Mumba
xs

Spitsuur: wie wordt de vervanger van Jizz?

24 juli
29 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Bjorn Wind op 24 jul. 2024

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Jizz Hornkamp wederom geblesseerd is. Een knieblessure, opgelopen tijdens de oefenwedstrijd tegen Preussen Münster, zal de beoogde eerste spits een aantal maanden aan de kant houden. Wederom zal Heracles dus op zoek moeten naar een nieuwe spits. En waarom zouden wij daar niet even bij helpen?

Op drie verschillende manieren zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger voor Hornkamp: op basis van statistieken, op basis van advies van AI en ons eigen scoutinglijstje. Daarin zijn we op zoek gegaan naar een spits die er direct kan staan, een Europees paspoort heeft, financieel enigszins haalbaar is en kwaliteit genoeg heeft om op te bouwen.

Statistieken
Op basis van de statistieken van Hornkamp van afgelopen seizoen kwamen er twee spitsen naar voren, waarvan één bekend is in Almelo: Vincent Vermeij. De 30-jarige spits droeg het Almelose zwart-wit tussen 2016 en 2019 al en maakt sindsdien furore in de Duitse 2. en 3. Bundesliga.

Naast Vermeij kwam ook de naam van Fernando Nino naar voren. Nino is een 23-jarige Spanjaard die momenteel voor Burgos CF op het tweede niveau in zijn thuisland speelt. De voormalig Spaans jeugdinternational is 1.91 meter lang en wist zeven keer te scoren voor Burgos. Zijn statistieken op schoten en Expected Goals zijn vergelijkbaar met Hornkamp.

Artificial Intelligence 
Ook HAFC.nl moet met de tijd mee en dus vroegen we een AI programma wat realistische en haalbare vervangers zouden zijn. Er kwamen heel wat bizarre namen voorbij, maar we hebben de vier meest geloofwaardige namen eruit gehaald: Thomas Verheydt, Henk Veerman, Sydney van Hooijdonk en Benjamin Nygren. 

Verheydt (32) en Veerman (33) zijn de oudere opties. Beide spelers zijn groot, sterk en bruikbaar in de spits, maar ook hele andere types dan Hornkamp. Van Hooijdonk (24) is een qua koop onrealistisch, maar als hij voor speeltijd wil gaan en er geen goede opties komen is er een kans op huur. Nygren (23) kunnen mensen kennen van zijn tijd bij Heernveen. De Zweed speelt voor nu Nordsjaelland, waar hij voornamelijk op het tweede plan terecht is gekomen.

Scoutinglijst
Ons eigen scouting lijstje voor een spits zou niet compleet zijn zonder Jason van Duiven, De Almeloër die onder contract staat bij PSV zal daar als derde, of vierde, spits het seizoen in gaan en zou voor zijn ontwikkeling aan spelen toe moeten komen. Waar is het dan beter dan bij ‘zijn’ Heracles. Het mooiste scenario zou zijn als de club hem kan kopen met een terugkoopclausule voor PSV om de prijs te drukken. 

Ole Romeny (24) heeft bij FC Utrecht de nodige concurrentie en ook hij zal graag zijn minuten willen maken. Als dat niet in de Domstad kan, dan misschien in het Asito Stadion. Een derde optie zou de Duitse Fiete Arp (24) zijn, ooit bestempeld als groot talent bij HSV en Bayern, speelt momenteel bij Holstein Kiel waar hij (mede door een blessure) geen vaste basisplaats had. 

Welke spits zou jij graag zien komen? Laat het weten in de reacties

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 29

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Den

    Denniezegt

    3 maanden geleden

    Jason
    Van hooijdonk
    Weghorst

    -2

  • Hor

    Hornykampzegt

    3 maanden geleden

    Nee Hans dat heb ik niet gezegd goed lezen

  • Tkz

    Tkzzegt

    3 maanden geleden

    Vanuit psvkamp wordt er geopperd om babaadi uit te lenen en zien dan heracles als goede optie. Wel in de supporterskringen die dat opperen.

  • Joo

    Joopzegt

    3 maanden geleden

    Inkoppertje: Paul Gladon

    -15

  • Hor

    Hornykampzegt

    3 maanden geleden

    Wat denk jij Piet dat we een spits van naam krijgen laat me niet lachen
    Aan zulke spitsen moet je denken juist

    -3

    • Han

      Hanszegt

      3 maanden geleden

      Dus eigenlijk zeg je nu dat dit ook geen spits van naam is???
      Net was je er nog dol enthousiast over.

    • Pie

      Piet IIIzegt

      3 maanden geleden

      Wie heeft het hier over een spits van naam dan? Jij noemt die van W2 een goede sterke spits, een gemiste kans. Nogmaals, waarom vind je dat? Ik ken hem niet maar o.b.v. zijn statistieken zie ik het niet.

  • Han

    Hanszegt

    3 maanden geleden

    #fans

  • Hor

    Hornykampzegt

    3 maanden geleden

    Willem2 haalt goede sterke spits op was ook wat voor ons maar goed…

    -8

    • Pie

      Piet IIIzegt

      3 maanden geleden

      Gaan we dit nu bij elke speler doen die door een concurrent wordt opgehaald? Nou vooruit, vertel is wat over deze spits. Wat maakt hem zo goed? Want van 7 goals in 53 wedstrijden wordt ik nog niet echt warm.

    • Han

      Hanszegt

      3 maanden geleden

      Haha… hier zijn zelfs de w2 niet positief over

    • Jas

      Jasonzegt

      3 maanden geleden

      1 goal en 1 assist in 21 wedstrijden. Ook 2 blessures gehad vorig seizoen. Als wij deze speler hadden gehaald was de wereld te klein geweest.

  • Bk1

    Bk1312zegt

    3 maanden geleden

    Van hooijdonk, vermeij, lindberg, redan en dan evt een rijkhoff erachter huren

    -2

  • Haf

    Hafc1903zegt

    3 maanden geleden

    Van Hooijdonk is toch totaal onrealistisch? Die kan makkelijk mee in de subtop van NL.

    • Tho

      Thomaszegt

      3 maanden geleden

      Van Hooijdonk onrealistisch? Denk dat hij z’n handen mag dichtknijpen als hij leest dat Heracles geïnteresseerd zou zijn. Geen indruk gemaakt bij Norwich en Bologna ( zacht uitgedrukt), feitelijk gestagneerd in zijn ontwikkeling, Dan zou Heracles voor hem een geschenk moeten zijn.

  • Pol

    Polliezegt

    3 maanden geleden

    Poe redactie, jullie komen met namen waarvan ik denk of dat wel goed genoeg is. Vermeij a.u.b. niet was toch een grote miskoop. Van Duiven heeft het niet laten zien.

    Van Hooijdonk zou mooi zijn en rijkhoff ook maar dan heb je het wel over een huurdeal. Zijn anders niet te betalen. Voor poku geldt hetzelfde. Zeefuik ook. Ik kom ook wel uit op een druijf en meerdink dat zijn beiden gok gezien hun laatste slechte jaar. Grot hetzelfde verhaal. Zou ik niet doen.

    Wat wel goede opties zij:

    Romeny vind ik een goede optie als speelt hij de laatste tijd meer als flank speler. Ik zou hem erbij halen. Is namelijk multifunctioneel inzetbaar.

    Lidberg vind ik ook een goede optie als spits.

    Vente scoort ook overal en is een beweegelijke spits.

    Smit is echt een type weghorst maar te duur. Rottier vind ik een type hornkamp. Zakaria Eddahchouri Viel ook wel op. Bij al deze spelers is het wel zo dat ze het nog moeten laten zien op het hoogste niveau en zal er dan een ervaren spits a la veerman Linssen naast zetten. Linssen zou ook een mooie multi multifunctionele optie zijn. Al vind ik hem op de zijkanten beter.

    Aaron Seydel, Sebastian andersson, Mitchy Ntelo, Julien Ngoy, Aaron Leya Iseka wellicht?

  • Max

    Maxzegt

    3 maanden geleden

    Graag is kijken na Fabian Schubert.

    Kan spelen in de spits 84 wedstrijden (54 goals) of op 10.

    -1

  • Max

    Maximzegt

    3 maanden geleden

    Ik zal proberen om Fabian Schubert te halen.

    Speelt momenteel bij 1860 Munchen.

    Heeft 81 wedstrijden als spits gespeeld en 54 x gescoord.

    1.94m groot en kan eventueel ook op 10 spelen.

    -1

  • Car

    Carlozegt

    3 maanden geleden

    Sydney proberen daarna schakelen met romeney wellicht misschien monteiro te proberen ?? En normale nummer 10 halen en komt alles goed 🙂 dan heb je een goeie transferperiode gehaald en misschien kuwas erbij

  • Han

    Hanszegt

    3 maanden geleden

    Aangezien Jizz er ‘ maar ‘ 3 maand uit is denk ik dat ze wel echt een eredivisie waardige spits zoeken,maar wel een die later naar de vleugels kan.

  • Dav

    Davidzegt

    3 maanden geleden

    Dawid Kurminowski.

    Snel, kopsterk en slim!

  • Dav

    Davidzegt

    3 maanden geleden

    Dawid Kurminowski.

    Snel, kopsterk en slim.

  • Tho

    Thomaszegt

    3 maanden geleden

    Als je ziet wat we de laatste 15 jaar aan klassespitsen hebben gehad (Everton, Uth, Armenteros, Dessers, Weghorst en ook nog een Spaanse joker) dan hoeven we toch geen genoegen te nemen met tweede keus-gasten?

    • Sy

      Syzegt

      3 maanden geleden

      De meeste spitsen stelden niets voor toen ze kwamen. Weghorst, Armenteros Uth hadden niets gepresteerd ook Dalmau en Dost waren niets. Groot geworden bij ons.

    • Nvb

      Nvbzegt

      3 maanden geleden

      Leuk dat namen noemen van spelers uit het verleden. Maar als je daarbij bedenkt wie van hen er meteen stond dan word die lijst al aanzienlijk kleiner.
      Armenteros (1e Periode) kwam van de beloften van Heerenveen, Weghorst kwam van Emmen, Uth was wisselspeler bij Heerenveen, dalmau kwam vd beloften van Villarreal en Everton werd betaald door sponsoren.

      Deze jongens groeiden later dus vooral uit tot geweldige spitsen maar waren dat meestal nog niet toen ze bij ons binnen kwamen.
      Daarom moeten we ook niet veel klagen hier en vooral beseffen dat een wisselspeler of een talent van een andere club ook zomaar ineens een topper kan worden in ons shirt. Ook al is t nu nog een onbekende.

  • Vak

    VakkieDzegt

    3 maanden geleden

    Sydney van Hooijdonk
    Romeney
    Tom van weert
    Vincent Vermeij

    -8

  • Nvb

    Nvbzegt

    3 maanden geleden

    Misschien geen spits maar wel een zeer interessante optie voor de linksbuiten positie.

    Gustav Christensen
    Club:herta BSC.
    Marktwaarde volgens transfermarkt:€500.000
    Leeftijd: 19 jaar
    Waarom noem ik deze speler: was in de jeugd bij het Deense midtjylland een echt doelpunten monster. In de onder-19 competitie wist hij tot het indrukwekkende aantal van 41 goals en 9 assists te komen in slecht 56 wedstrijden.
    Daarna maakte hij vorig jaar de overstap naar herta BSC. Daar was hij in het tweede elftal ook meteen goed voor 8 goals in 12 wedstrijden . In het eerste elftal heeft hij ook al mogen invallen daar kwam hij nog niet tot een doelpunt maar wel 1 assis. Maar potentie lijkt er dus zeker te zijn om daar ook snel aan te haken gezien zijn statistieken in het tweede elftal.

    Al met al lijkt mij dit dus wel een zeer interessante speler die enorm veel potentie lijkt te hebben. Is ontzettend doelgericht en is ln de jeugd een ware doelpunten machine gebleken.

    Of hij haalbaar is, is natuurlijk de vraag, zit net een jaar bij Herta en heeft nog een langlopend contract. Maar ik ieder geval wel een zeer interessante speler die de potentie heeft om uit te groeien tot een hele goede speler.

  • N.m

    N.mzegt

    3 maanden geleden

    Milan Smit

    Zakaria eddahchouri

    Nick venema

  • K B

    K Bzegt

    3 maanden geleden

    Sydney van Hooijdonk

    Henk Veerman

    Deze 2 zou goed zijn

TopReacties

+12
Tkz3 maanden geleden

Vanuit psvkamp wordt er geopperd om babaadi uit te lenen en zien dan heracles als goede optie. Wel in de supporterskringen die dat opperen.

+10
Nvb3 maanden geleden

Misschien geen spits maar wel een zeer interessante optie voor de linksbuiten positie. Gustav Christensen Club:herta BSC. Marktwaarde volgens transfermarkt:€500.000 Leeftijd: 19 jaar Waarom noem ik deze speler: was in de jeugd bij het Deense midtjylland een echt doelpunten monster. In de onder-19 competitie wist hij tot het indrukwekkende aantal van 41 goals en 9 assists te komen in slecht 56 wedstrijden. Daarna maakte hij vorig jaar de overstap naar herta BSC. Daar was hij in het tweede elftal ook meteen goed voor 8 goals in 12 wedstrijden . In het eerste elftal heeft hij ook al mogen invallen daar kwam hij nog niet tot een doelpunt maar wel 1 assis. Maar potentie lijkt er dus zeker te zijn om daar ook snel aan te haken gezien zijn statistieken in het tweede elftal. Al met al lijkt mij dit dus wel een zeer interessante speler die enorm veel potentie lijkt te hebben. Is ontzettend doelgericht en is ln de jeugd een ware doelpunten machine gebleken. Of hij haalbaar is, is natuurlijk de vraag, zit net een jaar bij Herta en heeft nog een langlopend contract. Maar ik ieder geval wel een zeer interessante speler die de potentie heeft om uit te groeien tot een hele goede speler.

+9
Jason3 maanden geleden

1 goal en 1 assist in 21 wedstrijden. Ook 2 blessures gehad vorig seizoen. Als wij deze speler hadden gehaald was de wereld te klein geweest.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia