 reacties
Foto: NESimages

Geschreven door Jord op 21 jan. 2024

Heracles Almelo bleef zaterdagavond tegen FC Volendam steken op een gelijkspel. Op Erve Asito eindigde de wedstrijd in 1-1. Na afloop van de wedstrijd spraken wij met Jizz Hornkamp, die zijn eerste officiële doelpunt voor de Almeloërs maakte.

In zijn eerste wedstrijd op Erve Asito was het direct raak voor Hornkamp. Echter baalt de aanvaller na afloop van de wedstrijd: “Ik baal er enorm van dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen. Dat gevoel overheerst, omdat een overwinning ons enige doel was. We komen vroeg op achterstand tegen een stugge ploeg. Vervolgens kunnen zij hun eigen spel blijven spelen en staan ze veel rond hun eigen zestien, waar wij veel moeite mee hadden.”

Na de openingstreffer oogde het elftal van Erwin van de Looi een hele tijd onzeker. De lef en durf om te voetballen leek verdwenen. De oefenmeester besloot hierop in te grijpen in de rust en bracht Mario Engels en Jizz Hornkamp in.

In de 64e minuut tekende Hornkamp voor de gelijkmaker. Hierdoor kreeg hij het gevoel dat een overwinning voor de Almeloërs er nog in zat: “De hele tweede helft waren we aan het drukken en zat er energie in de ploeg. Op het moment dat we gelijk komen, krijg je een extra boost en weet je dat er meer te vallen haalt. Doordat wij er na de gelijkmaker vol voor gingen, ontstonden er echter ook ruimtes waaruit FC Volendam weer kansen kon creëren. In de slotfase kwamen zij er daardoor nog een aantal keer gevaarlijk uit.”

Record

De naam Jizz Hornkamp verscheen zaterdagavond niet alleen op het scorebord, maar gaat waarschijnlijk ook de recordboeken in. Negen seconden na zijn invalbeurt ging de aanvaller al op de bon wegens een tik in het gezicht van Calvin Twigt. “Ik vond het allemaal een beetje overdreven. Die jongen schermde mij af toen ik hem wilde passeren, maar daarbij tikte ik hem op de zijkant van zijn hoofd. Hij begon vervolgens heel hard te schreeuwen. Meerdere spelers van FC Volendam renden naar de scheidsrechter en vroegen zelfs om een rode kaart”, vertelt Hornkamp. “Mijn actie was niet handig en ik geef de scheidsrechter de mogelijkheid om de gele kaart te trekken, maar er werd wel een groot drama van gemaakt.”

Herstelperiode

Hornkamp is vooral blij om weer op het veld te staan na zijn blessure. In de seizoensopener tegen AFC Ajax liep de 25-jarige spits een enkelblessure op die hem maanden aan de kant hield. “Aan het begin voelde ik mij enorm machteloos. Dat was zo’n raar gevoel. Het leek alsof ik geen kracht meer in mijn enkel had. Gelukkig heb ik een goed traject doorlopen en kon ik in mijn eigen omgeving revalideren.”

De aanvaller hoopt nu stapsgewijs op te bouwen richting het spelen van een volledige wedstrijd. “De meest logische stap zou zijn om iedere wedstrijd vijftien minuten langer te spelen. Maar dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de plannen van de trainer en de prestaties die Mo (Sankoh, red.) levert.”

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 19

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Ren

    Rene vak rzegt

    9 maanden geleden

    Ach ja zat er aan tekomen .Hoe meer er weggaan des te eerder komt er wat bij .Je moet eerst ruimte binnen je selectie maken ,voor er wat nieuws bij komt .In iedere linie moet er 1 bij om je te verzekeren van nog een jaar eredivisie.

  • Ant

    Antoniooozegt

    9 maanden geleden

    Tubantia meldt dat Antonio Satriano Almelo weer gaat verlaten. Hij zou deze week gaan tekenen in de serie C. Jammer dat het niks geworden is, beter voor beide partijen lijkt me.
    Over Hornkamp ben ik tot nu toe tevreden. Werklust en scorend vermogen, iets dat we heel hard nodig gaan hebben dit seizoen.

    • Han

      Hanszegt

      9 maanden geleden

      Én contract Mokono ontbonden en olde Keijzer terug naar de academie (potcast tubantia van dezelfde Ralph Blijlevens vanochtend).
      Men is aan het doorselecteren en linkercentrale verdediger én Smans zijn ze nog serieus mee bezig.

      • Pol

        Polliezegt

        9 maanden geleden

        Inderdaad zo moet het ook. Zou mij niet verbazen als ook een Cestic, wehrmeyer of ouahim ook zou vertrekken. De komen niet in het plan voor. Hoogma wordt nog druk om de selectie op orde te krijgen.

      • Ren

        Renezegt

        9 maanden geleden

        Een vervanger voor laursen zou ook niet verkeerd zijn. Limbombe en nankishi zijn ook nog niet op het niveau

  • Joh

    JohaHakolazegt

    9 maanden geleden

    Satriano vertrekt bij Heracles en zal gaan tekenen in de Serie C… Zonde, ik zag potentie in hem. Maar het kwam er helaas niet uit. Wel mooi dat Heracles eens zoiets probeert. Het is met Quagliata goed uitgepakt, met Satriano minder.

  • sti

    stijnzegt

    9 maanden geleden

    Nu op naar Ajax thuis. Ik zou zelf 532 spelen, Brouwer; Willems, Hoogma, Sonnenberg, Bultman, Wieckhoff; Vejinovic, De Keersmaecker, Bruijn ; Engels, Hornkamp
    Verdedigender dan afgelopen wedstrijd maar met meer diepte door Engels en Hornkamp.

    • Hen

      Henkzegt

      9 maanden geleden

      Stijn@ Hansson op de bank? Maar goed dat je geen trainer bent!

      • sti

        stijnzegt

        9 maanden geleden

        @Henk
        Ik vind dat je per wedstrijd de meest geschikte 11 moet kiezen. Waarbij je tegen Ajax dus ook diepte nodig hebt tegen een defensief breekbaar team als Ajax. Daarbij komend is Hansson al lange tijd uit vorm en mag hij ook even weten dat er concurrentie is. Ook is Hansson niet op zn best in de as hebben we gezien.

  • K B

    K Bzegt

    9 maanden geleden

    satriano sankoh allebij veelste zwak voor de eredivisie justin hoogma speelt ook niet best de laaste weken .

    Der gaat heel erg veel mis binnen de muren bij onze club .

    TD zeer zwak
    Spelersgroep heel erg zwak
    FC Volendam hadden we gewoon moete winnen 3-0

    Alles loopt nog steeds verkeerd achter in brouwer doet aardig goed

    -5

  • rob

    robbiezegt

    9 maanden geleden

    Alles beter dan sankoh, ook vd looij begint nu 2x met die kneus. Zijn wij allemaal blind dan? Hornkamp scoort tenminste, daar heb je een spits voor.
    Wat is er met satriano? Speler van jong Italië, contract voor 5 jaar. Die kan ineens niet meer voetballen? Wordt die jongen wel begeleid?
    Lekker, je komt uit Rome, hebt daar alle familie en vrienden, zit in Almelo, bi – 3 graden en je mag plaatsnemen op de tribune. Nou, dat motiveert zo’n jongen. Gooi die sankoh eruit man en stel deze jongen op, stevie wonders hier in Almelo.

    • haf

      hafc1903zegt

      9 maanden geleden

      Robbie heb je een winterslaap gehad de afgelopen 6 maanden? Hornkamp is net hersteld van een zware blessure en is nog niet fit genoeg voor meer dan 45min, dat is de reden dat vd looij 2x met Sankoh begint. Als Hornkamp straks minimaal 60min speelt gaat hij gewoon starten ten koste van Sankoh hoor.

      • Sja

        Sjaaktrekhaakzegt

        9 maanden geleden

        Waarom geef je dan niet een jongen dekans,die hier onder contract staat ipv een huurspeler(die er niet veel van kan)

  • Kri

    Kriszegt

    9 maanden geleden

    Hij viel gister prima in!! Is in staat om een bal vast te houden en maakt ook oorlog waar anderen weer profijt van kunnen hebben. Aangezien hij uit de KKD komt vond ik het wat lastig inschatten hoe hij het op een hoger niveau zou doen, maar dit schept wel verwachtingen. Met hem in de punt van de aanval en Hanson en Bruin er wat onder, hebben we het best aardig staan voorin.

  • Ome

    Ome Janzegt

    9 maanden geleden

    Ik heb het idee dat het zelfvertrouwen erg fragiel is. Vanaf start schoven de wingbacks door en dat gaf een aardige 8 minuten. Na de 0-1 was dat vertrouwen gelijk weg stond er weer 5 man in de laatste lijn en werd er niet meer doorgeschoven. Toch is er wel voetbal kwaliteit alleen de opdrachten worden niet uitgevoerd. Dit is ook een kwaliteit. Als je op dit niveau daar niet aan kan voldoen dan exit. Moet zeggen dat er ook veel goede punten waren en ik heb zeker vertrouwen in de toekomst . En Jizz top gedaan alleen jammer van de gele kaart

    • Nie

      Niels Groothuiszegt

      9 maanden geleden

      Wat ik ook belangrijk vond dat vd Looi de pijnpunten precies wist uit te leggen. Gaf de oorzaak duidelijk aan en hopelijk werkt ie naar een elftal die uiteindelijk wel doet wat er van ze gevraagd wordt in het systeem waar ze naar toe willen.
      Overigens vind ik wel dat NJH de voorste en achterste linie eredivisie waardig moet versterken. Anders is het, gezien de blessure gevoeligheid, spelen met vuur.

  • Max

    Maxzegt

    9 maanden geleden

    Snap heracles niet. Je kunt toch 4-3-3 spelen en daarvoor de spelers halen, ipv spelers halen voor een 5 mans verdediging. Waar ben je dan mee bezig als heracles zijne? Niemand komt zo tot zijn recht. Waardeloos beleid, dna van de club helemaal weg. Kijk naar de eagles en sparta, zou waren wij ook, goede scouting, hadden wij ook altijd. Misschien scouting ontslaan en hoogma en daarvoor frisse wind?

    -19

  • Gij

    Gijszegt

    9 maanden geleden

    Er moet gewoon een spits bij met veel kwaliteit. Satriano is helemaal van het strijdtoneel verdwenen blijkbaar. Sankoh kan er niets van. Al krijgt hij ook geen bruikbare ballen. Moet je voorstellen dat hornkamp weer geblesseerd raakt dan hebben we echt een probleem. De nieuwe speelwijze bevalt mij als je uit speelt tegen een betere tegenstander. Precies hoe volendam het tegen ons deed. Alleen zal ik thuis tegen de nummer laatst en met 1 spits toch wel 433 spelen. Om voorin meer mogelijkheden te krijgen. Nu kwam je iedere keer uit bij wieckhoff rechtsbuiten ipv een aanvaller. En waarom Engels er uit was gehaald die levert tenminste energie en de wil om te winnen

  • haf

    hafc1903zegt

    9 maanden geleden

    Zodra hij 90min kan moet en gaat hij ook gewoon starten lijkt me, heerlijke spits die ons nog een hoop plezier kan beleven. Voetballend zoveel beter dan Sankoh, en bij zijn doelpunt ook een zeer goede loopactie van rand 16/penaltystip precies naar daar waar de voorzet van Roosken terecht kwam.

    Uiterst zonde dat we niet de 3 punten hebben gepakt, maar we maken het onszelf weer ongelofelijk moeilijk dkkr Volendam dat te geven wat ze precies willen, een voorsprong om vervolgend met z’n 10en voor de goal te gaan hangen. Helaas hebben we dan te weinig creativiteit om die linies te doorbreken, al moet de nuance daarbij geplaatst worden dat het Feyenoord tot de 92e minuut duurde om voor te komen, en Heerenveen zelfs helemaal niet. Nu volgende week maar bonuspunt(en) halen tegen Ajax.

TopReacties

+13
stijn9 maanden geleden

Nu op naar Ajax thuis. Ik zou zelf 532 spelen, Brouwer; Willems, Hoogma, Sonnenberg, Bultman, Wieckhoff; Vejinovic, De Keersmaecker, Bruijn ; Engels, Hornkamp Verdedigender dan afgelopen wedstrijd maar met meer diepte door Engels en Hornkamp.

+10
hafc19039 maanden geleden

Zodra hij 90min kan moet en gaat hij ook gewoon starten lijkt me, heerlijke spits die ons nog een hoop plezier kan beleven. Voetballend zoveel beter dan Sankoh, en bij zijn doelpunt ook een zeer goede loopactie van rand 16/penaltystip precies naar daar waar de voorzet van Roosken terecht kwam. Uiterst zonde dat we niet de 3 punten hebben gepakt, maar we maken het onszelf weer ongelofelijk moeilijk dkkr Volendam dat te geven wat ze precies willen, een voorsprong om vervolgend met z'n 10en voor de goal te gaan hangen. Helaas hebben we dan te weinig creativiteit om die linies te doorbreken, al moet de nuance daarbij geplaatst worden dat het Feyenoord tot de 92e minuut duurde om voor te komen, en Heerenveen zelfs helemaal niet. Nu volgende week maar bonuspunt(en) halen tegen Ajax.

+10
hafc19039 maanden geleden

Robbie heb je een winterslaap gehad de afgelopen 6 maanden? Hornkamp is net hersteld van een zware blessure en is nog niet fit genoeg voor meer dan 45min, dat is de reden dat vd looij 2x met Sankoh begint. Als Hornkamp straks minimaal 60min speelt gaat hij gewoon starten ten koste van Sankoh hoor.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia