xs Foto: NESImages

De Keersmaecker: ‘Spel maken zit wel in deze ploeg’

26 augustus

Geschreven door Bjorn Wind op 26 aug. 2024

Brian de Keersmaecker was na het gelijkspel zondag tegen Willem II (1-1) ontevreden over de uitslag. De Belgische middenvelder vond dat er te weinig kansen gecreëerd werden vanuit het balbezit van de Almeloërs. “Maar dat zit wel in deze ploeg”

Heracles had veel de bal en probeerde gaten te vinden in de organisatie van de Tilburgers. “Ze stonden heel laag en wij moesten, in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden, het spel maken”, vertelde De Keersmaecker. “Dat zit wel in deze ploeg, maar daar moeten we nog wel in groeien”

“Meer loopacties maken om hun organisatie kapot te spelen. Maar dat zat er vandaag niet in”, analyseerde de Almelose aanvoerder, die de aanvoerdersband wel goed bevalt. “Ook zonder band coachte ik wel veel en namen anderen wel wat van mij aan. Dit seizoen hebben we ook wel meer spelers die het neerzetten.”

Een van die spelers completeert De Keersmaecker op het middenveld: Daniël van Kaam.De middenvelder kwam naar Almelo om de geblesseerde Jan Zamburek te vervangen. “Daniël en Jan zijn wel verschillende types qua spel, maar ik kan met beide goed samen spelen. Vorig seizoen speelde ik met vier verschillende spelers naast mij. Dat ging volgens mij niet ten koste van mij eigen spel.”

De Keersmaecker verlengde deze zomer zijn contract met een seizoen. Waar veel fans al verwachtten dat hij deze zomer weg zou gaan, geeft hij toe dat een stap omhoog nog steeds in zijn toekomst ligt. “Maar niet nu. Ik wilde rust in mijn hoofd en daarom heb ik verlengd. We moeten altijd nog weer zien wat er volgend seizoen komt, maar als ik weer een goed seizoen speel, denk ik dat ik er wel klaar voor ben.”

Discussieer mee 81

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Sco

    Scoutzegt

    19 dagen geleden

    Las even de reacties in Enschede en Wout past perfect bij die club. Ze denken beide dat ze heel groot zijn. Veel groter dan dat ze werkelijk zijn.

  • Wim

    Wimzegt

    19 dagen geleden

    Wappie Wout.

    -6

  • Ric

    Richardzegt

    19 dagen geleden

    Tsja wat kun je over woutje zeggen,ik verwacht er uiteindelijk niet veel van op het eind , qua praatjes past hij prima in Amsterdam, qua leeftijd steeds langzamer en een fabuleuze techniek heeft hij nooit gehad ,en in A’dam blijft hij ,,een boertje,,

  • Ren

    Rene vak rzegt

    19 dagen geleden

    mooi om ons woutje weghorst over een paar weekjes weer terug te zien in ons asito stadion in ajax tenue. Gelukkig niet in dat andere shirt (je weet wel) .

    • Rob

      Robzegt

      19 dagen geleden

      Ons Woutje ? Volgens himself vroeger op vak-p gestaan ……droomde zelfs van de rooien, en lees nu dat hij in een ajax pyjama sliep ….ons woutje .

      • Ren

        Renezegt

        19 dagen geleden

        Feyenoord had beter bij hem gepast.

      • Han

        Hanszegt

        19 dagen geleden

        Prima dat ie vroeger Ajax fan was…steekt vooral in Enschede denk ik,haha.

  • Tho

    Thomaszegt

    20 dagen geleden

    De kwestie Satriano is, zonder negatief te willen zijn, bijzonder pijnlijk. Er wordt een, voor Heracles-begrippen, klein fortuin betaald voor een in zichzelf gekeerde gast van 19, die eigenlijk alleen Italiaans spreekt. Na een maand was al duidelijk, dat deze jongen in Almelo geen potten zou breken. Wordt met zo’n jongen gesproken, voordat er een half miljoen wordt uitgetrokken? Het scoutingsrapport voor Satriano, wat zou daar in hebben gestaan?

    • Han

      Hanszegt

      20 dagen geleden

      Tja miskoopjes blijf je altijd houden in de voetballerij.
      Vroeger…nu….en in de toekomst ook.

    • Sja

      Sjaaktrekhaakzegt

      20 dagen geleden

      Wel knap na een maand wist jij al dat die geen potten kon breken.
      Jij weet toch ook dat hij op geroepen werd voor jong Italië en toen geblesseerd raakte.(Dus knap dat jij toen die geblesseerd raakte wist dat die geen potten kon breken.Wat ik al zei nooit echt vertrouwen gekregen paar wedstrijden achter mekaar.
      En kom alsjeblieft niet met op de training presteert die niet,Jordy bruin presteert op de training wel maar speelt ook niet.

      • Pie

        Piet IIIzegt

        20 dagen geleden

        Sjaak, zowel onder Lammers, vd Looi als afgelopen halfjaar in Italië heeft die weinig tot geen minuten gekregen. Daaruit mogen we toch gewoon concluderen dat hij het niveau niet heeft? Als jij graag een paar wedstrijden het vertrouwen wil krijgen moet je dat wel afdwingen, dat lukt hem blijkbaar niet.

      • Joo

        Joopzegt

        20 dagen geleden

        Piet, dus bij as roma lopen koekenbakkers? Bryan Ruiz e Hari lithamen zijn ooit afgetest door psv, het kwartje kan soms raar vallen.

      • Tho

        Thomaszegt

        20 dagen geleden

        Hij heeft nooit, nog geen seconde, laten zien dat hij erop gebrand was hier te slagen. Hij liep erbij als iemand die zich niet op zijn plek voelde. Verdrietig voor hem, maar mijn punt is: op grond waarvan heeft Heracles zoveel geld voor hem betaald?

      • Pie

        Piet IIIzegt

        20 dagen geleden

        Joop, fijn dat de deuren weer open stonden, uiteraard kan hij ergens later alsnog doorbreken. Op het moment – en dan baseer ik mij op de feiten – krijgt hij het nog niet voor elkaar om onder drie verschillende trainers minuten te krijgen. Wat zegt jou dat dan?

        Geen idee waarom jij begint over Roma en koekenbakkers, heeft weinig met mijn woorden te maken.

      • Nvb

        Nvbzegt

        20 dagen geleden

        @ Joop

        Wat een kul-argument zeg..

        Er is natuurlijk wel een verschil tussen afgekeurd worden bij een topclub of het niet laten zien bij Heracles en een Italiaanse serie C club…
        Soms komen spelers via een stapje terug toch weer boven drijven, maar als het in de serie C al niet lukte, hoeveel stapjes terug moet hij dan nog doen. Dan ga je al snel richting niveau top-amateurs. En als je t pas daar kan laten zien dan is de kans wel heel klein dat je ooit de eredivisie nog gaat halen.

        En bij AS Roma lopen zeker geen koekenbakkers, maar het zegt ook wel iets dat men hem liet gaan. Als het echt zo’n groot talent was dan had men hem nooit verkocht en waren er daarnaast ook veel meer grotere clubs (groter dan Heracles) geweest die achter hem aan zaten. Ik denk dat ze bij Roma helemaal niet zo rouwig waren om zijn vertrek.

        Wij hebben, zoals je dat bij elke transfer doet: gegokt, en deze keer helaas verloren. Dat is nou eenmaal onderdeel van het scouten. Niet elk schot is raak en voor elk succes zullen er even zoveel tegenvallers zijn.
        Daar kunnen wel allerlei theorieën voor verzinnen en met de beschuldigende vinger gaan wijzen, maar het is gewoon part of the job.

        Nu word ie dus gewoon weer verhuurd in de hoop dat er misschien toch nog een wonder gebeurt en hij het licht ziet, in de hoop dat wij hem dan mogelijk toch nog kunnen verkopen volgend jaar.

      • Jes

        Jessezegt

        20 dagen geleden

        NVB over kul argument gesproken……

        Ik vind het een kulargument dat je met jonge spelers moet gaan ‘gokken’ helemaal als je hem voor 4 jaar vastlegt en als hij uit het buitenland komt. Hij komt uit een andere cultuur en leefomgeving met andere gewoonten. Voor het eest moet hij op zichzelf wonen in een omgeving die hij totaal niet kent. Het is bij Sartiano tussen de oren gewoon niet goed. Hij kan wel degelijk voetballen anders zit je niet bij jong Italië in de selectie. Dat het niet goed tussen zijn oren zit had je voor de tijd kunnen beoordelen en testen, maar dan moet je er wel tijd en geld in stoppen, is dat gebeurd?

        -1

      • Nvb

        Nvbzegt

        20 dagen geleden

        @Jesse

        Letterlijk elke transfer die je afrond is een gok die je neemt. Een weloverwogen gok uiteraard,maar het blijft een gok. Heracles zal echt zijn huiswerk wel hebben gedaan, er zal ongetwijfeld met hem gesproken zijn. Maar je kunt nou eenmaal niet elk detail beïnvloeden. Je kunt op voorhand niet weten of een speler wel of niet gaat slagen. En of hij zich wel of niet gaat thuis voelen. Al denk ik dat wij als Heracles zijnde nog een vd fijnste clubs zijn om terecht te komen als buitenlandse speler. De deur staat hier altijd open en spelers kunnen bij iedereen aankloppen als er iets is. Bij veel andere clubs word je gewoon aan je lot over gelaten.

        De ene speler ontwikkelt zich wel goed en past zich makkelijk aan, de andere kan dat helaas niet. Dat kan je op geen enkele manier van te voren weten. En daarmee is het dus een gok die je neemt. Zo zwart wit als jij het schetst is natuurlijk gewoon onzin. Alsof je even kan testen of een speler mentaal klaar is om hier te slagen. Dat zijn zaken die alleen de praktijk kan uitwijzen. Je kunt nooit op voorhand weten of een speler kan aarden in een ander land en of hij daarnaast kan aanhaken op een bepaald niveau.
        Daarnaast doe je nu ook gewoon de aanname dat het probleem mentaal is. Wie zegt dat daar überhaupt het probleem zit ? Het kan ook gewoon zijn dat hij niet zo goed kan voetballen als men had gehoopt. Voor sommige spelers is de stap vanuit een jeugdcompetitie en/of beloften naar het hoogste niveau nou eenmaal te hoog gegrepen.(Kijk als recente voorbeelden bijvoorbeeld ook eens naar Bijleveld en Siërra, jongens die als goede talenten te boek stonden maar het uiteindelijk niet redden op eredivisie niveau).

        Vergeet daarnaast niet dat hij vorig jaar gewoon in Italië heeft gespeeld en daar ook geen potten heeft kunnen breken. Het argument van vreemd land en cultuur gaat dus sowieso niet op. In zijn eigen land en cultuur kwam het er immers ook niet uit.

        De ene jonge Italiaan slaagt wel(Quagliata) de andere kan niet aarden en blijkt een miskoop te zijn.
        Dat gebeurt nou eenmaal en dat hoort er gewoon bij.
        Je kunt wel voor alles een schuldige willen aanwijzen maar uiteindelijk heb je nou eenmaal geen invloed op alles en ben je afhankelijk van de speler zelf of hij slaagt of niet. Hoe goed de club alle randvoorwaarden ook in beeld heeft gebracht,als de speler zich niet ontwikkeld zoals je had verwacht dan heb je gewoon pech . Dan heb je die keer gewoon mis gegokt. Maar dat betekent niet automatisch dat er dan fouten zijn gemaakt. Ik hoop dat je dat toch snapt.

    • Jes

      Jessezegt

      20 dagen geleden

      Het aantrekken van Satriano is een grote miskleun geworden. Ik vind het wat makkelijk om te stellen ‘ach dat kan gebeuren’ of ‘part of the job van scouting van talent’ . Primair ligt de schuld bij de speler, als je een kans krijgt om als voetballer jezelf in korte tijd financieel onafhankelijk te spelen, moet je er alles aan doen en er alles voor over hebben om te slagen ook in het buitenland. Hij heeft onze trainers niet kunnen overtuigen, wat is daar de oorzaak van? Zit deze jongen mentaal wel goed in elkaar? Past hij als speler wel in onze wijze van voetballen waar je als spits veel moet meeverdedigen en je minder in de 16 meter van de tegenstander komt? Vragen die bij Heracles op het bordje lagen voordat ze hem voor 4 jaar gingen contracteren. Ik denk dat Heracles hier belangrijke steken heeft laten vallen en je dit als resultaat krijgt.

      -3

      • Jes

        Jessezegt

        19 dagen geleden

        @Nvb tegenwoordig wordt iedereen die ook maar een beetje functie op niveau gaat doen getest. En uit zo’n persoonlijkheidstest kan je heel veel halen, hoe is hij qua persoon, mentaal en hoe zit zijn karakter in elkaar. Met de uitslag daarvan ga je daarna met hem in gesprek en kan je de resultaten meenemen in jouw beoordeling hoe iemand nu werkelijk in elkaar zit. Als hij een lamlendig en gemakkelijk persoon is, alles op zijn beloop laat en enkel op zijn talent denkt te kunnen slagen, dan zijn wij gewoon niet de aangewezen club. Want uit alles is wel duidelijk dat deze jongen mentaal niet goed in elkaar zit en dat kan je wel degelijk vooraf toetsen.

        -1

  • Car

    Carlozegt

    21 dagen geleden

    Wie zegt dat heracles bezig is met namli hahaha

  • Kri

    Kriszegt

    21 dagen geleden

    De Keersmaecker was vorig seizoen al goed, maar dit seizoen speelt hij met nog meer vertrouwen. Hij verdeeld meer en meer het spel en ook in de coaching heeft hij stappen gezet, terwijl hij qua duelkracht al goed was.
    Het is makkelijk typen vanachter mijn beeldscherm, zonder kennis van enige ins en outs, maar het bewijst voor mij toch wel dat scouting in de KKD loont. Misschien dat de gevestigde namen binnen de KKD inderdaad te duur zijn, maar je moet toch eerst een gevestigde naam worden. Zou toch mooi zijn als we dan al kunnen toeslaan.

    • Ren

      Renezegt

      21 dagen geleden

      Spelers uit de kkd kunnen inderdaad een waardevolle aanvulling zijn. Probleem is vaak de transfersom en het doorverkoop percentage. Soms wordt er wel tot 20% bedongen en dat is vaak het grootste struikelblok.

      • Kri

        Kriszegt

        21 dagen geleden

        Dankjewel. Nooit geweten dat het struikelblok vooral zit in het doorverkoop percentage.

  • Wim

    Wim Toafelproatzegt

    21 dagen geleden

    De deelnemers aan Toafelproat met Heracles genieten van het voetbal van Brianl. Wij vinden het met dit middenveld nog meer dan vorig seizoen tot ontplooiing komt. Dat zien wij aan de prachtige crosspasses waarmee het spel verlegd wordt. Prachtige ballen op de stropdas. En je ziet Brian nog meer dan voorheen ballen onderscheppen en makkelijker kwijt kunnen aan zijn medespelers.Terecht dat Brian onze aanvoerder is. In het algemeen gesteld zien wij meer en beter voetbal dan vorig seizoen. Wij hebben we al drie wedstrijden met plezier gekeken. Goed bezig mannen . 🖤🤍

  • Ddb

    Ddbzegt

    21 dagen geleden

    Tjah wat zegt het. Armenteros en Duarte konden het ook niet hoger dan Heracles, maar voor middenmotors en degradatie clubs in Nederland zijn het geweldige spelers. Niet voor iedereen zit er uiteindelijk meer in.

  • Han

    Hanszegt

    21 dagen geleden

    Een ervaren reserve doelman heb ik al eerder geopperd….lijkt me zeer verstandig.
    Bij een schorsing of blessure van de Keijzer zijn we mooi t haasje en hebben we alleen 2 jonge doelmannen zonder ervaring in het betaalde voetbal,laat staan de eredivisie.

  • Han

    Hanszegt

    21 dagen geleden

    Mooi dat zo’n beetje alle spelers nu gelijktijdig een bericht delen op insta van de aanvoerder……Team 100!
    Een klein iets maar zegt veel!

    • Gij

      Gijszegt

      21 dagen geleden

      @ Hans,

      Wat voor bericht?

  • Hen

    Henkzegt

    21 dagen geleden

    Namli is een speler ala Duarte, Armenteros etc. Doen het bij een bepaalde club heel goed, waar ze in de schijnwerpers staan, maar moeten ze in rangorde zakken, dan is het niks meer. Het zijn mooi weer voetballers en geen strijders. Daarom pakt een Engeland een Namli ook niet.

    -1

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    21 dagen geleden

    Als die Namli zo geweldig zou zijn !? Heerenveen en Sparta waren je beste clubs , en je bent 30 jaar ,en je bent nog steeds clubloos , wat is er mis dan?

  • Gij

    Gijszegt

    21 dagen geleden

    Satriano blijft bijzonder. Zelfs met alle blessures mag hij zelfs niet invallen. Hier moet neer aan de hand zijn. 2de keeper met enige ervaring moet er nog wel bij anders neem je wel een gigantisch risico. Verder is het te hopen dat de rest blessurevrij blijft.

    • J.s

      J.s.zegt

      21 dagen geleden

      Wat moet er aan de hand zijn dan? Heeft de mentaliteit en het niveau niet.

      -1

      • Sja

        Sjaaktrekhaakzegt

        21 dagen geleden

        Heeft ook nooit echt het vertrouwen gekregen(meerdere wedstrijden achter mekaar zoals sankoh wel kreeg)

      • Gij

        Gijszegt

        21 dagen geleden

        Dat bedoel ik. Had hem deze wedstrijden of in de voorbereiding hem de voorkeur gegeven. Hij kreeg eigenlijk direct al geen kans. Terwijl er geen spits fit was. Wat doet dat met zo’n jongen?

      • J.s

        J.s.zegt

        21 dagen geleden

        Maar je denkt toch niet als hij indruk had gemaakt op 2 trainers, en in zijn verhuurperiode dat die niet wat vaker was opgesteld. Ook in de wedstrijden die er wel mocht spelen was het niks.

  • Db1

    Db1995zegt

    21 dagen geleden

    Lamprou nog transfervrij, eventueel binnenhalen als 2e keeper?
    Hebben achter de keijzer naar mijn mening niet echt een eredivisie waardige keeper meer.

TopReacties

+62
Johan23 dagen geleden

Zal BDK de beste CVM van de laatste 15 jaar zijn bij ons? Sluit het niet eens uit. Deze man zie ik de Bundesliga/ Serie A makkelijk halen. Geweldige speler. Jammer voor hem dat hij niet in onze topteams heeft mogen spelen, echt een genot voor het oog. We hadden altijd wel 2/3 van zulke spelers in onze gouden tijden.

+34
J9922 dagen geleden

BDK gaat heel Nederland verbazen, sluipt geen slordigheid in zijn spel. Zijn crosspasses van kant-naar-kant zijn altijd piekfijn, staat verdedigend altijd 'op de juiste plaatst', wat mij betreft de speler (op Tannane na) met het meeste potentieel sinds 2005. En noem het grootspraak, maar deze BDK is beter als Wieffer, Zerrouki en Clasie.

+29
A3N21 dagen geleden

Als we nog een rechterspits zoeken, een buitenkansje is naar mijn idee: Zakaria Eddahchouri. 24 jaar speelt sinds vorig jaar bij Telstar en scoorde 17 keer. Dit seizoen ook al weer drie keer. Lijkt me voor ons nog wel betaalbaar. Over Jan Zamburek, met hem gaat het boven verwachting goed. Hopelijk dat hij in oktober weer aan kan sluiten. Hopelijk geen terugslag tot die tijd.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia