Mumba

Heracles pakt de eerste overwinning van dit seizoen!

21 september
77 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Mat op 21 sep. 2024

Heracles heeft de uitwedstrijd tegen NEC gewonnen. In Nijmegen werd het 1-2 en hiermee heeft Heracles de eerste drie punten van dit seizoen gepakt.

Heracles kwam furieus uit de startblokken. Al binnen een kwartier stond de teller op 0-2. Eerst was het Mario Engels die na een blunder van de keeper eenvoudig kon binnentikken. Enkele minuten later was het de eerste goal van de nieuwe spits Luka Kulenović. Vlak voor de rust vond NEC nog de aansluitingstreffer. Deze viel in de 45e minuut.

In de tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig, maar de betere kansen waren uiteindelijk wel voor Heracles. Talvitie, die was ingevallen voor Podgoreanu, raakte de lat. Je zag NEC gedurende de tweede helft meer aanvallen en Heracles verder achteruit lopen. Het werd nog even billen knijpen voor Heracles, helemaal toen Fabian de Keijzer een keer gruwelijk mis zat en NEC gelukkig voorlangs schoot. Maar de grootste kans was uiteindelijk voor Heracles. Jizz Hornkamp kopte een ogenschijnlijk makkelijke bal naast. Jizz Hornkamp is na lang blessureleed weer fit en hij moet samen met Luka Kulenović voor de aanvallende impulsen zorgen. Helaas stond zijn vizier vandaag nog niet zo scherp als vorig seizoen.

Het uitvak liet zich weer in grote getale liet zien. Bijna iedere wedstrijd zit het uitvak propvol met Heraclieden en dat is te horen. Een dikke pluim dus ook naar de meegereisde supporters. Klasse!

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 77

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één maand geleden

    https://youtu.be/GhFUC4j3V2w?si=d0mRNgLENOmeAaTj

    Weer een groundhopper die aanwezig was in Nijmegen.

  • Ari

    Ariezegt

    één maand geleden

    De Keijzer in espn team van de week. Heeft gewoon een hele sterke wedstrijd gekeept.

    • J.s

      J.s.zegt

      één maand geleden

      Is ook gewoon een meer dan prima keeper voor ons. Dat gezeur over die ballen in de 5 en hoge ballen. Blijkt allemaal reuze mee te vallen. Gaat een belangrijke speler worden voor ons, als die dat al niet is.

  • mrk

    mrklomszegt

    één maand geleden

    Wat heb ik zin in vrijdag. Eindelijk een avondwedstrijd, volle bak support!! Kunnen vrijdag echt een hele belangrijke slag slaan. Koop die laatste kaarten. Volle bak vrijdag!

  • Leo

    Leonzegt

    één maand geleden

    Voor alle De Keijzer haters : gewoon in espn elftal vd week.

    • Ome

      Ome Janzegt

      één maand geleden

      Ik bind het een verkeerde woordkeuze als je schrijft over haters. Er is kritiek en die mag ook geleverd worden. Daarom haat je nog niet iemand.

      • Wim

        Wimzegt

        één maand geleden

        Het woord haters is voor kinderen. Roosken stond vorige week ook in dat elftal, dus dat zegt ook niet alles.

  • Ren

    Rene vak rzegt

    één maand geleden

    Kijkend naar h,veen – groningen, h,veen onze tegenstander vrijdag speelt mooi aanvallend voetbal tuurlijk er komen extra krachten los in de noordelijke derby. Als wij vrijdag van achteruit zo spelen als tegen nec geef ik ons best veel kans om ook deze wedstrijd te winnen.

    • Zwa

      Zwartwittezegt

      één maand geleden

      De 2de helft speelde NEC met bijna geen druk op onze verdediging vandaar de rust die onze verdedigers de 2de helft uitstraalden. Als ik bekijk hoeveel BDK nog in de opbouw word ontzien voor een lange bal die nergens toe leid. Nog veel werk en voeten op de grond. Vrijdag komt Herenveen en die spelen offensief met zeer veel druk vooruit

      • HAF

        HAFC1903zegt

        één maand geleden

        En dat is helemaal mooi want win hebben een spits die uitstekend overweg kan met de lange bal, dus zodra ze hoog druk zetten meteen lang naar Kulenovic en dan hoef je je zelf achterin totaal niet in de problemen te werken.

  • Gij

    Gijszegt

    één maand geleden

    Hele belangrijke overwinning. Zo heb je iets lucht. En eindelijk zat her een x mee. 2de helft stond het ook stukken beter. En had je de wedstrijd eerder kunnen beslissen. Hopelijk kunnen ze dit vasthouden

  • Tom

    Tomzegt

    één maand geleden

    Hoe zit het eigenlijk met Laursen. Ik die op transfermarkt dat hij binnenkort fit moet zijn.

    • Alm

      Almelo4everzegt

      één maand geleden

      Na de winterstop sluit hij weer aan.

  • Luc

    Luczegt

    één maand geleden

    Zou v.d Looi in het stadion van Heerenveen zitten 🤔

    -3

  • SCH

    SCHzegt

    één maand geleden

    Wat hieronder al meermaals is aangegeven. Wat doet Van Loo? Elke corner tegen is levensgevaarlijk. Elke wedstrijd weer wordt er slecht verdedigd. Ook de keeper pakt geen bal. Tijd om daar eens goed op te trainen!

    -25

    • Han

      Hanszegt

      één maand geleden

      Ongelooflijke reactie…..wel gekeken gisteren?

      • Tg

        Tgzegt

        één maand geleden

        Heel goed gekeken die keeper is telkens te laat of twijfelt om uit te komen onzekere kwibus, 2e helft kan hij een bal makkelijk vangen maar stomt hij hem weg. Gaat ons punten kosten dit jaar.

        -14

    • Ale

      Alexzegt

      één maand geleden

      Idiote reactie, je hebt volgens mij de wedstrijd niet gezien. Blijf aub weg van deze site.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één maand geleden

    Hele fijne en belangrijke overwinning! Het viel gister de goede kant op en dat is ook wel eens fijn, vond dat we tegen W2 en Almere meer verdienden dan de tegenstander, nu misschien ook wel op basis van de hele wedstrijd. Wederom weer strijd en passie gezien, dat doet mij hopen dat Zwolle een incident was. In alle andere wedstrijden zagen we dit namelijk ook.

    Nu langzaam iedereen fit raakt zie je dat we een betere bank hebben dan vorig jaar; Milani, Hornkamp, Hoogma, Talvitie, Bruijn en straks ook Zamburek zijn toch gelijkwaardig met jongens uit de basis 11 van gister.

    Oja. Hulde voor het uitvak!

  • HAF

    HAFC1903zegt

    één maand geleden

    Als ik Heerenveen zo in hun 1e helft zie voetballen moeten we vrijdag hetzelfde beginnen als hoe we in de 2e helft speelden, dus met Engels aan de zijkant en T Zand naast Kulenovic. Bij Heerenveen komt net als bij NEC al het gevaar van de zijkant, en ook zij hebben 2 veredelde aanvallers op links- en rechtsback staan die telkens voor de overlap gaan. Mooi Suf/Talvitie en Engels op de zijkanten dus om dat te beteugelen, door het centrum vind ik Heerenveen nog niet geweldig, hun spits is ook alles net niet, het is geen kapstok maar ook geen hele beweeglijke spits.

  • Wim

    Wimzegt

    één maand geleden

    Keeper weer heel matig. Blijf helaas geen fan. Zit te vaak mis. Maar wat een heerlijke zege. Knap hoor en ontzettend onverwacht. Misschien zit er dan toch nog wat in. Maar even afwachten. Geeft in ieder geval wat hoop…

    -18

    • Han

      Hanszegt

      één maand geleden

      Nou Wim….volgens mij heeft de Keijzer ons er een aantal keer doorheen gesleept en kreeg bij VI het hoogste cijfer….
      En idd bij ballen in de 5 meter is ie nog niet (net als Brouwer) heersend genoeg.
      Wel belangrijk is dat ie het achterin veel beter neerzet en er bijna geen kansen worden weggegeven.

    • Tim

      Timzegt

      één maand geleden

      Wat een onzin over onze keeper. Prima pot en prima seizoenstart van hem. Lekker blijven hangen in het Brouwer verhaal.

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één maand geleden

    https://svnec.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=5319&start=350

    Kan hier stiekem altijd wel van genieten na een wedstrijd die je wint. Wat waren wij slecht volgens die lui…

  • rob

    robbiezegt

    één maand geleden

    1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar vind de 2e helft tot nu toe het beste tot nu toe. De wissels en omzettingen maakten het verschil, dat gaf ook Meijer toe. 1e heft mochten we blij zijn met maar 1 tegengoal. Ik zou ook zo starten tegen Heerenveen. En vond Hoogma rust uitstralen achterin. Weet nog niet goed hoe ik ons keepertje moet beoordelen trouwens, haf enkele goede reddingen maar ging met een corner volledig in de fout. Heeft de ballen ook niet klemvast. Straks zamburek ook nog terug, komt het spel zeker ten goede. Vrijdag mooie pot tegen voetballende ploeg. Verwacht open wedstrijd met aan beide kanten veel kansen. Win je die dan sta je mooi op 9 uit 7 en ziet het er ineens heel anders uit.

    • Zwa

      Zwartwittezegt

      één maand geleden

      We hadden de 2de helft geluk dat NEC heel weinig druk zette op de verdediging. De weinige momenten dat dit wel gebeurde zag ik die rust niet. Blij dat we de drie punten hebben en blij met de verdediging die we momenteel hebben staan. Hoogma als invaller is voldoende. BDK brengt rust aan de bal

      -3

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één maand geleden

    Ik wacht op Nikos op iets positiefs,3 punten lekker hoor hopelijk vrijdag weer.

  • Art

    Arthurzegt

    één maand geleden

    Ik vond Roosken aanvallend prima. Ik zag een paar zeer goede acties en combinaties van hem. Ook z’n inzet was prima! Ik blijf hem gewoon meer een middenvelder vinden dan een verdediger, maar er mag wel met iets meer respect over hem gesproken worden. Ja, hij was een keer zijn man kwijt, maar hun rechterkant Hansen/Ferreira is ook echt goed. Het is nìet voor niets dat v/d Looij Engels op Ferreira zette. Met andere woorden: in de eerste helft werd Roosken misschien ook wel onvoldoende gesteund door Siloh.

    Tactisch goed gewisseld; alleen Hornkamp vond ik erg matig (met name conditioneel). Die wissel leverde onnodig gevaar op (misschien had hij beter Bruns kunnen brengen en dan Engels in de spits).

    • Sco

      Scoutzegt

      één maand geleden

      Rooskens is verdedigend gewoon een drama, ik denk dat hij vroeger een aanvaller is geweest want alle beginselen van een verdediger mist hij. Hoe je moet opstellen/tactiek en combineer dat met zijn slappe inzet dan is het je zwakke plek.
      Aanvallend is misschien leuk maar hoeveel doelpunten zijn er uitgekomen? Wat is het resultaat?

  • J.s

    J.s.zegt

    één maand geleden

    Knappe overwinning! Tegen toch qua budget een subtopploeg. Kritisch puntje; de tegengoal uit wederom een standaardsituatie, waarbij onze spits zijn tegenstandee compleet kwijt is. Toch staat het niet goed bij deze situaties, dat mag meneer van Loo zich toch wel een keer aan gaan trekken.

    • Sta

      Stadioncheckzegt

      één maand geleden

      Ben ik met je eens J.s; de standaard situatie,s laat echt de wensen over , de kleinsten op het veld bij NEC die vrij uit in konden koppen, waarvan een rake
      en 2x die ook raak hadden kunnen zijn eerste helft!. Milani was sterk verdedigend in kopduels , dat zie vooral als de volgende dag de gehele wedstrijd emotieloos over hebt bekeken . De discusie Rooskens of Milani ?
      Ik ben geen trainer maar hoe dan ook , de omzetting tactisch zal ook de 2de helft hebben geholpen!
      Maar Milani leverde gisteren een prima 2de helft af als invaller , wat alleen nog beter kan worden !
      Zal mij niet verbazen mits er geen gekke blessures voordoen(glazenbol) voor de winterstop , en weer een bod voor Rooskens komt wat ook bij de speler past dat er nog even cash word voor ontvangen.

      Nu is het luxe dat je weet dat je minimaal een gelijkwaardige hebt.

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    één maand geleden

    Invallers deden het niet minder,ik vond Milani echt een prima beurt maken . Maar ook de andere wissels prima beurt. De keuze groeit gelukkig weer.

  • Sot

    Sota Hirayamazegt

    één maand geleden

    Heerlijk om eindelijk de eerste 3 punten bij te kunnen schrijven, daar was iedereen wel aan toen denk ik. Aan de inzet van deze groep ligt het absoluut niet, erg mooi om te zien !
    Met een compleet nieuwe selectie, begint het toch aardig vorm te krijgen.
    Als ik zo even het hele veld door ga, hoor wel als iemand het er niet mee eens is.
    De Keijzer: goede lijnkeeper, maar extreem onzeker op hoge ballen… Moet hierin wel echt gaan verbeteren.
    Benita: super inzet en doet weinig fout, vandaag ook weer een goede pot.
    Mirani: heerlijk om zo’n jongen achterin te hebben, straalt rust en volwassenheid uit. Daarnaast verdedigend ook goed.
    Mesik: geweldige positionering, haalt heel veel weg achterin en durft voetballend ook nog eens in te dribbelen. Sliding wat wild, daarom terecht een risico voor de 2e helft.
    Roosken: verdedigend echt erg matig, werd veel en makkelijk gepasseerd door een goede sontje hansen. Aanvallend daarnaast vaak ook slechte voorzetten…
    Bdk: altijd goed, inzet top en daarnaast gewoon een heerlijke goede voetballer.
    Van kaam: speelde gisteren een goede wedstrijd, voorop in de strijd en veel balveroveringen. Denk dat zamburek wel zijn plek zal overnemen.
    T zand: technisch goede voetballer, maar nog wat onzichtbaar en niet bepalend genoeg. Misschien niet helemaal op zijn positie nog?
    Engels: bizar wat deze man loopt tijdens een wedstrijd, altijd voorop in de strijd en wil elk duel aan gaan. Fijn dat hij zn eerste doelpunt heeft.
    Suf: tja, niet echt een hele verfijnde voetballer…. Verliest te vaak de bal tijdens zijn acties en hierin weinig rendement.
    Kulenovic: super sterk aan de bak, en wint eigenlijk elk kopduels. Heerlijk om zo’n spits te hebben, af en toe nog wat slordig in de kaats. Maar dit zal vast verbeteren.

    Hoogma: mooi om hem terug te hebben en viel daarnaast super verdienstelijk in, rustig aan de bal en verdedigd top. Zonder aanvoerdersband zeker een aanwinst om er weer bij te hebben.
    Milani: lekker fel achterin, won ook zijn meeste (kop)duels. Lijkt verdedigend in ieder geval veel beter dan roosken.
    Talvitie: voor hem was het gisteren vooral verdedigen, maar deze jongen werkt ook keihard en is niet te beroerd om een meter extra te lopen. Zeker uiteindelijk basis boven suf.
    Hornkamp: nog wat onwennig en angstig, maar niet gek na weer een blessure… Dat komt wel

  • Kri

    Kriszegt

    één maand geleden

    Prima overwinning en dat geeft toch weer even wat rust en lucht. Vooral organisatorisch staat het bij ons erg goed waardoor we ook lastig zijn om tegen te spelen. Engels was voor mij man of the match, al zie ik hem wel liever vanaf links komen dan vanaf de as van het veld. Fijne zondag Heraclieden!!!

  • Buk

    Bukszegt

    één maand geleden

    Milano werd gisteren heel vaak ondersteund door Engels, rooskens niet door in’t Zand

    • Joo

      Joopzegt

      één maand geleden

      Buks, klopt, was een foutje van onze technische staf. T Zand moet dichter bij de spits spelen.

    • Jac

      Jaccozegt

      één maand geleden

      Dat had milani ook echt nodig. Komt erg veel handelingsbelheid tekort

      -1

  • Sco

    Scoutzegt

    één maand geleden

    Even het verslag gelezen van onze rode krant die niet te veel aandacht aan de overwinning geeft. “Rooskens werd de eerste helft helemaal dolgespeeld”
    Eindelijk een zinnige opmerking. Heracles AUB Rooskens is geen verdediger, Wieckhof is een klasse beter.

    -7

    • Nvb

      Nvbzegt

      één maand geleden

      Wat een rare vergelijking.. Wieckhoff is een rechtsback, Roosken is een linksback.
      Wie van de twee beter is doet er dus ook niet toe, daar ze op een andere positie spelen.

      Je kunt Roosken alleen met Milani vergelijken en daar is op dit moment nog niks zinnigs over te zeggen aangezien we Milani nog te weinig in actie hebben gezien om echt te beoordelen hoe goed hij is.

      • Sta

        Stadioncheckzegt

        één maand geleden

        Hij is niks minder dan Rooskens ,dat is mij wel duidelijk. Dus mocht er nog belangstelling komen voor Rooskens dan laat Heracles hem wel gaan voor wat cash. Mits er een blessure probleem in de winterstop is.

      • Ome

        Ome Janzegt

        één maand geleden

        Wat ik tot op heden gezien heb vind ik Milani een betere verdediger

    • Sta

      Stadioncheckzegt

      één maand geleden

      De ene is r.back, en de andere l. Back beste Scout! Mischien een cursus scouting doen?Om je naam eer aan te doen. Zo kun je niet solliciteren voor de functie Scout;-).

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      Lekker belangrijk wat de krant schrijft. Ik heb de indruk dat jouw mening scout, na deze overwinning, ook weer wat realistisch is geworden? Nat de 0-0 was Hoogma een luie donder, klopte niets van zijn scoutingsbeleid, bezoekt hij geen wedstrijden etc. Scout je kan pas oordelen als we op de helft van de competitie staan wat er is ingekocht en niet na 5 wedstrijden. Allemaal veel te opportunistisch en veel vanuit jouw onderbuik en niet vanuit de ratio. Nee mij hoor je nu nog niet zeggen dat het lek boven is of dat we degraderen. Ik hoop voor jou scout dat je meer vanuit je verstand en niet vanuit de emotie reageerd. Moeten er meer doen hier 🤔😉🤨

  • Buk

    Bukszegt

    één maand geleden

    @rene
    Anco Jansen zat hoog in de emoties en kon zijn nec hart niet verbloemen, de ESPN interviewer probeerde hem daar weg van te krijgen en gaf Heracles de credits wel.

    Vorige week een oppermachtig Liverpool verliest thuis. Kan gebeuren.
    Heracles verdedigde heel goed (ook wel wat geluk gehad)

    De spits heeft gelukkig kwaliteit laten zien. En daar speelde Heracles goed op in. Alles op kule.

    Ik vond Engels fantastisch gisteren. Eerste helft wat een werklust en de tweede helft ging hij op het midden veld staan en hij hield de opkomende middenvelder in bedwang hierdoor kwam er minder gevaar vanuit het midden.

    Suf poeh die valt wel tegen hoor

  • Ome

    Ome Janzegt

    één maand geleden

    Goed gedaan jongens! Goed ingevallen wissels maar Fabian de Keijzer houd mij wel bezig. Hele goede reddingen maar in de 5 meter heel erg zwak. Daar moet zeker aan gewerkt worden want dit gaat je doelpunten kosten.

    • Sta

      Stadioncheckzegt

      één maand geleden

      @Ome Jan ;laten we hopen dat het een mindere dag van hem was! Op de lijn is het prima maar met corners en voorzetten, mag wel beetje kerel worden.

      • her

        heraclassic1961zegt

        één maand geleden

        Helemaal mee eens Ome Jan. Als je een winnaar bent dan ga je over lijken en dat geldt ook voor de keeper. Als keeper moet je zoiets hebben van “elke bal in het strafschopgebied is voor mij” ook al gaat het ten koste van mijn teamgenoten. Bij De Keijzer is het nog niet daadkrachtig genoeg waardoor het nogal onzeker overkomt en dan met name bij hoge ballen.

TopReacties

+58
mrklomséén maand geleden

Wat heb ik zin in vrijdag. Eindelijk een avondwedstrijd, volle bak support!! Kunnen vrijdag echt een hele belangrijke slag slaan. Koop die laatste kaarten. Volle bak vrijdag!

+46
Arieéén maand geleden

De Keijzer in espn team van de week. Heeft gewoon een hele sterke wedstrijd gekeept.

+41
Chriséén maand geleden

Wat een heerlijke avond! Als inwoner van Nijmegen en supporter van Heracles genoten! De eerste helft NEC beter en de beste kansen, maar wij de doelpunten. De tweede helft van ik Heracles bovenliggend. Verdiend gewonnen en goed om te zien dat zowel Hoogma als Milani uitstekend invielen! Super!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia