xs Foto: NES Images

Mokono niet langer speler van Heracles

2 september

Geschreven door Bjorn Wind op 2 sep. 2024

Sylian Mokono en Heracles Almelo hebben besloten per direct uit elkaar te gaan. Het contract van de 25-jarige rechtsback, die in de zomer van 2022 overkwam van FC Utrecht, is ontbonden zodat Mokono vrij is in zijn zoektocht naar een nieuwe club.

Het huwelijk tussen Mokono en Heracles leek in eerste instantie één met toekomst toen de rechtsback thuis tegen VVV (5-3) met een harde knal zorgde voor zijn eerste Almelose treffer. Maar met de promotie van de club en de blessures van Mokono werd het perspectief op speeltijd voor de speler al snel minimaal.

Discussieer mee 49

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Han

    Hanszegt

    14 dagen geleden

    Lees net dat het contract van Vito van Crooij in Saudi-Arabië ontbonden is.
    Als je dan toch nog aanvallend wilt toe zou willen slaan…….wat was dit een jaar geleden een fijne buitenspeler bij sparta.

    • Jes

      Jessezegt

      14 dagen geleden

      Zeker een aantrekkelijke speler voor ons Hans 🤔 moet hij wel flink zakken met zijn salaris 😂😂

      -4

      • Han

        Hanszegt

        14 dagen geleden

        Zeker Jesse….maar dat moet ie sws bij elke Nederlandse club.

    • DDB

      DDBzegt

      14 dagen geleden

      Dacht ik ook al Hans. Dat is nou een rechtsbuiten die we nodig hebben.

      • Han

        Hanszegt

        14 dagen geleden

        Het stomme is…..als pakweg GAE met hem aan de haal gaat is niemand echt verbaasd,maar hier lijkt het haast wel onmogelijk.

      • Jes

        Jessezegt

        14 dagen geleden

        Ik vraag me af of Go Ahead meer dan ons te besteden heeft, ik denk het niet, als je weet wat we de laatste jaren aan transferinkomsten binnen hebben geharkt, daar kunnen ze in Deventer alleen maar van dromen.

        -4

    • Ren

      Renezegt

      14 dagen geleden

      Gaat Heracles niet aan beginnen, zit geen win win situatie in. Heracles verdient er geen geld aan

      -3

      • Haf

        Hafc1903zegt

        14 dagen geleden

        Al die huurspelers leveren veel kapitaal op… We hebben sowieso weinig waarde op het veld staan momenteel. Alleen DKM ga je 100% op caschen.

  • SCH

    SCHzegt

    14 dagen geleden

    https://www.vi.nl/nieuws/nul-goals-en-nul-assist-het-saoedische-avontuur-van-van-crooij-zit-erop

    Buitenkansje. Was de beste speler toen Sparta Europees haalde. We zoeken toch een goeie rechtsbuiten? Nou kom eens op Hoogma. Heeft al eerder in het Oosten gevoetbald.

  • SCH

    SCHzegt

    14 dagen geleden

    https://www.vi.nl/nieuws/nul-goals-en-nul-assist-het-saoedische-avontuur-van-van-crooij-zit-erop

    Als we dan toch nog een buitenkansje willen… Geef hem een goed salaris en maak de afspraak dat je hem wil doorverkopen na dit seizoen. Deze jongen was de uitblinker toen Sparta Europees haalde. Maar onze selectie is natuurlijk al klaar… Dus we zullen hem wel bij een concurrent zien opduiken.

  • Wim

    Wimzegt

    15 dagen geleden

    Die Tahiri die wij 3x geprobeerd hebben te halen gaat nu naar Almere. Betalen zij zo goed of ?

    • Ric

      Rickzegt

      15 dagen geleden

      Die Tahiri vond zich te goed voor Heracles en wachtte op een zak geld uit Saudi-Arabië, die zak geld komt niet en gaat nu naar Almere. Is ook absoluut niet beter dan ’t Zand.

      • Der

        Derrickzegt

        15 dagen geleden

        Dat is onzin, Rick. Heerenveen liet hem uiteindelijk domweg niet gaan. Ook was er helemaal geen sprake van dat hij naar Saudi-Arabië had gewild, dat heb je denk ook zelf verzonnen.
        Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en heeft Heracles hem domweg niet meer nodig. Tja, zo gaan die dingen soms.

        -9

      • Pie

        Piet IIIzegt

        15 dagen geleden

        Is helemaal geen onzin Derrick. Afgelopen winter lag het aan Heerenveen, in de zomer heeft hij een transfervrije status gekregen en wilde hij naar de zandbak, dat heeft Touissant zelf verteld op een sponsoravond.

      • Ric

        Rickzegt

        14 dagen geleden

        mijn reactie als onzin bestempelen… maar zelf niet op de hoogte zijn dat ie deze zomer transfervrij was, en Heerenveen dus helemaal niks te vertellen had.

      • Der

        Derrickzegt

        14 dagen geleden

        Rick, waaruit maak jij op dat ik dat niet zou weten?
        Ook jouw nieuwe reactie is dus weer onzin, lees geen dingen die er niet staan.

        -6

    • Han

      Hanszegt

      15 dagen geleden

      T Zand is beter en dynamischer…..eroverheen knallen zondag over een week.

    • Joo

      Joopzegt

      14 dagen geleden

      Duur grapje voor Heerenveen, in de winterstop wou Heracles er flink voor betalen.

      • Jes

        Jessezegt

        14 dagen geleden

        Denk je dat we de hoofdprijs hadden betaald voor een speler met een contract van nog maar 6 maanden Joop?

        -4

      • Joo

        Joopzegt

        14 dagen geleden

        Jesse, volgens mij heeft Heracles 750.000 geboden dat was de vraagprijs van worden Hoogma.

      • Jes

        Jessezegt

        14 dagen geleden

        Waar kan ik dat terug vinden Joop dat Heracles 750K heeft geboden voor een speler met een contract van een half jaar? Ik geloof er geen donder van. Er wordt zoveel gelult in de voetballerij en de helft klopt gewoon niet. Bovendien wordt er regelmatig bewust een gerucht in de wereld gebracht, enkel om zichzelf en de club goed te praten of om de prijs verder op te drijven. Ik ben er van overtuigd dat ze bij SC Heerenveen de deal voor dat geld hadden rondgemaakt. Hij is in 2022 transfervrij naar Heerenveen gegaan, denk je dan dat ze zo’n bedrag afwijzen als hij niet wil bijtekenen en hij na een paar maanden gratis de poort uit loopt?

        -2

    • Sta

      Stadioncheckzegt

      14 dagen geleden

      Soms gok je, en verlies je Wim ,speler schat ik zelf jezelf te hoog in.
      Zie vertrek Haye naar NAC, had ook op meer gehoopt.
      Zelf overschatting komt veel voor in het voetbal.

  • Joh

    Johanzegt

    15 dagen geleden

    Had liever Haye gezien dan Van Kaan. Gaat nu naar NAC. Raar dat zij een basisspeler van Heerenveen kunnen betalen.

    • Der

      Derrickzegt

      15 dagen geleden

      Er is momenteel helemaal geen sprake van dat hij naar NAC gaat, bovendien heeft hij zelf aangegeven te azen op een buitenlands avontuur. Onzin dus derhalve.

  • Jes

    Jessezegt

    15 dagen geleden

    Opvallend, iemand roept hier dat ‘ze met Kuwas bezig zijn’ en Van Wissing van RTV Oost laat optekenen dat Hoogma ‘nog druk bezig is’ op de laatste dag. De uiteindelijke conclusie is dat er verder niets gebeurd is, ja onze TD is heel ‘druk’ geweest om Mokono naar de uitgang te krijgen en dat is hem gelukt.

    Tijd om even de balans op te maken:
    Met 13 nieuwe spelers (waarvoor naar schatting van transfermarkt ca. € 2 miljoen aan transfersommen is betaald) zijn er 14 vertrokken waarvan voor Hansson ca. € 1,7 miljoen is binnengekomen. Dit zijn bedragen die buiten tekengeld en de kosten voor de zaakwaarnemers betaald zijn, wat daarvan de hoogte is blijft ongewis. Per saldo kan je wel stellen dat deze zomer er door Heracles geïnvesteerd is, dat er meer uitgeven is dan wat er binnen komt en dat van invloed zal hebben op het financieel resultaat van dit seizoen. Geen probleem want onze club kan dat wel dragen.

    Beoordeling transferzomer per positie:
    De keepers: Met 1 onervaren nieuwe doelman en 2 die we nog hadden hebben we met De Keijzer één doelman met ervaring op het hoogste niveau, dat is veel te mager. Want van de twee achter hem kan je helemaal niet verwachten dat ze er al staan als De Keijzer eventueel zou wegvallen. Een goede keeper kan punten voor je pakken en een slechte kost punten. Het is hopen en bidden dat De Keijzer een heel seizoen kan spelen. Ik had graag een 2e doelman met enige eredivisie ervaring zien komen die De Keijzer scherp kan houden. Voor de bezetting in ons doel geef ik onze TD en zijn scouts een onvoldoende een 5.

    De Verdediging: Met 5 nieuwe verdediger en nog 6 die we al hebben heeft de trainer, als ze allemaal fit zijn, heel wat te kiezen. De invulling van de backposities is wel duidelijk. De vraag is of je het centrum met Mirani en Mesik op de bank moet zetten voor bijvoorbeeld Hoogma en Bultman. Het voordeel is dat vele keuzes van de trainer de spelers sterker en beter kan maken, mits de technische staf dit dan wel goed weet te managen, want veel keus kan onrust veroorzaken als dit niet goed gebeurd. Voor onze verdediging geef ik onze TD en zijn scouts een voldoende een 7.

    Het middenveld: Met 3 nieuwe middenvelders en 4 die we als hebben kan je stellen dat het getalsmatig wel goed zit. Mooi is het ook om te zien dat onze belangrijkste man De Keersmaecker recent zijn contract verlengd heeft. Het wegvallen van Zamburek (waar we in de voorbereiding leuke dingen hebben gezien) is een tegenvaller, ik had hem graag met ’t Zand en BDK op het middenveld gezien. Van Kaam is een speler die met ruim 90 eredivisie wedstrijden in de benen van toegevoegde waarde moet zijn voor onze selectie. Over ’t Zand ben ik hoopvol, alleen is het te vroeg voor een finaal oordeel. Ook voor de spelers op ons middenveld verdient onze TD en de scouts een voldoende een 7.

    De Aanval: Met 4 nieuwe aanvallers en de 4 die we al hadden moeten de doelpunten geproduceerd worden. Op de flanken hebben we twee gehuurde buitenspelers. Ik ben van mening dat Talvitie en Podgoreanu geen buitenspelers zijn die er al staan, deze spelers zitten nog vol in hun ontwikkeling. Ik zet daar grote vraagtekens bij. Voor het aantrekken van Kulenovic heeft de club (ca. 1 miljoen) flink betaald. Hij is nog niet 100% topfit maar de verwachtingen zijn hoog gespannen. Als hij het laat zien en hij gaat scoren, wie moet je dan in de spits zetten als Hornkamp ook weer kan spelen? Of moet je met beiden gaan spelen en welk systeem krijg je dan? Is 4-3-3 heilig? Ook het maken van keuzes voor de trainers als iedereen fit is, wordt er één om zorgvuldig en goed te managen. Wie binnen de trainersstaf is daartoe in staat en kan de spelers gemotiveerd houden? Voor onze aanval geef ik onze TD en zijn scouts een kleine voldoende een 6.

    Samengevat: Over de huidige selectie kan ik met een 6+ tevreden zijn. Het is veel te vroeg om nu al te jubelen. We hebben in de eerste drie wedstrijden gezien dat we redelijk tot aardig voetbal kunnen spelen, maar zondag in Zwolle was het weer het oude liedje en de problemen van vorig seizoen, inspiratieloos en zonder enige drive en lef en dat tegen een naaste concurrent! Dat moet er wel degelijk uit want anders komen we echt in de problemen mede omdat de eredivisie er niet zwakker op is geworden. Met NAC, FC Groningen en Willem II zijn er clubs met statuur op eredivisie niveau bijgekomen.

    • Han

      Hanszegt

      14 dagen geleden

      Kan natuurlijk zomaar oplopen naar een 8 he……als we straks na 10 potjes 7e staan ofzo.

      • Jes

        Jessezegt

        14 dagen geleden

        Of een 4 Hans als er teveel spelers zijn, waar wij hoge verwachtingen van hebben, het niet kunnen waarmaken………..Afwachten en straks in december maar even de tussentijdse balans opmaken.

        -2

  • 2fa

    2faceszegt

    15 dagen geleden

    Wellicht Boetius een prestatie contract aanbieden als back-up voor t’ Zand? Wanneer deze het goed doet heb je voor volgend seizoen deze positie al ingevuld met een klasbak mits deze zijn oude niveau haalt van voor zijn ziekte.

    • Ric

      Rickzegt

      15 dagen geleden

      Zou helemaal geen verkeerde optie zijn, zeker gezien het feit dat hij ook op de flanken kan spelen. Geef hem desnoods een clausule dat hem voor een redelijk bedrag naar Feyenoord kan terugkeren, want dat wil hij graag.

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    15 dagen geleden

    Het lijkt mij de enigste positie van de selectie die eventueel versterkt zou kunnen worden. Al eerder gezegd je hoort ook nog niks over Laursen zijn herstel? Kuwas ook nog wel een speler met scorend vermogen , mits niet te ver afgetakeld van zijn beste periode in Almelo. Wie weet?

    • Pie

      Piet IIIzegt

      15 dagen geleden

      Laursen is in januari opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn voorste kruisband van zijn linkerknie, het herstel van zo’n blessure duurt al gauw een jaar. Nou heeft Laursen de pech dat hij daar net van hersteld was. Dat wordt wel rond de jaarwisseling voordat hij langzaam weer terugkomt.

      Kuwas lijkt mij onwaarschijnlijk, die is al vanaf december 2023 transfervrij. Dan had Hoogma hem toch wel eerder gecontracteerd?

  • Sco

    Scoutzegt

    15 dagen geleden

    Kuwas? Klopt dit gerucht. Hoor wel dat hij fit is en Volendam hen niet kan betalen maar wel graag wil. Hij traint bij Volendam

    • Nvb

      Nvbzegt

      15 dagen geleden

      Ik geloof er nog niks van. Naar het schijnt vind Heracles niet dat we nog een rechtsbuiten nodig hebben. Mede daarom is Heracles daar ook niet naar op zoek gegaan voor t sluiten vd transfermarkt .

      Lijkt me dus ook raar dat ze dan nu wel ineens bij Kuwas gaan aankloppen.

      Als ie nog op niveau kan spelen mag t van mij hoor, al is t alleen maar om een extra optie te hebben op rechtsbuiten. Maar ik denk dat Heracles daar anders in staat.

  • Art

    Arthurzegt

    15 dagen geleden

    Bijzonder dat hij zo weinig kans kreeg. Die paar keren dat ik hem zag vond ik hem niet slecht.

    • Haf

      Hafc1903zegt

      15 dagen geleden

      Zal een reden zijn dat hij geen kans kreeg, denk je niet? Zelfde geld voor Satriano. Desondanks veel succes gewenst.

      • Art

        Arthurzegt

        15 dagen geleden

        Ja, dat vermoed ik inderdaad ook.

        -1

  • Mee

    Meesterbouwzegt

    15 dagen geleden

    Ze zijn bezig met kuwas

    Voor 1 jaar contract

    Ik ben eerlijk niet van steeds ouwe spelers ophalen.

    Scouting loopt niet

    • Joo

      Joopzegt

      15 dagen geleden

      En al getekend?

      -4

      • Jam

        Jambozegt

        15 dagen geleden

        Afgeketst, hij wou een zandbak naast het stadion, met bijbehorend salaris.😂😂

TopReacties

+24
Hans14 dagen geleden

Lees net dat het contract van Vito van Crooij in Saudi-Arabië ontbonden is. Als je dan toch nog aanvallend wilt toe zou willen slaan.......wat was dit een jaar geleden een fijne buitenspeler bij sparta.

+18
Rick15 dagen geleden

Die Tahiri vond zich te goed voor Heracles en wachtte op een zak geld uit Saudi-Arabië, die zak geld komt niet en gaat nu naar Almere. Is ook absoluut niet beter dan 't Zand.

+17
Stadioncheck15 dagen geleden

SUC6; Sylian Mokono jammer dat je niet slaagde hier . Je best gedaan, in mijn herinnering mooie belangrijke goal (geweldige knal buiten de 16m tegen VVV thuis .Veel suc6 bij je nieuwe werkgever en in de toekomst.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia