Help HAFC

Word sponsor

Heracles Almelo lijdt nederlaag tegen sc Heerenveen

Geschreven door Jord op 14 apr. 2024

Heracles Almelo is er niet in geslaagd om een resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Op Erve Asito werd er met 0-2 verloren van de club uit Friesland.

Het eerste wapenfeit kwam van de schoen van Bryan Limbombe. Een uithaal van de Belg in de tweede minuut vloog rakelings langs het doel van sc Heerenveen. Na negen minuten waren het echter de bezoekers die de score openden. Che Nunnely kwam op snelheid in de rug van Sven Sonnenberg, waardoor de verdediger van Heracles Almelo geen goede terugspeelbal kon geven op Michael Brouwer. Nunnely kwam tussenin en schoof de bal langs de doelman: 0-1.

Na de openingstreffer bleef sc Heerenveen aandringen. In de 20e minuut leek het er dan ook op dat de 0-2 op het scorebord kwam. Een voorzet die volgde uit een hoekschop werd op doel gekopt. Brouwer was alert en had de bal voor de doellijn klem.

Naarmate de rust naderde, kwam de thuisploeg mondjesmaat beter in de wedstrijd. Vlak voor rust leidde dit nog bijna tot de gelijkmaker toen Sven Sonnenberg de bal vanuit een vrije trap tegen de lat werkte.

Tweede helft
Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, wat ook terug te zien was in het spelbeeld van de beginfase. Heracles Almelo probeerde aan te dringen, maar sc Heerenveen ging zorgvuldiger om met het spelbeeld.

In de 60e minuut voerde Erwin van de Looi twee wissels door. Jetro Willems verving Navajo Bakboord en Mario Engels kwam op de plaats van Sem Scheperman. Bij het ingaan van het laatste half uur begonnen de Almeloërs meermaals serieus gevaar te stichten. De grootste kans was voor Ajdin Hrustić, die op aangeven van Bryan Limbombe uithaalde.

Een kwartier voor einde leek Heracles Almelo dan eindelijk de gelijkmaker te maken via Mohamed Sankoh. De net ingebrachte spits stond echter in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt direct werd afgekeurd door de grensrechter. Vijf minuten was het Jizz Hornkamp die de mogelijkheid kreeg om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen. De aanvaller kreeg de bal vlak voor het doel in de loop aangespeeld, maar schoot deze richting de verkeerde kant van de doelpaal.

Vlak voor het einde besliste Pelle van Amersfoort de wedstrijd in het voordeel van sc Heerenveen door de 0-2 te maken. Een aansluitingstreffer in blessuretijd mocht niet baten, want opnieuw werd een doelpunt van Mohamed Sankoh afgekeurd wegens buitenspel.

Volgend weekend komt Heracles Almelo niet in actie. Op zondag 28 april staat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Ook dan wordt er om 12.15 uur afgetrapt.

Opstelling Heracles Almelo
Michael Brouwer, Navajo Bakboord (61. Jetro Willems), Sven Sonnenberg, Kelvin Leerdam, Fredrik Oppegård; Brian de Keersmaecker, Marko Vejinovic (73. Mohamed Sankoh), Ajdin Hrustić, Sem Scheperman (61. Mario Engels), Bryan Limbombe; Jizz Hornkamp

Discussieer mee

21

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

• Ome

Ome Janzegt

23 dagen geleden

Leerdam had het aanvallend moeilijk. Hij kon de vrije man niet altijd vinden terwijl er wel ruimte was ‘m.n. aan de zijkanten. Toch vond ik dat we wel in de eerste helft wel goed speelden. Tweede helft minder, door de omzettingen misschien? Toch hebben we Hoogma gemist vind ik. Hij brengt meer diepte in het spel.

+1

• Ren

Rene vak rzegt

24 dagen geleden

Okee het verlies is pijnlijk voor al als je na 10min zo in de fout gaat .Kwa voetbal was er voor die fout niks aan de hand. Maar dat is het hele seizoen een manco onze achterhoede. Om sonnenberg af te branden is niet nodig ook hoogma – Leerdam maken wel fouten.Ik zie het in de 4 resterende wedstrijden wel goedkomen. Het spel was vandaag gewoon weg minder en h,veen heeft gewoonweg meer individuele kwaliteit met name achterin .

+3

• Kri

Kriszegt

Ik vond ons uitstekend beginnen. Het baltempo lag hoog, positiespel vond ik erg goed en alle tweede ballen waren voor ons. Ik zat echt te wachten op de 1-0 en ineens, door een fout van ons, is het 0-1. We begonnen iets minder te spelen en daardoor kwamen zij er wat beter in. Uiteindelijk kregen zij nog een aantal kansen en stelden wij daar weinig tegenover. Tweede helft vond ik redelijk gelijkwaardig maar zij bleven wel de beste kansen krijgen. Gelijkspel had er wel ingezeten maar dan moet je soms net even geluk hebben of een iets andere keuze maken. Aan de andere kant toch ook de complimenten voor de verdediging van de tegenstander. Het stond daar ook erg stabiel. Goed de beelden bekijken, je profijt daarmee doen en door naar de volgende wedstrijd. Gratis tip van een betrokken supporter: als we uitstekend doorkomen op links, ligt de ruimte voor een schiet kans tussen de elf en de zestien meter, niet op de vijf….

+13

• her

heraclassic1961zegt

22 dagen geleden

Mee eens Kris. Het breekpunt in de wedstrijd was het 1e doelpunt van Heerenveen. Voor die tijd heersten wij met goed voetbal en had ik alle vertrouwen op een goed resultaat.
      Na het doelpunt konden de Friezen lekker achteroverleunen en gebruik maken van de ruimtes doordat wij aanvielen.
      Jammer van het verlies. Geheel onnodig. Echter als wij op dezelfde manier voetballen als in de eerste 10 minuten tegen Heerenveen dan komt het goed. Ik heb er in ieder geval nog vertrouwen in!

+1

• Gij

Gijszegt

Viel me erg tegen vandaag. Met name sonnberg, marko en Leerdam die vond ik de slechtste eraf. Vertragen continue.

Sowieso was het matig. Mensen hebben het allemaal over play offs laten we maar hopen dat we erin blijven. En dat er geen verassingen komen

-2

• Jan

Janneszegt

Niks was het vandaag , en dan beginnen met scheperman kom op zeg die komt nog te kort voor jong Utrecht pffff
    , hadden ons veilig kunnen spelen vandaag , druk erop tegen pec uit ! Bij winst vrijuit kunnen voetballen , typisch heracles

-4

• Thi

Thiemozegt

Even wat anders. Wat is die dieperink een slechte scheids zeg. Verschrikkelijk kinderachtig vooral bij corners. Wij hadden een corner in de wedstrijd waarbij hij ineens floot voor een overtreding, terwijl het spel niet eens bezig was. echt schandalig.

+6

• Ren

Renezegt

De gelukkige heeft gewonnen. Domme actie en een doelpunt. Verschil zit hem echt in kleine dingen, geniepigheid wat wij missen. Daar mag wel op ingekocht worden. Hoogma werd vandaag echt gemist.

+5

• Jes

Jessezegt

Ik heb helemaal geen slechte wedstrijd gezien. Maar we hebben verloren door individuele fouten en geen scherpte ( kans van Hornkamp en Heustic moeten er in) in de afronding. Ik zie wel progressie in ons spel. Hansson wordt wel node gemist, mede omdat Limbombe het nog niet helemaal heeft. Heerenveen krijgt teveel, hadden wij vorige week ook toen wij teveel kregen. Als we zo blijven spelen en de afronding gaat beter, dan komen de punten vanzelf.

+15

• Rob

Robbiezegt

De kans om je veilig te spelen verprutst. Dat Heerenveen is toch ook niet wat, maar geen aanspraak kunnen maken op de overwinning. Even moest ik toch denken aan 2 jaar terug, het zal toch niet. We hebben het in eigen hand, hadden we toen ook. Het lijkt een voordeel dat je zowel excelsior als rkc nog krijgt maar dan je er in ieder geval wel 1 van winnen. Sonnenberg genoeg over gezegd, ongelooflijk dat ze deze ooit van 3e of 4e nivo Duitsland hebben opgepikt, dan heb je er geen kijk op. Waarom niet een keer met Engels starten, hoezo de voorkeur voor Scheperman.
    Het zal normaliter goed moeten komen, kan me niet voorstellen dat we geen punt meer pakken maar dan moet er wel wat gebeuren. En excelsior heeft een zwaarder programma. Brouwer, DKM en Hornkamp zien te behouden en daar een elftal omheen bouwen. Iets meer eredivisiewaardige spelers graag.

+7

• Wim

Wimzegt

Sfeer eerste helft ook ronduit kut. Grote schoonmaak in dat vak Q. Kom op. Elke uitwedstrijd een geweldige sfeer en thuis hopeloos.

+10

• dr

dr pepzegt

en dan willen ze een megagroot staanvak voot wat en wie?

-3

• Dir

Dirkzegt

Voetballend stond het niet slecht en hebben we balbezit en kansen genoeg gehad. Maar de wil om op 100% de tweede ballen af te vangen ontbrak. Mag bijvoorbeeld ook niet gebeuren dat iemand bij een hoekbal zo vrij kan koppen. Enfin ik heb toch echt veel erger gezien dit jaar, dan maar over 2 weken veilig spelen maar laten niet te zwartgallig doen.

+7

• Buk

Bukszegt

5 kansen voor 35 punten. Nu nog 4. Niet de zwaarste tegenstanders, komt goed.

+11

• Buk

Bukszegt

Vandaag heeft iedereen gefaald. Trainer, spelers en aankoop beleid.

Trainer: er was geen rechtsbuiten en zelfs limbombe moest naar binnen knijpen. Geen bruikbare voorzetten geweest voor Hornkamp. En Sankoh, begin daar nu is mee naast onze spits.

Spelers: geen inzet.

Aankopen: backboord, Marko, scheperman en Sonneberg. Deze 4 in de basis, dat kan niet. Als wissel oké.

-2

• Stu

Stulanowskizegt

Ojee er klopt ineens niks meer van! Maar Sven bedankt dat wel! Dat Heerenveen is zo intens slecht, maar als je vanaf de 10e minuut al niet meer hoeft te voetballen…