Mumba

Kulenovic de nieuwe spits van Heracles

29 juli
82 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Bjorn Wind op 29 jul. 2024

Luka Kulenović is gepresenteerd als de achtste aanwinst van Heracles Almelo. De club heeft daarmee een vervanger voor Jizz Hornkamp binnen. De Kroaat tekent tot 2028 en komt over van Slovan Liberec.

Kulenović is zelf blij met de overstap. “Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur aan te gaan. In het verleden hebben er veel goede spitsen bij Heracles Almelo gespeeld en het aanvallende spel in de Eredivisie trekt mij. Ik kan niet wachten om mijn kwaliteiten hier te laten zien”, vertelt Kulenović op zijn presentatie. “Op trainingskamp heb ik helaas een klein momentje gehad, waar ik een lichte blessure aan over heb gehouden. Gelukkig ben ik weer bijna 100% fit, want ik kan niet wachten om hier te starten en mezelf te laten zien.”

Ook technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met het strikken van de Kroatische aanvalsleider: “Luka is de fysiek sterke spits die we graag wilden hebben en we zijn blij dat we deze recordtransfer voor Heracles Almelo hebben kunnen afronden.” Begin deze maand hield Kulenović een lichte blessure over aan het trainingskamp met Slovan Liberec, maar een belemmering voor deze transfer is het niet geweest. “Luka werkt op dit moment nog een individueel programma af en hoewel hij de competitiestart waarschijnlijk niet gaat halen, zit hij dicht tegen volledige fitheid aan. We hebben met elkaar de afweging gemaakt en besloten om de kans om hem vast te leggen niet te laten lopen. We hebben Luka intensief gescout en we zijn ervan overtuigd dat hij van grote waarde gaat zijn voor onze club.”

Luka is geboren in Toronto, Canada en heeft naast zijn Canadese en Kroatische paspoort ook een Bosnisch paspoort. In Almelo gaat hij spelen met rugnummer 19.

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 82

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Muh

    Muhjongezegt

    3 maanden geleden

    Van de 80 reacties zijn er nog maar 39 over.

    Volgens mij heeft onze videoscout hier ook al de kabels in handen

  • M

    Mzegt

    3 maanden geleden

    Mogen wij vrijdag vrij afreizen naar Groningen ? Is niks gecommuniceerd vanuit heracles…

    -1

    • Her

      Heracliedzegt

      3 maanden geleden

      M, check de website van Heracles. Staat gewoon vermeld op de site.

    • W.w

      W.w.zegt

      3 maanden geleden

      Uitvak kaartje kost E. 6,- ( thuisvakken trouwens dezelfde prijs op de website van fc Groningen, betere plekken maar wel tussen de supporters van fcgrunn)

  • Pie

    Piet IIIzegt

    3 maanden geleden

    @Fabrizio, wordt ’t Zand gezien als een 10? Omdat hij veelvuldig als centrale middenvelder heeft gespeeld bij Dordrecht. En heb jij een idee wat ze nog meer zoeken. Neem aan in ieder geval een buitenspeler? En wellicht een 10 of multifunctionele aanvaller?

    Zou overigens leuk zijn voor Mokono als hij bij de Graafschap een contract kan afdwingen, kan hij weer lekker minuten maken.

  • Ger

    Gerritzegt

    3 maanden geleden

    Mokono op proef bij De Graafschap. Ik hoop voor hem dat het gaat lukken om een contract af te dwingen.

    • Han

      Hanszegt

      3 maanden geleden

      Hoop het ook voor ons

  • Alm

    Almelozegt

    3 maanden geleden

    Siloh t’zandt + wie?…… vandaag?

    • Fab

      FabrizioRomanozegt

      3 maanden geleden

      Alleen ’t Zand vandaag.

    • Alm

      Almelozegt

      3 maanden geleden

      Tipje met wie ze nog meer bezig waren? las zoiets maar was nog niet 100% rond?

  • Ber

    Berendzegt

    3 maanden geleden

    Ik heb het ook gehad met die Blijlevens. Laatst schandalig stuk over het handelen van Heracles inzake Brouwer. Heracles zou hem bij het grof vuil hebben gezet, wat pertinent niet juist was, lag allemaal veel genuanceerder. Van een journalist mag je verwachten dat hij hoor- en wederhoor toepast en niet uit emotie handelt en schrijft.

    • Mrk

      Mrklomszegt

      3 maanden geleden

      Frank Bussink ook zo’n drama:

      “Een recordtransfer doen voor een positie waar je eigenlijk al een onbetwiste nummer één hebt. Flinke gok van #Heracles. Zeker als je de cijfers van #Kulenovic erbij pakt.”

      Eerst weken zeuren over dat de hele voorhoede kut is en dat alles vervangen moet worden, nu is het een groot risico omdat we eens flink de knip trekken”

      Niet te geloven die lui.

    • Fre

      Frederikzegt

      3 maanden geleden

      Volledig mee eens. Bij het stuk over Brouwer had ik enige vorm van diepgang verwacht. Een onderzoek over hoe het met de wetgeving en CAO zit. Iets wat ze bij podcast met zwart witte blik juist wel hadden. Ralph is leuk voor wat wedstrijdverslagen, maar heel veel meer zit er niet in.

      En als reactie op onze Jessias hieronder: ja, ik verwacht van een journalist dat hij met primeurtjes komt. Hij is nota bene journalist, dan mag je toch iets meer verwachten dan wachten op een persbericht van de club zelf? Hij kan toch zelf ook wel onderzoek en research doen? Kijk bijvoorbeeld naar zijn collega Rik Elferink, die wél met nieuws komt bij PSV. En dan niet met het argument komen dat Heracles een gesloten bastion is, PSV gaat Rik Elferink echt een week van te voren niet inlichten over een nieuwe speler.

    • Ome

      Ome Janzegt

      3 maanden geleden

      Blijlevens, Tubantia hé.

    • Jes

      Jessezegt

      3 maanden geleden

      @ Frederik, man wat een onzin zitten jullie hier te verkondigen. Je vergelijkt hem Rik Elferink van het ED. Deze man doet niets anders dan alleen PSV volgen, hij slaapt als het ware op De Hertgang. Als hij geen primeurtjes weghaalt dan krijgt hij van zijn baas op zijn donder! Weer een vergelijk van niets. Blijlevens mag van de krant niet de hele dag op Heracles zitten, krijgt hij de tijd niet voor. Bovendien is Heracles nog steeds een “kleine” club tov een topclub zoals PSV.

      Wat de zaak Brouwer betreft geef ik de journalist ook groot gelijk, het verhaal klopt. Heracles heeft daarin gewoon gefaald en is niet zorgvuldig geweest in de communicatie naar buiten. Met name de timing was zeer beroerd en ondoordacht. We hebben een media professor binnen de RvC, had deze man de directie niet even kunnen helpen hoe en wanneer je dat bericht gaat brengen?

  • Joh

    Johanzegt

    3 maanden geleden

    Hahah wat een vergelijking hieronder. Bij GAE was de hele basis 11 al Eredivisie waardig. Logisch dat die veel minder spelers halen. Mijn god wat een vergelijking. Dus degene die de meeste spelers haalt doet het het best? PSV kan er dus helemaal niks van. Nog geen een nieuwe basisspeler!

  • Kob

    Kobuszegt

    3 maanden geleden

    Blijlevens trapt alleen open deuren in. Een aantal weken geleden nog snapt hij niets van alle negativiteit van de supporters (waar ik het overigens wel eens mee ben) Maar nu een paar weken later zijn er ineens bedenkingen over het uitblijven van transfers. Dit komt dan weer net te laat want men is gewoon hard bezig om versterking te halen op een rustige doordachte wijze. Hoogma zal zich soms de ballen uit de broek lachen.

  • Mrk

    Mrklomszegt

    3 maanden geleden

    Bizar dat (terechte) kritiek op een clubwatcher hier verwijderd wordt.

    • Der

      Derrickzegt

      3 maanden geleden

      Dat wat jij terecht vindt dat hoeft nog niet terecht te zijn . 😉

      -12

  • Tom

    Tomzegt

    3 maanden geleden

    Zo gaat Hoogma toch weer lekker door met spelers halen. Nummertje 8 alweer. Hoe zit dat dan bij andere clubs om ons heen?

    PEC Zwolle – 3 stuks
    Go Ahead – 3 stuks
    NAC Breda – 4 stuks
    FC Groningen – 4 stuks

    Klasse werk Nico-Jan. Het is gewoon erg lastig TD te zijn van Heracles Almelo tov van andere clubs. Het glas is hier net vaak wat leger..

    • Rob

      Robbiezegt

      3 maanden geleden

      Het is toch geen wedstrijdje zeg wie de meeste spelers haalt. Bij ons was ook een redelijke leegloop en die moet je vervangen toch? Stel er was niemand weggegaan, dan hadden we er geen 8 gehaald, want dan heb je teveel spelers. Zo werkt dat.

    • Der

      Derrickzegt

      3 maanden geleden

      Het is geen competitie van welke club weet de meeste spelers te halen. Of een TD klasse werk levert weten we pas gedurende het seizoen.

  • Han

    Hanszegt

    3 maanden geleden

    Op rtvoost hebben ze het nog steeds over ‘erve asito’.
    Zeker voor een regionaal zendertje is dit toch wel in en in triest.

    • Sta

      Stadioncheckzegt

      3 maanden geleden

      Ik word niet Blij (van)levens ……..hahaha

      Inderdaad Frederik trap alleen wat open deurtjes in

      Nee ik heb niets tegen die man , maar watcher is meer sleeper bij hem.

      Nooit wat nieuws.
      Paar maandem gevolgd iedereen verdient een kans , maar voegt weinig toe voor een zwart wit fan

      Zal wel de bedoeling zijn van de FCTubantia!

  • HAF

    HAFC1903zegt

    3 maanden geleden

    Ik heb die podcast van Blijlevens ook maar weer eens geluisterd vandaag en ik krijg elke week het gevoel dat Blijlevens zijn nieuwtjes en geruchten hier van het forum haalt. Henk Veerman is nergens genoemd behalve hier in een lijstje met 10 interessante spitsen na de blessure van Hornkamp, en ze gaan hem in de podcast serieus bespreken. Ook het gebrek aan kennis over (mogelijke) aankopen is niet best.

    • Pie

      Piet IIIzegt

      3 maanden geleden

      Pas op, niet negatief zijn over Blijlevens, die uit het vorige topic van vanmiddag zijn ook allemaal verwijderd…

    • Ger

      Gerritzegt

      3 maanden geleden

      Ik vind Ralph Blijlevens een zeer goede sportjournalist én Heracleswatcher. Hij schrijft zoals het is en zonder aanzien des persoons maar speelt nooit op de man. Journalisten als Ralph worden door de club -onder voorwaarde van strikte geheimhouding- meestal vantevoren geïnformeerd over inkomende en uitgaande transfers. Ook zijn podcast Heraklets met Tubantia-collega Frank Bussink kan wat mij betreft de toetsen kritiek glansrijk doorstaan.

      -18

    • Fre

      Frederikzegt

      3 maanden geleden

      Sorry hoor Gerrit, maar wat je nu typt is echt de grootste onzin die er bestaat. Ralph heeft nooit een nieuwtje, heeft nooit een artikel met inhoud en trapt alleen maar open deuren in. Daarnaast wordt ‘ie niet geremd door kennis van zaken, want dat heeft ‘ie niet. Dat jij op X loopt op te slijmen bij hem betekent niet dat het waar is. Hij zal de overige sport vast goed verslaan, maar voor Heracles kunnen ze bij de Tubantia beter een andere zoeken als ze het serieus willen doen.

    • Jes

      Jessezegt

      3 maanden geleden

      Frederik denk je nu echt dat een journalist de primeurtjes krijgt terwijl de club hun eigen mediakanalen hebben? Media landschap is de afgelopen jaren aanzienlijk verandert en al die mediamensen binnen de clubs hebben een groot gedeelte ‘ journalistiek’ ( ja tussen aanhalingstekens) werk overgenomen. Het werk als journalist wordt er niet eenvoudiger op.

      -3

  • HAF

    HAFC1903zegt

    3 maanden geleden

    Er zijn hier volgens mij meerdere mensen met een bipolaire stoornis, niemand halen is niet goed, huren is niet goed, een onbekend iemand halen is niet goed, iemand gratis oppikken is niet goed en een miljoen betalen is ook niet goed. Wat is volgens deze mensen wel een goede transfer?

    • rob

      robbiezegt

      3 maanden geleden

      Zoek eens op wat ” bipolaire stoornis ‘ betekent voordat je zulke moeilijke woorden gebruikt. Ongelooflijk , maar er zijn er veel met je eens. Ik vind het wel wat recalcitrant van je hoor.

      -4

  • Ste

    Stefzegt

    3 maanden geleden

    Wat wel vreemd is dat hij op 4 juli zijn contract verlengt heeft.

  • Haf

    Hafc1903zegt

    3 maanden geleden

    Voetballers gaan beoordelen op basis van Youtube beelden is compleet achterlijk. Van lap 1 kunnen we dan nog wereldvoetballers maken. Laten we het maar afwachten. Denk niet dat hier iemand de competitie in Tsjechië volgt. Zijn transfersom is wel bemoedigend. Aan de andere kant, voor Limbombe hebben we ook 5 ton ”verspeeld”.

    -8

    • Ger

      Gerritzegt

      3 maanden geleden

      Limbombe zou ik zeker nog niet afschrijven. Aanvallers hebben meestal wat langer tijd nodig om hun belofte in te lossen. Met betere voetballers om zich heen én de juiste mentale begeleiding, kan hij zomaar verrassen.

    • Jes

      Jessezegt

      3 maanden geleden

      Ach laat hij het maar zien Luka, ik kijk ook door zijn zelf gemaakte filmpjes heen. Het is net als bij een autoverkoper, die poets zich het apenzuur voordat hij de auto in de showroom zet. Je komt er pas achter als je het voertuig langer hebt. Dat hij veel geld heeft gekost is het nog geen garantie dat je er wat aan hebt. Laten we hopen dat onze scouts geen mispeer hebben begaan. We hebben een schoolvoorbeeld hoe het mis kan gaan nu op de bank zitten, een speler waar we tot 2027 nog verplichtingen aan hebben.

      -3

  • Ste

    Stefzegt

    3 maanden geleden

    Lekker man een echte spits.
    Nu maar hopen dat hij de belofte inlost.
    Jammer dat hij licht geblesseerd is. Maar als hij 30 wedstrijden kan spelen is het de gok waard.
    Nu maar hopen dat de medische staf een beetje voorzichtig met hem aan doet

  • Art

    Arthurzegt

    3 maanden geleden

    Op basis van het interview en wat promo filmpjes word ik wel enthousiast van hem. Lijkt me geen domme jongen. ‘Goede kop’ zoals Smit zou hebben gezegd.

    Spreekt me wel aan dat hij vroeger op het middenveld gespeeld heeft. Op natuurgras is het ook wel goed om weer wat grotere, zwaardere spelers te hebben.

    Hornkamp, Kulenovic, Engels, Satriano, Diego….Je hebt weer wat mogelijkheden in de spits.

    Ook wel een ‘warm welkom’, omdat hij kennelijk al gespeeld heeft met onze Finse rechtsbuiten.

    Inderdaad nog een ‘10’ en een linksbuiten en je hebt het aardig staan denk ik. Middenveld mag nog wel iets meer bij (hoewel ik Roosken ook wel op het middenveld zou willen zien).

    Maar goed, nou was ik ook ooit enthousiast over Calincov en Kangaskolkka….😅

    • Sta

      Stadioncheckzegt

      3 maanden geleden

      Arthur ;samen gespeeld met Zamburek

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    3 maanden geleden

    Goed intervieuw (film)
    met hem Heracles .nl

    • Nvb

      Nvbzegt

      3 maanden geleden

      Inderdaad mooi interview! Jongen die weet wat ie kan en zelfvertrouwen uitstraalt. Wil daarnaast hard werken en elke dag beter worden.
      Zoals Jan Smit zou zeggen: dr zit een goede kop op !

  • Muj

    Mujongezegt

    3 maanden geleden

    Deze speler heeft nog nooit ergens 10 goals gemaakt..

    -50

  • DS

    DSzegt

    3 maanden geleden

    Elke dag 1 speler presenteren is toch ook veel leuker! Heb ook vernomen dat die morgen word gepresenteerd!

  • Den

    Denniszegt

    3 maanden geleden

    Raar toch ,is in het stadion en al en dan word ie niet gepresenteerd , is er dan toch wat loos ?

    -1

    • HAF

      HAFC1903zegt

      3 maanden geleden

      Kan ook dat de papieren nog niet helemaal in orde zijn ofzoiets. Het us geen deadline-day dus kan me voorstellen dat Hoogma sr en zijn collega’s uit Rotterdam dan morgen de boel willen rond maken ipv tot laat in de avond op kantoor zitten op een mooie zomerdag.

  • Fre

    Frederikzegt

    3 maanden geleden

    Shiloh ’t Zand word vandaag niet meer gepresenteerd. Hopelijk lukt dat morgen, met nog een extra verrassing. Maar dat is nog niet helemaal 100% rond.

    • Fab

      FabrizioRomano2zegt

      3 maanden geleden

      Julius Lindberg, gisteren ook niet bij de selectie.

      -7

    • Jas

      Jasonzegt

      3 maanden geleden

      Julius Lindberg heeft gister 90 minuten mee gedaan.

    • Tho

      Thomaszegt

      3 maanden geleden

      Fabrizio 2 gebruik aub je eigen naam. Er is er een ook al heb je een 2 achter je naam

    • Flo

      Floaterzegt

      3 maanden geleden

      Misschien dan ook meteen Leo Sauer erbij?

TopReacties

+32
Berend3 maanden geleden

Ik heb het ook gehad met die Blijlevens. Laatst schandalig stuk over het handelen van Heracles inzake Brouwer. Heracles zou hem bij het grof vuil hebben gezet, wat pertinent niet juist was, lag allemaal veel genuanceerder. Van een journalist mag je verwachten dat hij hoor- en wederhoor toepast en niet uit emotie handelt en schrijft.

+28
Hans3 maanden geleden

Op rtvoost hebben ze het nog steeds over 'erve asito'. Zeker voor een regionaal zendertje is dit toch wel in en in triest.

+27
Mrkloms3 maanden geleden

Frank Bussink ook zo’n drama: “Een recordtransfer doen voor een positie waar je eigenlijk al een onbetwiste nummer één hebt. Flinke gok van #Heracles. Zeker als je de cijfers van #Kulenovic erbij pakt.” Eerst weken zeuren over dat de hele voorhoede kut is en dat alles vervangen moet worden, nu is het een groot risico omdat we eens flink de knip trekken” Niet te geloven die lui.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia