Mumba

Strijdlustig Heracles Almelo lijdt nederlaag tegen regerend landskampioen

20 augustus
185 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Jord op 20 aug. 2024

Heracles Almelo is er niet in geslaagd om resultaat te halen uit het debuut op natuurgras in het Asito stadion. In een zeer vermakelijke wedstrijd leed de ploeg van Erwin van der Looi een 1-3 nederlaag tegen PSV.

Met een gloednieuwe natuurgrasmat en vergroot staanvak was het een middag om naar uit te kijken in Almelo. Voor aanvang van de wedstrijd zorgde Martin Dams er met zijn klanken voor dat de sfeer er goed in kwam. Deze sfeer werd goed voortgezet tijdens de wedstrijd, helemaal nadat Heracles Almelo binnen vier minuten op voorsprong kwam. Mario Engels stuurde Bryan Limbombe diep richting het doel van PSV. De vleugelaanvaller sprintte in de hoogste versnelling richting het doel van PSV en werd binnen de zestien gevloerd door oud-Heracles Fredrik Oppegard. Scheidsrechter Van den Kerkhof wees zonder enige twijfel naar de stip voor een penalty. Aanvoerder Brian de Keersmaecker ging achter de bal staan en plaatste deze koeltjes in de rechterbovenhoek.

Na de openingstreffer bleef de ploeg van Erwin van der Looi vrij frivool voetballen. Hier en daar werden wat kansen gecreëerd tegen de regerend landskampioen, terwijl de Eindhovenaren ook een aantal keer in de buurt van het Almelose doel kwamen. Halverwege de eerste helft ging de thuisploeg een iets moeilijkere fase tegemoet, die werd ingeleid door een schot van eigen helft van Joey Veerman. De ploeg van Van der Looi bood echter prima weerstand tegen de aanvallen van PSV. In de 37e minuut lijkt het er zelfs nog op dat Mario Engels de voorsprong voor de Almeloërs verdubbelde, echter scoorde hij vanuit buitenspelpositie.

Vlak voor rust voorkwam De Keersmaecker nog een serieuze kans van Joey Veerman door zijn volledige lichaam voor de bal te werpen. In de daaropvolgende aanval van de thuisploeg kreeg Heracles Almelo een mogelijkheid via Bryan Limbombe. De aanvaller veroverde de bal tussen twee PSV’ers in en schoot op doel. De bal eindigde onder Benitez, die hem in tweede instantie wel klem had. Hierna floot scheidsrechter Van den Kerkhof voor rust. Heracles Almelo kon met een goed gevoel richting de kleedkamer.

In de 52e minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een ongelukkig eigen doelpunt. Ivan Mesik werkte in duel met Guus Til de bal achter zijn eigen doelman, die geen redding kon brengen. Zeven minuten later kwam PSV op voorsprong via Johan Bakayoko. Ondanks dat de thuisploeg tegen een achterstand aankeek, bleef de vechtlust aanwezig binnen de ploeg. Er werd strijd getoond en het voetbal was erg attractief. Tien minuten voor tijd leek deze strijd beloond te worden met de gelijkmaker. Mario Engels scoorde echter opnieuw vanuit buitenspelpositie. Bij het ingaan van de blessuretijd gooide invaller Driouech namens PSV de wedstrijd op slot door de 1-3 op het scorebord te zetten.

Opstelling Heracles Almelo
De Keijzer, Benita (85. Sambo), Mirani, Limbombe, Engels, ’t Zand (66. Scheperman), Roosken (59. Milani), De Keersmaecker (C), Talvitie (66. Wieckhoff), Mesik, Van Kaam (85. Bruijn)

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 185

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Zwa

    ZwartWitzegt

    2 maanden geleden

    Heracles huurt (zich) suf! Linksbuiten met mooie papieren; ik ben benieuwd!

  • Haf

    Hafcswenzegt

    2 maanden geleden

    Het zou gaan om een linksbuiten die momenteel in Israël speelt

  • Joh

    Johanzegt

    2 maanden geleden

    Er zijn helemaal geen geruchten. Nergens op gebasseerd dat er vandaag iets bijkomt. Denk dat het een last minute huur wordt eind augustus.

    -10

  • ...

    ....zegt

    2 maanden geleden

    Brandon Barker

    -3

  • Eri

    Erikzegt

    2 maanden geleden

    Ro heeft wel gelijk. Vanmiddag presentatie nieuwe linksbuiten

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    2 maanden geleden

    Wat een super mooie docu ESPN over Darius Dhlomo.

    • Ren

      Renezegt

      2 maanden geleden

      Zeker de moeite waard om te kijken!!

    • Mar

      Marcozegt

      2 maanden geleden

      Zeker mooie docu,Dat waren nog is tijden,als je een wedstrijd verliest kreeg je geen geld,als je gelijkspeelde 35 en winst 75 gulden!!

    • Her

      Heraclassic1961zegt

      2 maanden geleden

      Ook gezien. Zeker de moeite waard.
      Mensen zoals Dlomo hebben de club Heracles gemaakt zoals hij nu is, een traditieclub met een rijke historie 👍

      • Her

        Heraclassic1961zegt

        2 maanden geleden

        Excuus. Dhlomo bedoelde ik.Namen van clubiconen hoor je juist te spellen.

  • Bra

    Bram Castrozegt

    2 maanden geleden

    Ik ben heel benieuwd wie deze linker aanvaller wordt. Bij bijna elke speler van ons lekte van tevoren al uit dat Heracles interesse had (Mirani, Benita, Van Kaam, de jongens van Pescara en vergeet er vast nog een paar). Zou dus knap zijn als Heracles vandaag een speler kan presenteren zonder dat dit uitgelekt is. En dit is niet pessimistisch bedoeld maar meer van ook wel een leuk dat er iets niet uitlekt 😉

    • Pie

      Pieterzegt

      2 maanden geleden

      Is ook niks van waar hoor, Ro brengt maar gewoom wat de wereld in.

      Na willem 2 komt er pas iets bij.

      -10

      • Bk1

        Bk1312zegt

        2 maanden geleden

        Pieter,

        Je bent zo overtuigend, vertel ons dan meteen hoe je dat zo zeker weet…

      • Ro

        Rozegt

        2 maanden geleden

        🤡 🤡

    • Tho

      Thomaszegt

      2 maanden geleden

      Pieter, voor Willem 2 waarschijnlijk sowieso wel alleen vandaag denk ik niet. Dit gaf Fabrizio aan.

      • Haf

        Hafcswenzegt

        2 maanden geleden

        @thomas
        Waar gaf fabrizio dit aan dan? Zie niks van hem syaan

    • Tho

      Thomaszegt

      2 maanden geleden

      Hafcswen,
      Wat naar onder scrollen en dan onder de reactie van Jan .

  • Ro

    Rozegt

    2 maanden geleden

    Vandaag nieuwe linkeraanvaller gepresenteerd👍🏻

    • Ger

      Gerritzegt

      2 maanden geleden

      Dit is goed nieuws. Razend benieuwd wie dit is.

    • K B

      K Bzegt

      2 maanden geleden

      Ro

      Hopelijk wel goeie want ze hebben tijd zet gehad

    • Den

      Denniszegt

      2 maanden geleden

      Maak ons ff wat wijsheid joh..

    • Fli

      Flipzegt

      2 maanden geleden

      Naci Ünüvar

      • Hai

        Haikezegt

        2 maanden geleden

        ünüvar is gemiddeld 2 tot 2.5 miljoen waard, die komt nooit bij heracles terecht

      • DAV

        DAVBADzegt

        2 maanden geleden

        Waarschijnlijk heb je gelijk Haike, maar bekijk het andersom. Naci heeft de laatste 2 jaar weinig gespeeld en Ajax wil salarisbudget vrijmaken. Huurbeurt met uitzicht op, gezien zijn opponent, vrijwel gegarandeerde Eredivisiespeeltijd? Zeg nooit nooit.

    • Tho

      Thomaszegt

      2 maanden geleden

      Nog nooit gehoord van de naam ro dikke onzin weer al die mensen die gw wat lullen.

  • Wim

    Wimzegt

    2 maanden geleden

    Alsof iemand hier nog weet of Linssen er iets van kan. Laten we stoppen met veteranen en investeren in de club. Kijk eens naar BDK. Levert nu al het veelvoudige op.

    • Jes

      Jessezegt

      2 maanden geleden

      Helemaal met jou eens Wim, niet meer aan Linssen en ook niet meer aan Kuwas beginnen. Kom nu met een speler van 23,24 of 25 jaar met wat ervaring, die wel van een club komt uit een behoorlijke competitie en waar nog rek in zit en na de tijd bij ons, nog goed te verkopen is.

    • faf

      fafzegt

      2 maanden geleden

      Eens! Ben overigens wel altijd fan van Linssen geweest, maar het afbraakrisico is gewoon te groot. Laten we gewoon weer vertrouwen op ons scoutingsapparaat, dan komt het hopelijk allemaal weer goed!

  • Han

    Hanszegt

    2 maanden geleden

    Zou niet eens weten of die gehypte unuvar wel zo goed is.
    Ik weet zelfs niet eens of dat nou een middenvelder of buitenspeler is.
    Heb liever een jaartje de bravoure van Bryan Linssen…..wat ik overigens niet uitsluit.

    • Ber

      Bert3zegt

      2 maanden geleden

      @Hans
      Blijkbaars heeft Linssen aangegeven dat hij zijn contract in Japan wil uitdienen wat loopt tot 1 februari 2025. Als dat daadwerkelijk zo is dan komt hij pas tijdens de winter transferwindow op de markt. Had hem er ook graag voor een jaartje bij

      -1

  • Nvb

    Nvbzegt

    2 maanden geleden

    Asito Stadion juicht om H-Side: 1200 fans zorgen voor nieuwe sfeer

    De introductie van de H-Side in het Asito Stadion is door alle partijen met gejuich ontvangen. Door samenvoeging van de vakken Q en R is er achter het doel een groot staanvak gecreëerd. Daar is plek voor 1200 fans die voor nog meer sfeer moeten zorgen. Mogelijk wordt in een volgende stap ook Vak P aan de H-Side toegevoegd.

    Dat alles volgens het ingevoerde concept van safestanding waarbij elke supporter ook daadwerkelijk een eigen genummerde staanplek krijgt toegewezen. De bijbehorende voorzieningen worden de komende weken nog aangebracht in dit deel van het stadion.

    „Ik hoor louter enthousiasme over de H-Side”, kijkt algemeen directeur Rob Toussaint terug op de ouverture van afgelopen zondag. „Gemeente, politie, bestuur, supporters en spelers. Iedereen is positief. We hebben het allemaal kunnen zien. De sfeer was geweldig. Het is een succes geworden, we kunnen heel tevreden zijn.”

    Nummering net als zitplaatsen
    Toussaint geeft aan dat er nog de nodige voorzieningen worden aangebracht in beide vakken. Er worden dichtgeklapte, genummerde stoeltjes aangebracht zodat alle supporters in de staanvakken ook daadwerkelijk een eigen plek hebben. Net als op de zittribunes.

    „Dat is het principe van safestanding”, aldus de directeur. „Alles draait om veiligheid. We moeten weten wie er in welk vak zit of staat. Zodat de capaciteit per vak ook klopt. Die nummers staan ook op de seizoenkaarten.” Voor de wedstrijd van komende zondag tegen Willem II zijn de voorzieningen nog niet geplaatst.

    In toekomst ook Vak P toevoegen
    Als de herinrichting van dit deel van de eerste ring dit seizoen succesvol verloopt, wordt mogelijk bij een volgende stap ook Vak P aan de H-Side toegevoegd. Dan ontstaat er over de volle breedte tussen de cornervlaggen achter het doel één grote staantribune. Waarmee nog meer reuring in het stadion kan worden gecreëerd.

    Toussaint: ,,Als iedereen enthousiast blijft en erachter blijft staan, de sfeer goed blijft en ook qua veiligheid alles naar wens verloopt, kunnen we daar naar kijken. Er moet natuurlijk ook genoeg belangstelling voor zijn. Het is iets voor volgend seizoen.”

    Knipoog naar Bornsestraat
    De H-Side werd zondagmiddag met een groot spandoek onthuld voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV. Onder de fans werden speciaal ontworpen zwarte shirts verspreid. De naam is een subtiele knipoog naar de historie van Heracles. In het vroegere stadion aan de Bornsestraat was er ook een H-Side.

    In het Asito Stadion staat de H-Side symbool voor de verbinding tussen alle supportersverenigingen die op deze manier letterlijk als een blok achter de club staan.

    Secundaire ticketing
    Heracles gaat binnenkort nog een andere service voor supporters introduceren: secundaire ticketing. Daarmee kunnen seizoenkaarthouders die een wedstrijd overslaan, hun kaart terugverkopen aan de club. Vervolgens wordt de plek voor een wedstrijd verkocht aan een ander.

    Daarmee wil Heracles niet alleen andere liefhebbers tegemoetkomen maar ook voorkomen dat er te veel lege plekken tijdens de wedstrijden zijn. Het systeem wordt uitgewerkt. Toussaint hoopt dat het voor het eerst kan worden ingevoerd bij de thuiswedstrijd tegen Almere City op zondag 15 september.

  • Rob

    Robzegt

    2 maanden geleden

    Univar van ajax bij vd valk hengelo

    -6

    • Stu

      Stulanowskizegt

      2 maanden geleden

      Zou dat wel een flinke stunt vinden. Lijkt me ook wel een speler die bij ons past. Maar kan het me eerlijk gezegd niet voorstellen dat wij dat soort spelers binnen kunnen halen.

    • Bk1

      Bk1312zegt

      2 maanden geleden

      Rob Toussaint toevallig? ;);)

      -4

    • Jas

      Jasonzegt

      2 maanden geleden

      Die jongen is toch ook veel te duur voor ons. Staat in de belangstelling van NEC en Twente. Laat twente nou regelmatig gebruik maken van vd valk hengelo…

    • Ber

      Bertjezegt

      2 maanden geleden

      Fc Twente is bezig om Univar binnen fe halen

      -2

      • Aad

        Aadorperzegt

        2 maanden geleden

        En dan weer jaar op de bank? Zon jongen moet gewoon alles gaan spelen, voor zn ontwikkeling!!

      • Sta

        Stadioncheckzegt

        2 maanden geleden

        Zegt wat over Unuvar ,dat je in dit Ajax overbodig bent? Niet goed voor de top dus.

  • Aen

    Aenzegt

    2 maanden geleden

    Geduld, een linkerspits kom er aan

    • Den

      Denniszegt

      2 maanden geleden

      Geduld tot ??

      -3

      • Nvb

        Nvbzegt

        2 maanden geleden

        Tot ie er is..

    • 190

      1903zegt

      2 maanden geleden

      En wie mag dat zijn?

      -1

  • Jan

    Janzegt

    2 maanden geleden

    Waar blijven nu die aanvallende versterkingen dan? Meen dat van de Looi al aangaf dat dat er aan zat te komen, inmiddels 2 weken verder en nog niks!! Erg amateuristisch beleid, ze zien dat het aanvallend niks is, maar kwaliteit erbij halen how maar. @fabrizio is hem weer gevlogen zoals gewoonlijk, vergeet dat wijf!!

    -42

    • Bas

      Basiczegt

      2 maanden geleden

      Jan, je hebt geen idee hoe het werkt, dus houd op met dat gedram. Bestuur trainers en TD weten echt wel wat er aan schort. Die hebben maar éen belang en dat is handhaving. Houd op en geef het de tijd die nodig is.

    • Fab

      FabrizioRomanozegt

      2 maanden geleden

      Nou nou nou Jan… Wat een taalgebruik?

      Verwacht voor willem ii nog een aanvallende versterking

      • J.s

        J.s.zegt

        2 maanden geleden

        Kijk, versterking dat is mooi. Dus geen breedte aanwinst zo te lezen.

        -2

  • Bk1

    Bk1312zegt

    2 maanden geleden

    @fabrizio??

    Leef je nog? Heb je nog een paar geruchten om ons een beetje wakker te maken…. Tis nu wel heel stil rondom de club.

TopReacties

+42
Piet III2 maanden geleden

Klasse reactie hoor, lang over nagedacht? Mesik doet het goed, aan Hoogma straks om te laten zien dat hij beter is. Wat concurrentie kan geen kwaad, worden ze beide alleen maar beter van.

+38
Nvb2 maanden geleden

Één telefoontje van de trainer en het grote en begeerde talent Shiloh ’t Zand kiest voor Heracles Shiloh ’t Zand (21) had de clubs voor het uitkiezen. Door een actie van Heracles-trainer Erwin van de Looi is het talent van het jaar van de Keuken Kampioen Divisie nu de nieuwe Almelose nummer 10. „Dat werkt voor mij beter dan allerlei mooie praatjes van technische directeuren.” Hoeveel clubs in hem geïnteresseerd waren? Shiloh ’t Zand lacht en schudt zijn hoofd. „Ik weet het niet precies, maar ik hoorde dat er zo’n twaalf clubs achter me aanzaten. Of dat allemaal klopt, weet ik niet.” Samen met zijn zaakwaarnemer bezocht de 21-jarige Rotterdammer enkele clubs waar hij als Feyenoord-huurling een seizoen zou kunnen doorbrengen. Om te zien wat ze hem te bieden hadden en met wie hij zou gaan samenwerken. „Ik ben nog jong en wil me verder ontwikkelen. Als speler en als mens. Voor mijn gevoel kan ik dat hier in Almelo het beste doen.” Die overtuiging was er al voordat hij ook maar een stap in het Asito Stadion had gezet of de trainingsfaciliteiten had gezien. Een telefoontje uit Almelo gaf de doorslag, vertelt ’t Zand. „Trainer Erwin van de Looi belde mij persoonlijk. Hij wilde met mij praten, zonder dat er anderen bij waren. We spraken af op een locatie en hebben daar gewoon met zijn tweeën gepraat.” Mooie praatjes Die aanpak van Van de Looi maakte indruk op hem. Geen enkele andere club was zo direct en doelgericht in het binnenhalen van de aanvallende middenvelder, die afgelopen seizoen werd verkozen tot talent van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie. „De trainer liet daarmee zien echt geïnteresseerd te zijn in mij en dat hij me heel graag in zijn team wilde hebben. Dat werkt voor mij beter dan allerlei mooie praatjes van technische directeuren of anderen die namens een club spreken. Uiteindelijk is het de trainer die de opstelling bepaalt en de beslissingen op het veld neemt.” Van de Looi maakte duidelijk dat ’t Zand een belangrijke rol zou krijgen bij Heracles: hij moet zorgen voor creatieve impulsen en het elftal beter laten spelen. Daarmee raakte de trainer de juiste snaar. „Ik wil me verder ontwikkelen als voetballer en dat kan ik hier in Almelo het beste doen. Garanties heb je nooit, maar ik kan hier veel minuten maken. Dat heb ik nodig. En wat voor mij heel belangrijk is: het vertrouwen van de trainer.” Concurrenten Met deze persoonlijke benadering troefde Heracles een groot aantal concurrenten af. NAC Breda, Fortuna Sittard, Almere City en Heerenveen hadden allemaal interesse in de creatieve middenvelder, die vorig seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht speelde en daar veel indruk maakte. In zijn eerste officiële seizoen als profvoetballer maakte ’t Zand elf doelpunten en gaf hij vier assists in 35 wedstrijden. Kan ’t Zand dat ook in de eredivisie laten zien? Die vraag werd de afgelopen weken vaak gesteld in Almelo. Zijn eerste test, de seizoensopener tegen Sparta (0-0), gaf vertrouwen. Met zijn rustige spel, overzicht en goede acties had hij een belangrijk aandeel in het veroverde punt. Ook thuis tegen PSV, afgelopen zondag, was hij een van de betere spelers op de nieuwe Almelose grasmat. ’t Zand lijkt klaar om de leegte op de nummer 10-positie van het Almelose team op te vullen. En om het vertrouwen van de trainer terug te betalen. „Hij is, net als ik, rustig”, zegt ’t Zand over Van de Looi. „Kalm, het maakt niet uit in wat voor situatie. Hij zit kort op de jongens wanneer dat moet en nodig is. En hij geeft precies aan hoe hij het wil hebben. Dat vind ik fijn. Als spelers kunnen we van hem leren, maar hij leert ook wel dingen van ons. Dat is mooi, die wisselwerking.” Zelf koken Na bijna twee weken in zijn nieuwe omgeving, op twee uur rijden van zijn vertrouwde thuis in Rotterdam, staat ’t Zand voor het eerst op eigen benen. „Zelf koken in plaats van het eten van mijn moeder, ook dat hoort bij groeien als mens.” Zijn doelstelling is helder. „Heracles moet weer die stabiele middenmoter in de eredivisie worden, zoals ik de club altijd heb gekend. Ik wil het team beter laten spelen en zelf ook een betere voetballer worden. Uiteindelijk hoop ik bij Feyenoord in het eerste te mogen spelen. In een volle Kuip, dat is mijn jongensdroom. Heracles staat bekend om het opleiden van spelers en ik hoop dat dat bij mij ook lukt.”

+37
Basic2 maanden geleden

Feitelijk is Heracles op dit moment vet interessant voor spitsen en zeker buitenspelers. Zeer goed middenveld met diepgang en dieptepasses en beperkte concurrentie. Daarbij bekend als opleidingsclub. Is toch super eigenlijk!?

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia