xs Foto: NESImages

Heracles doet zichzelf tekort tegen Willem II

25 augustus

Geschreven door Bjorn Wind op 25 aug. 2024

Heracles Almelo heeft in het treffen met Willem II zichzelf niet kunnen belonen met drie punten. De ploeg van trainer Erwin van de Looi was van de twee ploegen degene die het meeste aanspraak maakte op de overwinning, maar kwam moeizaam door de Tilburgse defensie. Het eindigde in 1-1.

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen was een treffen tussen de Keuken Kampioen Divisie-kampioenen van 2023 en 2024. Een wedstrijd waar van tevoren geen overduidelijke favoriet bij aan te wijzen was.

Na drie minuten spelen werd vanuit een afgevallen bal een poging ondernomen door Shiloh ’t Zand, maar de poging belandde in het zijnet. Ook een actie van Bryan Limbombe vond geen doel, maar de vuisten van de Tilburgse sluitpost Thomas Didillion.

Na twintig minuten kwam Willem II beter in de wedstrijd en creëerde ook kansen via Kyan Vaesen en Ringo Meerveld. Maar het was Heracles dat de eerste treffer maakte. Juho Talvitie tikte een bal binnen na een aanval die hij zelf opzetten. Lang kon Heracles niet genieten van de voorsprong, want een afgeslagen hoekschop van Willem II werd door Bosch genadeloos hard tegen de touwen geschoten.

Willem II kwam sterker uit de kleedkamer. Vroeg in de tweede helft kwam Heracles met schrik vrij toen er een tweede Tilburgse treffer afgekeurd werd vanwege buitenspel en niet veel later was het Fabian de Keijzer die een bal op de doellijn wist te keren.

Het inbrengen van debutant Suf Podgoreanu bracht de Almeloërs weer nieuwe energie. Een minuut na zijn entree kreeg Heracles een driedubbele kans die door hem, Benita en Engels niet benut werd. In het laatste half uur kwamen er meer ruimtes, omdat beide ploegen meer wilden dan een punt.

Een kwartier nog op de klok als ’t Zand een zwabberpoging van twintig meter probeert, maar Didillion heeft er net nog een handje aan. Een gelijk opgaande slotfase zorgde niet voor uitsluitsel en dus eindigde de wedstrijd in 1-1.

Opstelling Heracles: De Keijzer; Roosken, Mesik, Mirani, Benita; Van Kaam (58. Scheperman), De Keersmaecker; Limbombe (58. Podgoreanu), ’t Zand, Talvitie; Engels.

Discussieer mee 83

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Jan

    Jansenzegt

    22 dagen geleden

    Mica Pinto is op dit moment transfervrij, in goed overleg met Vitesse is zijn contract zojuist ontbonden. Altijd al een goede linksback gevonden, misschien een goede opvolger voor de lakse Roosken?

  • Art

    Arthurzegt

    23 dagen geleden

    @Jesse: Ben je het ooit wèl eens met mij eens geweest? Het lijkt wel of jij je reacties/mening baseert op of je iemand wel of niet mag🤣 Ik weet inmiddels al dat, als ik iets post, er een irritante, bedweterige reactie van jou gaat volgen😁

  • Pie

    Piet IIIzegt

    23 dagen geleden

    Teleurstelling overheerst omdat dit eigenlijk de wedstrijden zijn die je moet winnen. Wel wordt het met de week beter, individueel zie je ook jongens als Talvitie, Benita, ’t Zand groeien. De Keersmaecker is buitencategorie, ook Mirani ben ik heel blij mee; die is geen moment stil, staat ook constant in contact met de staf, echt een verlengstuk.

    Wat mij vooral kan bekoren – mits iedereen fit is én blijft – is dat je er straks qua kwaliteit echt op vooruit gaat. Moeilijk te zeggen hoe het elftal zich precies gaat vormen maar onze trainer moet straks moeilijke keuzes maken. Dan kan je bank zomaar bestaan uit: van Kaam of Zamburek, Hoogma of Mesik, Kulenovic of Hornkamp, Suf of Limbombe, Engels, Bruijn, Bultman, Leerdam, Wieckhoff, Milani etc.

  • Nie

    Niekzegt

    23 dagen geleden

    Nog niet gewonnen dit seizoen maar toch heb ik een goed gevoel over dit team. Natuurlijk missen we nog veel en zie je dat vooral terug in de aanval. Maar de intensiteit en overgave die we nu 3 wedstrijden op rij hebben gezien stemt me positief.

    Volgens mij hebben we deze weken meer goede intercepties, tackles en slidings gezien dan afgelopen 3 seizoenen bij elkaar. Gewoon daadkrachtig. Niet alles gaat natuurlijk goed maar ik zie bij veel acties, vooral verdedigend, wel een idee.

    Voeg aan het elftal gisteren Hornkamp toe en volgens mij sta je dan gewoon prima in de Eredivisie. Limbombe vs Suf gaat wel een leuke worden. Talviti kwam gisteren er ook een paar keer leuk door. Kan wel voetballen die jongen.

    Wel zegt het iets dat we maar 2 keer wisselen. Op de bank zat wel weinig wat het inzetten waard was. Geen spits om Engels te vervangen. ‘T Zand en De Keersmaecker haal je er niet af, verdediging stond goed dus zit je ook niet aan. Talviti zit ook niet veel achter. Al met al dus een prima basis opstelling maar door de vele blessures nog wel een magere bank. Maar dat lost zich wel op. Mits de rest heel blijft…

    Kan wel een mooi seizoen worden op het mooie echte gras en het grotere sfeervak. Van genoten gisteren.

    • Ric

      Rickzegt

      23 dagen geleden

      De beperkte wissels zijn natuurlijk makkelijk te verklaren, je hebt geen spits om in te brengen omdat je twee spitsen nog niet fit zijn, mits fit levert je dat een kwalitatieve wissel op, en daarnaast ook direct een prima back-up voor Talvitie in de naam van Engels, mits Engels niet start ipv Talvitie. Als Zamburek fit is zal van Kaam naar de bank gaan, een wisselspeler die op alle 3 de posities op het middenveld uit de voeten kan. Verdedigend stond het prima, dus weinig wissels waren daar nodig, en zeker als Hoogma weer fit is heb je daar wel genoeg opties straks.

  • Bon

    Bonafidezegt

    23 dagen geleden

    Goeie wedstrijd gezien waarbij opvalt dat de zwakheden van vorig seizoen aangepakt zijn. NJH heeft gezorgd voor flinke versterkingen en ik denk dat we plezier gaan beleven aan dit elftal. Een plek in het linkerrijtje zit er met dit team zeker in. Op dit moment zijn we in ieder geval sterker dan Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Almere City.

    • HAF

      HAFC1903zegt

      23 dagen geleden

      Niet te hard van stapel lopen he, het spel is prima, maar nu de punten nog. Tevens moeten dit jaar dan wel eens alle belangrijke spelers het hele seizoen fit blijven.

    • Ber

      Berryzegt

      23 dagen geleden

      Het is een mooie selectie, maar dat het linkerrijtje er zeker in zit vind ik wel erg optimistisch. We hebben de kwaliteiten om ons zonder problemen veilig te spelen en als alles mee zit, ja dan mogen we hopen op het linkerrijtje. Maar daarvoor moet eerst die ziekenboeg leeg.

      En heel belangrijk voor het moraal van de spelers:
      Met z’n allen achter het team blijven staan zoals de afgelopen 3 wedstrijden! In goede periodes, maar ook in mindere periodes. Dan kan je echte 12e man het verschil maken.

    • DDB

      DDBzegt

      23 dagen geleden

      Linke rijtje? Wat bijzonder overdreven weer direct. Laten we er eerst maar eens 3 onder ons houden. We zijn echt niet beter dan NEC/Utrecht/Fortuna/ Heerenveen.

  • Bra

    Bram Castrozegt

    23 dagen geleden

    GAE haalt Milan Smit van Cambuur voor 825.000. Dan ben ik toch blijer met de nummer 1 spits van Slovan Liberec die rond de ton meer heeft gekost. Denk dat we veel plezier aan Luka gaan beleven als hij fit weet te blijven

    • Jes

      Jessezegt

      23 dagen geleden

      Het is veel te voorbarig om nu al te stellen dat wij een betere deal hebben gedaan met onze spits t.o.v. Go Ahead. Van beide spitsen weten we niet hoe zij zich in de eredivisie gaan ontwikkelen en wat ze laten zien. Laten we in de winterstop de tussentijdse balans maar eens opmaken.

    • Han

      Hanszegt

      23 dagen geleden

      Klopt Bram…..en bijkomend voordeel is dat Luka niet perse de eerste spits is maar moet concureren met nog een topper nl Jizz.

      • Jes

        Jessezegt

        23 dagen geleden

        Dat is wel een feit Hans, we hebben twee spitsen en de een kan de ander scherper maken en dat is voor ons als club niet verkeerd. Maar ik vind het veel te voorbarig om nu al te stellen dat wij een betere deal hebben.

  • 013

    013Keeszegt

    23 dagen geleden

    Heracles (club en supporters), super bedankt voor de geweldige ontvangst van de Willem II supporters gistermiddag. Zo zou het overal moeten zijn. We hebben ervan genoten!

  • Tkz

    Tkzzegt

    23 dagen geleden

    Gevoel van helaas maar 1 punt overheerst bij mij toch wel hoor. Ik moet zeggen dat ik wel weer met plezier naar Heracles kijk. Zoveel nieuwelingen en toch lijkt het een behoorlijk goed ingespeeld team. Het duo Mesik/Mirani voelt elkaar goed aan en er staan echt twee kerels centraal in de verdediging.

    Als straks de spitsen en Zamburek terug zijn kan het nog een heel leuk seizoen gaan worden denk ik.

  • Vak

    VakkieDzegt

    23 dagen geleden

    Dit elftal heeft stappen gemaakt zoal defensief maar ook creativiteit en het zal alleen nog maar beter worden als straks Jizz Luka Zamburek er weer zijn. Met een spits had je gister gewonnen maar daar hebben we ff mee te dealen. Ondanks z’n werklust is Engels na 60min wel klaar en het blijft mij verbazen dat je tegen psv Satriano gewoon niet brengt en gister een sambo zodat suf na de spits kon met z’n lengte. Je ziet aan alles dat Engels na 60min het niet meer kan geven jammer maar het is niet anders..

  • Ste

    Stefzegt

    23 dagen geleden

    Prima pot gespeeld.
    Ik zag strijd en ben echt gelukkig met het centrale verdedigingsduo.
    Ben benieuwd of Leerdam blijft aangezien zijn kans op speel minuten niet groot zal zijn.
    Bruijn heeft ook niet de voorkeur van VDL.
    Scheperman ik zie het niet, maar daarom zit ik op de tribune en niet op de bank.
    Van Kaam speelde ongelukkig maar was tegen sparta en psv wel heel goed.
    Komende week Pec misschien de eerste 3 punten. Daarna 2 weken beetje oefenen en dan denk ik wel dat het beter gaat met een echte spits.
    Benieuwd wat er nog weg gaat.

  • Han

    Hanszegt

    23 dagen geleden

    Even een nachtje laten bezinken(voelde een beetje als een nederlaag).
    Maar wat geeft deze selectie een goed gevoel!!
    Achterin en middenveld een dikke prima….zeker als Zamburek straks terugkeert.
    Voorin Talvitie die steeds beter begint te worden en op links Suf die me enorm beviel(dreiging en daar staat ff iemand)……als dan eindelijk onze spitsen Kulenovic en/of Hornkamp aansluiten……

  • Cyp

    Cypruslivezegt

    23 dagen geleden

    Leuke pot maar aub verkoop limbombe 2e klasser hhc nog beter. Groet aan sjaaktrekhaak vanuit cyprus

  • Joh

    Johanzegt

    23 dagen geleden

    Lul niet zo dom JHR. Die tegengoal hing al wel 3 corners lang in de lucht. Goal had al eerder kunnen vallen. Stop vooral je kop in het zand. En Limbombe deed niet eens een poging het schot te blokken. Mag hopen dat er deze week flink op corners wordt getraind. Ze stonden elke keer verkeerd terwijl het tegen PSV nog zo goed ging met de corners tegen.

  • Bra

    Bram Castrozegt

    23 dagen geleden

    Onze zwakke schakels: linksback, 8 en linksbuiten. Voor linksbuiten hebben we met Suf nu een extra optie dus misschien dat Limbombe de druk gaat voelen en ook beter gaat spelen en anders grijpt Suf neem ik aan zijn kans. Voor 8 komt Zamburek straks terug die een uitstekende voorbereiding speelde (iemand die weet wanneer we hem ongeveer terug kunnen verwachten, midden oktober?). En voor linksachter zie ik Milani wel groeien gedurende het seizoen net zoals Quagliata dat 2/3 jaar geleden deed. De spits positie spreekt voor zich met Kulenovic en Hornkamp die binnenkort zullen aansluiten. We gaan een mooi seizoen tegemoet Heraclieden! Op papier bij ESPN en NOS spelen wij altijd 442 met ‘t Zand en Engels in de spits, betekent dit dat Hornkamp en Kulenovic samen straks ook een optie wordt? Met Engels als super sub en Talvitie en ‘t Zand als ‘tienen’?

  • Kri

    Kriszegt

    23 dagen geleden

    Gezien de hele wedstrijd vond ik een gelijkspel wel terecht. Toen Van der Looi begon zei hij iets in de trant van ‘proberen om aan te vallen met de achterdeur op slot’ en dan kan je nu ook echt zien. Vooral ons middenveld heeft meer voetballend vermogen gekregen en er zit veel dynamiek in de ploeg. De afstemming moet nog beter, maar dat gaat komen. Wel is het wachten op een echt fitte spits, zodat we wat meer vanuit een kapstok idee kunnen gaan voetballen en Engels wat meer in zijn eigen kracht komt te spelen, namelijk in ruimtes. We zijn goed bezig en volgens mij ook een lastige ploeg om tegen te voetballen. Doorgaan zo!!

  • Buk

    Bukszegt

    23 dagen geleden

    De eerste drie wedstrijden heeft Heracles er prima indruk achtergelaten. Bijna een volledig nieuw elftal
    Inpassen kost tijd. En ja 2 cruciale plekken vandaag (de 9 en 8) ingevuld door minder kwaliteit.

    Willem 2 heeft het Heracles moeilijk gemaakt op het middenveld. Meerveld, Sandra en Bosch waren ijzersterk.

    Als we compleet zijn, op 8 plaatsen vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar. En een echte leider achterin. Wat een klasbak.

    Komt goed!

  • Joo

    Joopzegt

    23 dagen geleden

    Klopt het verhaal dat Bruns ons gaat verlaten? Hoorde iets rond zingen

    -3

  • Joh

    Johanzegt

    23 dagen geleden

    Centraal achterin zijn we er echt een stuk op vooruit gegaan. Die jongen van Volendam is een echte leider. Speelt zo sterk. Wat een verademing ten opzichte van Hoogma en Sonnenberg. Rechtsback ook enorm vooruit gegaan. Zwakke schakel vandaag Van Kaarn en wederom onze linksbuiten. Engels kun je weinig kwalijk nemen. Is geen spits en werkt heel hard. Maar als de spitsen niet snel fit worden kan ons dit teveel punten kosten. Dus hup fit worden.

  • Ber

    Berryzegt

    23 dagen geleden

    @Jesse Daar heb je gelijk in, de meeste zijn positief. Dus ik mag inderdaad wat genuanceerder zijn 😉
    Maar ik krijg gewoon ongelooflijke jeuk van reacties van bijvoorbeeld Rob of Wim, die op basis van deze wedstrijden alweer in de degradatiestand staan. Dar reageerde ik op.

    • Jes

      Jessezegt

      23 dagen geleden

      Duidelijke uitleg Barry, maar vergeet niet dat de massa hier positief is en daar is ook alle aanleiding voor, omdat we nu al betere wedstrijden gezien hebben tov vorig seizoen en dat geeft de supporter moed en vertrouwen. Ik realiseer me ook dat het seizoen nog heel pril is en we onze euforie moeten temperen.

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    23 dagen geleden

    ZOEFFFFF De TGV doet Almelo aan.

  • Kob

    Kobuszegt

    23 dagen geleden

    Geniet zo van die Mecik, hij heeft al meer meters naar voren gevoetbald dan Hoogma in alle seizoenen bij elkaar.

  • Ber

    Berryzegt

    23 dagen geleden

    Wat een ongelooflijke azijnzeikers hier.
    Ik heb de afgelopen 3 wedstrijden meer dynamiek gezien in het team dan in het hele vorige seizoen.
    Natuurlijk hadden ze moeten winnen vandaag, maar het spel dat ik zie stemt hoopvol. De 1e en 2e spits komen terug. Zamburek zal de tegenvallende van Kaam vervangen en dan heb je gewoon een puike selectie, waarmee we niet bang hoeven te zijn voor degradatie. Het team is op vele fronten beter dan vorig seizoen. De drive om vooruit te voetballen is weer terug in het elftal.
    En degenen die Scheperman afserveren dat hij niets heeft laten zien: Jullie hebben waarschijnlijk gemist hoe hij binnen een paar minuten met 2 geweldige intercepties 2 Willem II aanvallen onschadelijk maakt. Zeker was niet alles goed wat hij liet zien, maar hij heeft zeker z’n waarde laten zien vandaag. Al met al een prima invalbeurt van hem.
    Wel had de Looij nog wat wissels kunnen toepassen aan het eind, want bij sommigen (o.a. Benita) was de energie weg aan het eind van de wedstrijd.
    PEC uit zal lastig worden. Die zijn getrecht door hun slechte resultaten. We hebben het daar vaak moeilijk, maar er valt zeker wat te halen daar!

    • Jes

      Jessezegt

      23 dagen geleden

      Hoezo azijnzeikers, ik vind het best meevallen. Velen hier zijn tevreden over het geleverde spel van ons team met de spelers die we beschikbaar hadden. Geen onzin hier opschrijven Berry.

      -3

    • Ger

      Gerritzegt

      23 dagen geleden

      Mooie woorden over Scheperman waar ik het geheel mee eens ben. Bij de tegenpartij speelde vandaag Jesse Bosch uit De Lutte. Hij mocht uit Enschede verrtrekken. Willem II gaf hem de kans zich verder te ontwikkelen. Laten we Sem Scheperman de kans geven zich bij ons verder te ontwikkelen.

      • Pol

        Pollyzegt

        23 dagen geleden

        Scheperman komt handelingssnelheid, drive, techniek en gogme tekort. Dat leer je niet meer bij. Leuke voetballen voor HHC maar komt tekort voor eredivisie. Snap niet dat hij telkens voorkeur krijgt boven Bruin en Bruns om er in te komen.

        -1

  • Ren

    Renezegt

    23 dagen geleden

    Deze wedstrijd maakte maar 1 ding duidelijk: we missen een echte spits net honkamp of kulenovic win je deze wedstrijd gewoon. Genoten van t zand , eigenlijk van het gehele team. We zijn beter dan vorig seizoen.

  • JHR

    JHRzegt

    23 dagen geleden

    Wat een gezeik dat Limbomme wat kan doen aan de tegen goal. gewoon weer eens een een zondags schot wat weer binnen valt. ik heb het idee dat we daar patent op hebben zulke tegen goals

    • Ome

      Ome Janzegt

      23 dagen geleden

      Limbomme keerde zich af van het schot. Als hij voor de bal was gegaan dan was het doelpunt niet gevallen.

TopReacties

+36
Kobus23 dagen geleden

Geniet zo van die Mecik, hij heeft al meer meters naar voren gevoetbald dan Hoogma in alle seizoenen bij elkaar.

+32
Berry23 dagen geleden

Wat een ongelooflijke azijnzeikers hier. Ik heb de afgelopen 3 wedstrijden meer dynamiek gezien in het team dan in het hele vorige seizoen. Natuurlijk hadden ze moeten winnen vandaag, maar het spel dat ik zie stemt hoopvol. De 1e en 2e spits komen terug. Zamburek zal de tegenvallende van Kaam vervangen en dan heb je gewoon een puike selectie, waarmee we niet bang hoeven te zijn voor degradatie. Het team is op vele fronten beter dan vorig seizoen. De drive om vooruit te voetballen is weer terug in het elftal. En degenen die Scheperman afserveren dat hij niets heeft laten zien: Jullie hebben waarschijnlijk gemist hoe hij binnen een paar minuten met 2 geweldige intercepties 2 Willem II aanvallen onschadelijk maakt. Zeker was niet alles goed wat hij liet zien, maar hij heeft zeker z'n waarde laten zien vandaag. Al met al een prima invalbeurt van hem. Wel had de Looij nog wat wissels kunnen toepassen aan het eind, want bij sommigen (o.a. Benita) was de energie weg aan het eind van de wedstrijd. PEC uit zal lastig worden. Die zijn getrecht door hun slechte resultaten. We hebben het daar vaak moeilijk, maar er valt zeker wat te halen daar!

+30
Arthur23 dagen geleden

@Scout: Daar kun je over oordelen op basis van 3 wedstrijden? Ga je nou echt Suf Podgoreanu meteen afserveren? Kulenovic afserveren zonder hem überhaupt gezien te hebben? Er is ook niets mis met Engels. Gezien het aantal geblesseerden vind en het nieuwe team vind ik dat we het vrij aardig doen. Ik zie bij vlagen goed voetbal en aanvallende intenties.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia