xs Foto: NESImages

Heracles wil Michael Brouwer laten gaan

9 juli

Geschreven door Mat op 9 jul. 2024

Michael Brouwer mag per direct vertrekken bij Heracles Almelo. Zo meldt de TC Tubantia. De reden van vertrek is opmerkelijk.

Michael Brouwer heeft de afgelopen twee seizoenen als eerste doelman uitstekend gepresteerd, zo meldt Heracles. Vanwege regelgeving kan zijn contract, dat na dit seizoen afloopt, echter niet verlengd worden. “Als je na twaalf seizoenen bij dezelfde club een nieuw contract aanbiedt, dan wordt dat automatisch een contract voor onbepaalde tijd,” legt technisch directeur Nico-Jan Hoogma uit.

Geen wenselijke situatie “Dat zou betekenen dat een speler zijn contract tussendoor op elk moment in het seizoen kan opzeggen als er een mooie kans voorbijkomt. Dan zou de club op dat moment geen vervanger meer kunnen halen. Met dat in het achterhoofd hebben we afgelopen jaar geïnvesteerd in Fabian de Keijzer. Wij vinden Fabian kwalitatief gelijkwaardig, en nog een jaar achter Michael op de bank zitten, is geen wenselijke situatie.”

Hoogma vervolgt: “Het is natuurlijk heel vervelend voor Michael. We zijn heel tevreden over hem, hij is de afgelopen jaren een uitstekende keeper voor ons geweest en is een echte clubman geworden. Maar met het oog op de toekomst moeten we deze lastige beslissing nemen. Michael mag op zoek naar een nieuwe uitdaging en totdat hij die heeft gevonden, blijft hij uiteraard een volwaardig en gewaardeerd lid van onze selectie.”

Reactie Brouwer Michael Brouwer zelf: “Het is natuurlijk zeer teleurstellend dat de club op basis van deze gronden tot deze keuze is gekomen. Ik had graag nog een jaar onder de lat gestaan bij mijn club, maar dat is mij helaas niet gegund. Ik hoop dat er een mooie nieuwe uitdaging op mijn pad komt, want ik ben fit en 100 procent gemotiveerd.”

Discussieer mee 113

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Twe

    Tweekleuromhoogzegt

    2 maanden geleden

    Wat je ook van de situatie wilt vinden, dat artikel van Ralph was echt tenenkrommend slecht. Totaal geen wederhoor bij Heracles, niks over het voetbaltechnische verhaal, aannames in plaats van feiten.. Die man loopt toch alle dagen op de club??

  • jan

    janneszegt

    2 maanden geleden

    Zeker niet dramatisch, maar wel erg slecht getimed. Dit kan nooit als verrassing zijn gekomen, dus had hem dit einde seizoen verteld. Nu zijn er al een aantal clubs die een transfervrije keeper hebben opgehaald. Was chiquer geweest. Hem is dit pas afgelopen vrijdag verteld…. terwijl van Loo gezegd heeft dat hij gewoon speelt.
    Zakelijk begrijpt iedereen de club, loyaliteit in voetbal is er eigenlijk nooit ( Propper) als er geld bij komt kijken. Hopen dat hij goed terecht komt…. want dat verdiend hij wel.

    • mrk

      mrklomszegt

      2 maanden geleden

      Onzin, in 2022 is hem dit al verteld bij zijn contractverlenging. Na afgelopen seizoen is hem gezegd dat hij z’n goede seizoen moet belonen met een transfer, nu dat nog niet is gekomen en ze aan het nieuwe seizoen zijn begonnen, komt dit nu naar buiten.

    • ste

      stefzegt

      2 maanden geleden

      Volgens mij is je mag gratis gaan. Iets anders als je moet jezelf belonen met een transfer.
      Als hij zegt dat hij het afgelopen vrijdag heeft gehoord. Wie ben ik dan om aan hem te twijfelen. Hoop dat hij een mooie warme club vind.

      -3

    • Fra

      Franszegt

      2 maanden geleden

      Wat is de juiste timing?

      Brouwer en zaakwaarnemer zijn beiden op de hoogte van de afspraken die in 2022 zijn gemaakt nadat hij ( in 1e instantie met tegenzin) terugkwam van Emmen. Om hen te overtuigen kan het zomaar zijn dat er ook een opwaardering van contract voor nodig was. Uiteindelijk zijn club, speler en makelaar tevreden. Gedurende het hele seizoen in de KKD maakt Brouwer geen onuitwisbare indruk. Op dit forum is met heel regelmaat aangedrongen op vervanging. Ook bij de club ( technische staf/direkteur) zijn er kennelijk twijfels. Er wordt een gelijkwaardige 2e keeper aangetrokken. Brouwer gaat ineens veel beter keepen. Geen twijfel over wie onder de lat moet staan. Seizoen is afgelopen en afspraak 2022 gaat in. Volgens betrouwbare bronnen heeft Brouwer al enige tijd contact met andere club(s). Volledig correct. Daarop neemt de club de beslissing dat hem niets in de weg gelegd wordt maar dat het betekent dat de club vanaf nu volledig doorgaat met een andere 1e keeper. Hoezo vreemd beleid????? We zitten in de voorbereiding op een nieuw seizoen en werken aan vastigheden. We zitten niet bij een 5e klasser. Dan krijgt Brouwer deze mededeling en gaat hij zoals spelers nogal vaak doen de slachtofferrol aannemen en heel verongelijkt doen en inspelen op emotie bij supporters. Kijk eens wat mij wordt aangedaan. En veel supporters trappen hier in. Zelfs een zichzelf respecterende “journalist” van de PR bode van de buurman. Kom op mensen dit heeft niets te maken met het wel of niet zijn van een familieclub. Zijn spelers überhaupt wel onderdeel van de familie? Die vraag mag je best stellen. Zijn het niet meer pleegkinderen?? Ze horen er een tijdje bij zolang ze het niet beter kunnen krijgen want dan zijn ze weg. Niks mis mee want ze doen gewoon hun werk. In dit geval voetballen. Al met al gewoon een normale zakelijke situatie zoals deze in het profvoetbal en zelfs in de top van het amateurvoetbal en misschien zelfs tegenwoordig ook daaronder geldt. Spelers zijn passanten. En de een toont meer betrokkenheid dan de ander. Laat je niet van de wijs brengen door een stukje van de Tubantia. Het is eigenlijk triest om te zien hoe vaak deze krant gisteren het artikel met steeds weer een andere insinuerende titel publiceerde. De vraag mag hardop gesteld worden heeft deze clubwatcher een beetje verstand van de wereld waarover hij schrijft of praat? Is hij ook gewoon weer een verlengstuk van onze vorige die nu zelfs alle touwtjes in handen heeft?

  • Bk1

    Bk1312zegt

    2 maanden geleden

    Nieuwe dag, nieuwe kansen… Hopelijk vandaag eindelijk keer transfernieuws..

    • Han

      Hanszegt

      2 maanden geleden

      Volgens Fabrizio gisteren of vandaag dus……..
      Hij heeft ons tot nu toe niet in de steek gelaten…..

    • Den

      Denniszegt

      2 maanden geleden

      De transfer is gebeurd , Jurjan Mannes als technisch manager

    • Pol

      Polliezegt

      2 maanden geleden

      Dat was de transfernieuws haha..

    • Bk1

      Bk1312zegt

      2 maanden geleden

      Mag ik toch niet hopen…… @fabrizio, kom er eens in..

  • bli

    blik szegt

    2 maanden geleden

    Kenzo Goudmijn gaat AZ en de Nederlandse velden achter zich laten. De 22-jarige middenvelder staat op punt een contract te tekenen bij Derby County, meldt Voetbal International.

    -2

    • Han

      Hanszegt

      2 maanden geleden

      Blikkie volgens mij is dit wel heeeeel oud nieuws….maar goed,mooi dat je het nog even vermeld.

  • haf

    hafc1903zegt

    2 maanden geleden

    De situatie met Brouwer verdiend natuurlijk niet de schoonheidsprijs, maar het is ook niet zo slecht als bijvoorbeeld het artikel van Ralph Blijlevens doet vermoeden. Ik denk dat het liefst iedereen hier, en ook Hoogma sr, Brouwer hadden verlengd en gehouden. Echter zorgt de arbeidsregeling voor een scenario waarbij hij straks elk moment zou kunnen vertrekken wat natuurlijk niet gewenst is, en daarom is het logisch dat de Keijzer de voorkeur geniet als 1e doelman aangezien die een contract heeft en daar niet zomaar onderuit kan itt Brouwer straks. Tevens vond ik een reactie die ik op twitter zag onder het artikel van Ralph Blijlevens wel treffend, Blijlevens schetst alsof Brouwer de loyale doelman is terwijl als we reëel zijn hij pas 3 jaar geleden voor het eerst (bij FC Emmen) een seizoen heeft gekeept als 1e doelman, de 9 jaren daarvoor was hij een anonieme 2e/3e keeper waar er 100en van zijn, het is dus niet zo alsof hij toen de clubs voor het uitkiezen had maar Heracles loyaal bleef, misschien juist eerder andersom dat Heracles loyaal aan hem bleef ondanks dat hij al 9 jaar op de bank zat (en dan ben je ook geen jong talent meer te noemen waar ze hoge potentie in zien). Nogmaals, de gang van zaken verdiend geen schoonheidsprijs, maar het is ook niet zo dramatisch zoals door velen gesteld wordt.

    • Der

      Derkhafczegt

      2 maanden geleden

      Ralph is gewoon een matige journalist/clubwatcher. Komt nooit met een nieuwtje en weet blijkbaar ook de feiten niet. Vond het een raar artikel, zeker nu blijkt dat Brouwer zelf het al twee jaar wist. Dan liegt Ralph dus gewoon. Het is normaal ook met name knip en plak werk van wat er altijd op de Heracles sites staat. Beste kerel lijkt me, maar een matige watcher.

    • med

      medischestafzegt

      2 maanden geleden

      Daarbij wou hij zelf bij Emmen blijven toen zij promoveerden en wij degradeerden.

  • Bk1

    Bk1312zegt

    2 maanden geleden

    @fabrizio,

    Kun je ook duidelijkheid geven om welke spelers het gaat misschien?

    -4

    • Hen

      Henkzegt

      2 maanden geleden

      Nee dat kan die niet, want meneertje is weer gevlogen en/of leest mee maar reageert weer een paar dagen niet. Zeg dan gewoon niks of wees concreet!!

      -36

    • Mat

      Matthijszegt

      2 maanden geleden

      Henk is een beetje gefrustreerd haha

    • Ric

      Rickzegt

      2 maanden geleden

      @Henk: In plaats van af te geven kun je ook gewoon blij zijn dat hij zijn info deelt.
      Hij kan het ook voor zichzelf houden hé

    • el-

      el-capitanzegt

      2 maanden geleden

      Mensen moeten begrijpen dat Fabrizio op een of andere manier aan zijn info moet komen. Dit zal ook niet terug te traceren moeten zijn naar de bron, anders stopt de informatie stroom. simpel zat. Dit houdt dus in dat de berichtgeving 9/10 vaag zal moeten worden vermeld.

      En voor degenen die de betrouwbaarheid in twijfel trekken. Fabrizio was de eerste die ook maar iets over mesik en milani wist (nationaliteit).

      Klein beetje geduld

  • car

    carlozegt

    2 maanden geleden

    Word nog zeker een zware zomer .. hoop dat njh wel lijst heeft wat ✅ gaat want oorschot komt te kort voor de eredivisie Laursen keert december terug en daar kan je nog niet op bouwen hoop dat Lance d komt das al begin een speler waarvoor je naar de stadion komt hoop op concurrenten voor de aanvallers en normale middenvelders … en mag nog wel paar verdedigers erbij en een 2e keeper als Fabian nu de 1e word en daar potentie in zien .. trainingskamp is gefaald want daar ga je maandag naartoe en zie niet helaas 8 spelers komen voor maandag of moet geks gebeuren maar hoop dat njh ons gaat verassen en hoorde ook van bronnen dat Heracles dit jaar potentie wilt hebben om Europa league te spelen heb ik gehoord iemand meer info ??

    -4

  • JHR

    JHRzegt

    2 maanden geleden

    In eerste instantie dacht ik wat een vreemde keuze.
    Maar als je er langer overna denkt is het niet eens zoon slechte set! vind het artikel in de tubantia ook wel erg negatief! Ja je laat een doelman naar 12 jaar gaan. Maar wie zegt dat dit niet in goed overleg is gegaan?

    Achter de schermen was blijkbaar al bekent dat hij weg mocht, en dat wist Brouwer dus zelf ook al. dit is om wat voor reden nog niet gelukt. En om nu naar buiten te treden als Heracles dat hij tranfer vrij is. Gun je hem juist een goede tranfers naar een mooie club met een grotere teken bonus!

    Ik vind dat de meest hier in alles het negatieve benadrukken inplaats van te kijken wat er echt aan de hand is!

  • Hen

    Henkzegt

    2 maanden geleden

    @FabrizioRomano, vertel er dan inderdaad ook bij om wie het gaat. Dingen roepen en vervolgens een paar dagen weer niks laten horen. Gedeeltelijk eens met Jesse!

    -23

    • Alm

      Almelozegt

      2 maanden geleden

      Eens, geef dan in ieder geval namen…..

      -16

TopReacties

+40
FabrizioRomano2 maanden geleden

Verwacht vandaag of morgen inkomend transfernieuws.

+26
Frans2 maanden geleden

Wat is de juiste timing? Brouwer en zaakwaarnemer zijn beiden op de hoogte van de afspraken die in 2022 zijn gemaakt nadat hij ( in 1e instantie met tegenzin) terugkwam van Emmen. Om hen te overtuigen kan het zomaar zijn dat er ook een opwaardering van contract voor nodig was. Uiteindelijk zijn club, speler en makelaar tevreden. Gedurende het hele seizoen in de KKD maakt Brouwer geen onuitwisbare indruk. Op dit forum is met heel regelmaat aangedrongen op vervanging. Ook bij de club ( technische staf/direkteur) zijn er kennelijk twijfels. Er wordt een gelijkwaardige 2e keeper aangetrokken. Brouwer gaat ineens veel beter keepen. Geen twijfel over wie onder de lat moet staan. Seizoen is afgelopen en afspraak 2022 gaat in. Volgens betrouwbare bronnen heeft Brouwer al enige tijd contact met andere club(s). Volledig correct. Daarop neemt de club de beslissing dat hem niets in de weg gelegd wordt maar dat het betekent dat de club vanaf nu volledig doorgaat met een andere 1e keeper. Hoezo vreemd beleid????? We zitten in de voorbereiding op een nieuw seizoen en werken aan vastigheden. We zitten niet bij een 5e klasser. Dan krijgt Brouwer deze mededeling en gaat hij zoals spelers nogal vaak doen de slachtofferrol aannemen en heel verongelijkt doen en inspelen op emotie bij supporters. Kijk eens wat mij wordt aangedaan. En veel supporters trappen hier in. Zelfs een zichzelf respecterende "journalist" van de PR bode van de buurman. Kom op mensen dit heeft niets te maken met het wel of niet zijn van een familieclub. Zijn spelers überhaupt wel onderdeel van de familie? Die vraag mag je best stellen. Zijn het niet meer pleegkinderen?? Ze horen er een tijdje bij zolang ze het niet beter kunnen krijgen want dan zijn ze weg. Niks mis mee want ze doen gewoon hun werk. In dit geval voetballen. Al met al gewoon een normale zakelijke situatie zoals deze in het profvoetbal en zelfs in de top van het amateurvoetbal en misschien zelfs tegenwoordig ook daaronder geldt. Spelers zijn passanten. En de een toont meer betrokkenheid dan de ander. Laat je niet van de wijs brengen door een stukje van de Tubantia. Het is eigenlijk triest om te zien hoe vaak deze krant gisteren het artikel met steeds weer een andere insinuerende titel publiceerde. De vraag mag hardop gesteld worden heeft deze clubwatcher een beetje verstand van de wereld waarover hij schrijft of praat? Is hij ook gewoon weer een verlengstuk van onze vorige die nu zelfs alle touwtjes in handen heeft?

+22
hafc19032 maanden geleden

De situatie met Brouwer verdiend natuurlijk niet de schoonheidsprijs, maar het is ook niet zo slecht als bijvoorbeeld het artikel van Ralph Blijlevens doet vermoeden. Ik denk dat het liefst iedereen hier, en ook Hoogma sr, Brouwer hadden verlengd en gehouden. Echter zorgt de arbeidsregeling voor een scenario waarbij hij straks elk moment zou kunnen vertrekken wat natuurlijk niet gewenst is, en daarom is het logisch dat de Keijzer de voorkeur geniet als 1e doelman aangezien die een contract heeft en daar niet zomaar onderuit kan itt Brouwer straks. Tevens vond ik een reactie die ik op twitter zag onder het artikel van Ralph Blijlevens wel treffend, Blijlevens schetst alsof Brouwer de loyale doelman is terwijl als we reëel zijn hij pas 3 jaar geleden voor het eerst (bij FC Emmen) een seizoen heeft gekeept als 1e doelman, de 9 jaren daarvoor was hij een anonieme 2e/3e keeper waar er 100en van zijn, het is dus niet zo alsof hij toen de clubs voor het uitkiezen had maar Heracles loyaal bleef, misschien juist eerder andersom dat Heracles loyaal aan hem bleef ondanks dat hij al 9 jaar op de bank zat (en dan ben je ook geen jong talent meer te noemen waar ze hoge potentie in zien). Nogmaals, de gang van zaken verdiend geen schoonheidsprijs, maar het is ook niet zo dramatisch zoals door velen gesteld wordt.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia