Mumba

Praat mee: Heracles – Heerenveen

27 september
52 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Mat op 27 sep. 2024

Heracles speelt vanavond tegen SC Heerenveen. Op papier een leuke wedstrijd, aangezien beide ploegen dichtbij elkaar staan en op papier weleens gelijkwaardig kunnen zijn.

Daarnaast betekent de wedstrijd tegen Heerenveen het ook eindelijk weer een avondwedstrijd in ons mooie eigen stadion. Avondwedstrijden op vrijdagavond hebben toch iets speciaals. Een meer sfeervollere ambiance, waarbij het grote deel van het publiek het weekend inluidt met een biertje in de hand om vanaf de tribunes het team aan te moedigen. En met een overwinning op zak is het vertrouwen gegroeid, zowel bij de spelers als bij de supporters. Bij een overwinning op de Friezen hangt de vlag er weer heel anders bij, aangezien dan de ploeg dan “gewoon” weer in de middenmoot staat. Dan moet het natuurlijk wel winnen, want de ploeg van trainer Van Persie won afgelopen weekend óók. Van hun rivaal Groningen nota bene.

Erwin van de Looi ziet kansen tegen Heerenveen. Een club die hij bestempelt als een “geduchte tegenstander”. “k vind het een goed voetballende ploeg. De balans tussen voetballen en diepte zoeken wordt steeds beter bij hen. Voor ons liggen er ook kansen vrijdag. Vaak is het tegen een voetballende ploeg zo dat zij veel ruimte weggeven. Daar moeten wij van profiteren. De wedstrijd thuis tegen Almere City FC was een vechtwedstrijd met veel lange ballen. Ik denk dat we vrijdag meer opbouw gaan zien in het spel en het zal een andere wedstrijd worden.”

Heracles treedt de rest van het seizoen aan met Brian de Keersmeacker. Nu Justin Hoogma terug is, was het de vraag of hij ook de aanvoerdersband terug kreeg en de trainer geeft aan van niet. “We hadden afgesproken dat zodra Justin Hoogma terug zou zijn na zijn blessure, we met Brian en Justin zouden gaan zitten om het over het aanvoerderschap te hebben. Ik heb afgelopen week een mooi gesprek gehad met Justin en Brian. We hebben de knoop doorgehakt om Brian de aanvoerder te laten zijn de rest van het seizoen. Daar staan we alledrie achter”, vertelt Van de Looi. “Justin Hoogma heeft het afgelopen seizoen uitstekend gedaan voor de camera, hij heeft in moeilijke tijden de club goed vertegenwoordigd en stond de media altijd goed te woord. Ik denk dat het aanvoerderschap nu goed past bij de ontwikkeling van Brian. Hij ontwikkelt zich als voetballer en daar hoort een stukje verantwoordelijkheid bij. In het gesprek was er respect naar elkaar toe. Dat toont volwassenheid en zorgt voor duidelijkheid. Ik vond het een erg goed en mooi gesprek.”

De wedstrijd begint om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 52

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Art

    Arthurzegt

    25 dagen geleden

    Het is weer een stuk fijner om Heracles supporter te zijn, en dan doel ik niet per se op de uitslag!

    De aanvallende intenties, de inzet, het vertrouwen, de balans in het elftal: het is een verademing!

    Suf Podgoreanu Krijgt hier wat commentaar, maar met zijn lengte, inzet en loopvermogen voegt hij niets n mijn ogen veel toe. Volgens mij een kwestie van tijd dat hij ook meer gaat renderen.

    Mesik doet het erg goed en toch mis ik de passing van Hoogma ook wel.

    Kulenovic heeft mij volledig overtuigd in twee wedstrijden. Hornkamp heeft gigantisch veel crediet, maar hij heeft een serieuze concurrent. Conditioneel was het weer iets beter met Hornkamp, maar toch sjokt hij maar een beetje ten opzichte van Kulenovic.

    De laatste die ik er uit wil lichten: van Kaam! Wat een fijne aankoop! Daar gaat Zamburek dan weer een serieuze concurrent aan hebben!

    • Her

      Heraclassic1961zegt

      24 dagen geleden

      Inderdaad. Van Kaam. Wat mij betreft een vaste waarde op het middenveld. Dynamisch, goed loopvermogen, technisch vaardig, goede passing en spelinzicht.
      Zwakste schakels ‘ t Zand en Suf. Als de sterkte van het team wordt bepaald door de zwakste schakels dan wordt het voor de TS hoog tijd om de positie van laatstgenoemde spelers ter discussie te stellen.

  • Bra

    Bram Castrozegt

    25 dagen geleden

    Henk? Max?

    • HAF

      HAFC1903zegt

      25 dagen geleden

      Die hebben weer een week pauze op deze site gelukkig😉

  • Kob

    Kobuszegt

    25 dagen geleden

    Poe heerlijke overwinning! Dacht even dat het de verkeerde kant op ging vallen maar we winnen op wilskracht en de hulp van de keeper. Het geluk zit ons eens mee..
    wil graag de complimenten geven aan de scheidsrechter want deze was echt zo goed als foutloos en hield het tempo erin. Dit zou ik ook zeggen als ik Heerenveen supporter zou zijn.

  • Art

    Arthurzegt

    25 dagen geleden

    Wat ik al zei: Het belang van Mario Engels in het team wordt onderschat💪🏻😎

    • Koj

      Kojazegt

      25 dagen geleden

      En vergeet Marani niet. Verdedigt prima en geeft zoveel rust achterin. Keizer ook heel sterk.

  • Nvb

    Nvbzegt

    25 dagen geleden

    Heerlijk overwinning!

    Zoals het hele seizoen al te zien is; dit team kan echt vechten en verzaakt geen moment. Dat maakt dat wij deze wedstrijd nog gewoon gewonnen hebben.
    Geluk met het foutje van de keeper, maar geluk dwing je ook af !

    Meerder goede spelers gezien vandaag maar ik wil twee uitblinkers benoemen: BDK(is geen verrassing meer) en De Keijzer .
    BDK bleef afjagen en bleef gaan, wat een klasse speler !
    Fabian speelde ook een geweldige pot en hield er veel ballen uit ! Jammer dat ie zo’n wereld doelpunt om de oren krijgt. Maar voor de rest was ie echt foutloos en haalde er een aantal bijna zeker lijkende goals uit.

    Hier kunnen we in ieder geval meer verder bouwen, en als dit team nog verder gaat door ontwikkelen dan ben ik benieuwd waar het gaat eindigen. Ik heb niet het idee dat dit team al aan zijn plafond zit en heb t gevoel dat er nog wel veel meer in zit. Helemaal als straks iedereen weer echt fit is en we nog meer keuzes hebben.

  • Nie

    Nielszegt

    25 dagen geleden

    Lekker man! Gewoon drie punten. Helaas was ik er vanavond niet bij maar heb via espn genoten van het publiek en fijn dat we na een afgekeurde goal ook een beetje geluk hebben na een inzet van onze keihard werkende Engels.

  • Ste

    Stefzegt

    25 dagen geleden

    Zand speelt elke week slechter. Podgor ook matig

    • Bui

      Buitenzorgzegt

      25 dagen geleden

      Hij staat op de verkeerde plaats. Hij is een 10 en geen 11.

      • Ste

        Stefzegt

        25 dagen geleden

        Hij staat op 10. Of hij doet alsof

    • Jac

      Jaccozegt

      25 dagen geleden

      Klopt. Het is net of hij geen plezier in het spelletje heeft. Erg zwak

    • Pol

      Polliesrzegt

      25 dagen geleden

      Hij speelde echt niet goed.
      Hij kan veel meer
      Maar doet het nog niet

    • Her

      Heraclassic1961zegt

      24 dagen geleden

      ’t Zand heeft een instellingsprobleem. Te slap in de duels, druk zetten meestal te laat en te flegmatiek.
      Hij is blijven hangen in zijn KKD niveau. In de eredivisie wordt er meer geëist van een speler o.a. qua intensiteit. Ik hoop dat hij dit doorheeft zoniet dan voorzie ik een plaats op de bank. Met Van Kaam hebben we een speler die ook goed op 10 kan spelen.

    • Her

      Heraclassic1961zegt

      24 dagen geleden

      Suf matig? Het was ronduit slecht!
      Ik dacht dat de scouting afdeling wel geleerd had van een jaartje Sankoh. Dus niet! Suf is een complete mishuur en de slechtste buitenspeler die ik in al die jaren in Almelo heb zien spelen.

  • Jan

    Janzegt

    25 dagen geleden

    Goed voetbal van Heracles top aankoop mirani
    Hoogma kan het wel vergeten

    • Zwa

      Zwartwittezegt

      25 dagen geleden

      Verdediging staat goed, geen reden om Hoogma te brengen

  • Zwa

    Zwartwittezegt

    25 dagen geleden

    Leuke eerste 30min. BDK dirigeert momenteel. Podgoreanu heeft het niet makkelijk dat valt op.

  • Ren

    Rene vak rzegt

    25 dagen geleden

    P.S Wat al eerder is gesuggereerd als justin hoogma binnen de lijn wordt ingebracht? Vindt dat hij extra support verdiend met een ovationeel applaus.

    • Jas

      Jasperzegt

      25 dagen geleden

      Mag toch niet hopen dat die slaapzak erin komt, laat al jaren niets meer zien

      -21

  • De

    De rietzegt

    25 dagen geleden

    Lekker man. Avondwedstrijdje thuis, halve liter, dikke lijnen in de neus. Zin in vanavond, volle bak!

    -3

  • Ren

    Rene vak rzegt

    25 dagen geleden

    MATCH DAY Als we de lijn kunnen doortrekken aan de hand van de 2e helft nec heb ik goeie voorspelling voor vanavond.ik zeg regen nat veld 2 aanvallend ingestelde ploegen mooie wedstrijd 3-2 .Eindelijk licht wedstrijd en met z,n allen volle support aan ons heracles.

  • Zwa

    Zwartwittezegt

    25 dagen geleden

    Dat Hoogma geen captain wordt is meer dan normaal. Op basis van vorig seizoen heeft hij er al zeker geen recht op. Velen zijn nu lovend op basis van vorige wedstrijd maar toen zette NEC die 2de helft ook geen druk meer op de verdediging. Laten we vanavond starten met de vaste 11 en er vol tegenaan gaan o.l.v. BDK. Ik hoop dat vandaag de flanken het beter doen dan vorige week en dan bedoel ik niet Engels.

    • Han

      Hanyzegt

      25 dagen geleden

      Totaal mee oneens. 1) NEC zette zaterdag juist veel druk in de 2e helft; de verdediging bleef prima overeind
      2) die suf speelde mi heel aardig, veel arbeid, diepte. En een voorzet waar een goal uitkomt
      3) hoogma heeft zich vorig jaar uitstekend laten zien als aanvoerder; hij speelde alleen niet zijn beste seizoen. Hij verdient wel wat meer respect voor wat hij voor de club doet

      • Art

        Arthurzegt

        25 dagen geleden

        Helemaal met je eens Hany👍🏻

  • Pol

    Polliezegt

    25 dagen geleden

    Het wordt een doelpunt rijke wedstrijd. Luka maakt er 2.

  • Dt

    Dtzegt

    25 dagen geleden

    Tis heel simpel of de lijn van vorige week doortrekken of afhaken en jezelf weer in een lastige positie brengen

  • Tkz

    Tkzzegt

    25 dagen geleden

    Heerlijk zo’n vrijdagavondpot. In dat opzicht verlang je nog wel eens terug naar de KKD. Heeft toch iets die vrijdagavond.

    Vanavond wordt een spannende pot. Als Heerenveen weer alles vol op de aanval zet en hun laatste linie sluit niet goed aan zoals al vaker dit seizoen zie ik kansen voor ons in de omschakeling met een sterke kulenovic en daar omheen zijn renpaarden. Ergens hoop je ook dat ’t Zand eindelijk zijn moment pakt, een doelpuntje voor hem zou zeker goed helpen.

    Ik ga voor 2-1 in de laatste minuten door een kopbal van Mirani.

    • He

      Hezegt

      25 dagen geleden

      Zo wat zat jij er goed bij zeg, bijna letterlijk goed!

  • Jes

    Jessezegt

    25 dagen geleden

    Heracles – SC Heerenveen, ik herinner me nog als de wedstrijd van de eeuw. Toen zat er bij de tegenstander ook een grootheid op de bank, ene Marco en bij ons de nog onbekende Peter B. Het werd een gala voorstelling met voetbal wat enige kenmerken had van het spel van Barca🤨🤔 Laten we op een herhaling hopen 😂😂

  • HAF

    HAFC1903zegt

    25 dagen geleden

    Welkom terug Max en Henk, het was vast lastig om een paar dagen stil te blijven nu er gewonnen was, maar zo vlak voor een nieuwe wedstrijd is het fijn om jullie negativiteit weer terug te zien. Tussen minuut 15 en 45 hadden we het inderdaad lastig tegen NEC, voor de rest was alles makkelijk onder controle en de 2e helft hebben we zelfs eigenlijk helemaal geen kans meer weggegeven terwijl we zelf nog minimaal 3 100% kansen bij elkaar gespeeld hebben. Hopelijk pakken we vanavond weer 3 punten en kunnen we weer een week van de rust genieten op dit platform als alle trollen zoals jullie wegblijven.

    • Hen

      Henkzegt

      25 dagen geleden

      Blijkt lastig te zijn voor mensen hier als je kritiek geeft en de feiten benoemt. Er is gewoon vrij weinig positiefs aan Heracles de laatste tijd(en). Het voetbal is niet om aan te gluren en er zit weinig tot geen creativiteit in de ploeg. Ik was ook liever positief geweest en met een leuk en spannend gevoel naar de wedstrijd toe gegaan, maar je weet bij voorbaat al dat je een kut wedstrijd zonder sprankeling gaat zien.

      -26

      • Jes

        Jessezegt

        25 dagen geleden

        Over feiten gesproken? Is het een feit dat wij eigenlijk niet met 1-2 maar met 1-3 of 1-4 hadden moeten winnen? 🤔 is het een feit dat NEC in de 1e helft eigenlijk al met 3-2 voor had moeten staan? Kritisch zijn is prima, maar kritisch blijven is blijkbaar moeilijk van af te komen toch Henk🤔

        Als we toch over feiten hebben, een 100% feit is dat we daar gewonnen hebben toch! Dat wat jij hier opschrijft zijn stuk voor stuk aannames en daar heb je geen drol aan. Ga wat anders doen kerel, weggegooide tijd die reactie van jou!

  • Max

    Maxzegt

    25 dagen geleden

    Als NEC hun kansen had afgemaakt was Heracles inderaad afgeslacht helaas. Het is dat NEC hun dag niet had, 2 geluk goals, waarvan de een een schot was die toevallig bij Luka uitkwam. Er wordt niet tot nauwelijks wat gecreëerd uit een mooie en goede voetballende aanval.

    -30

    • Gee

      Geertzegt

      25 dagen geleden

      We hadden meer xG dan NEC

    • Ren

      Renezegt

      25 dagen geleden

      Als telt niet, want als Heracles in tweede helft de kansen had afgemaakt was het 1-5 geworden

    • Jef

      Jeffreyzegt

      25 dagen geleden

      ALS mijn tante een leuter had was het mijn oom 🤣

  • Hen

    Henkzegt

    25 dagen geleden

    Ik weet niet wat iedereen heeft gezien tegen NEC en dat mensen hopen dat er weer zo gespeeld word. Ik heb een verschrikkelijk slecht Heracles gezien, vooral de eerste helft. Weinig voetbal, veel balverlies, gaan fatsoenlijke opbouw, weinig beweging op het middenveld en tussen de linies, waardoor er vanuit de keeper elke keer een lange bal kwam en weer balverlies. Er zit weinig lijn en voetbal in de ploeg, alleen de eerst thuiswedstrijd tegen Willem 2 kon mij bekoren, een gewoon 4-3-3 systeem met T zand op 10. Hoe meer van de Looi en staf er hun eigen draai aan proberen te geven, hoe minder het voetbal steeds word.

    -23

    • Joo

      Joopzegt

      25 dagen geleden

      Henk, ik heb een Heracles gezien dat er alles aan deed, en als ze dat tegen Zwolle ook hadden laten zien ! Ja dan…. Typisch almeloos glas is half leeg, wordt tijd dat wij met zijn allen positiever worden en als een blok de club steunen.

  • Dn

    Dnzegt

    één maand geleden

    Hoe zit het met hevige regenval op het normale gras. Is er goede afwatering?

    • Thi

      Thiemozegt

      één maand geleden

      1 van de beste velden die Jr kan hebben, dus dat zal wel goed zitten.

  • Thi

    Thiemozegt

    één maand geleden

    Koop eens kaarten voor de prachtige wedstrijd vanavond!!!

  • Sco

    Scoutzegt

    één maand geleden

    Laten ze vanavond maar aan klantenbinding doen met een goede overwinning (lang geleden thuis). Tegen Heerenveen was het bijna altijd uitverkocht maar veel kaarten nog beschikbaar, 800 schat ik in. Dus werk ad winkel

    • leo

      leozegt

      één maand geleden

      mwah, ik tel er krap 400, met name aan de BasicFit kant …
      dus valt nog wel mee

      Niettemin wel mooi en sfeervol als het mutjevol zou zitten !

  • Joo

    Joopzegt

    één maand geleden

    Met dezelfde elf beginnen als de tweede helft tegen nec. Ik denk dat we een leuke wedstrijd te zien krijgen.

  • Ddb

    Ddbzegt

    één maand geleden

    Zin in. Na NEC uit toch hernieuwd vertrouwen gekregen. Al heb ik die wedstrijd helaas niet kunnen zien . Eindelijk een avondwedstrijd, een tegenstander die vol op de aanval speelt, wat ons kansen geeft in de omschakeling. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een topavond. De wedstrijd zelf is wel belangrijk. Van de komende 3 wedstrijden geef ik ons vandaag de grootste kans op een zege.

  • Hor

    Hornykampzegt

    één maand geleden

    Graag geen roosken vanavond

  • Gij

    Gijszegt

    één maand geleden

    Belangrijke pot vanavond. Als je wint zet je een hele grote stap. Als je verliest moet je toch weer naar onderen kijken. En Heerenveen is geen gemakkelijke tegenstander. Van Persie doet het goed en speelt leuk voetbal. Er liggen wel kansen in de omschakeling

TopReacties

+33
Rene vak r25 dagen geleden

P.S Wat al eerder is gesuggereerd als justin hoogma binnen de lijn wordt ingebracht? Vindt dat hij extra support verdiend met een ovationeel applaus.

+29
HAFC190325 dagen geleden

Welkom terug Max en Henk, het was vast lastig om een paar dagen stil te blijven nu er gewonnen was, maar zo vlak voor een nieuwe wedstrijd is het fijn om jullie negativiteit weer terug te zien. Tussen minuut 15 en 45 hadden we het inderdaad lastig tegen NEC, voor de rest was alles makkelijk onder controle en de 2e helft hebben we zelfs eigenlijk helemaal geen kans meer weggegeven terwijl we zelf nog minimaal 3 100% kansen bij elkaar gespeeld hebben. Hopelijk pakken we vanavond weer 3 punten en kunnen we weer een week van de rust genieten op dit platform als alle trollen zoals jullie wegblijven.

+27
Nvb25 dagen geleden

Heerlijk overwinning! Zoals het hele seizoen al te zien is; dit team kan echt vechten en verzaakt geen moment. Dat maakt dat wij deze wedstrijd nog gewoon gewonnen hebben. Geluk met het foutje van de keeper, maar geluk dwing je ook af ! Meerder goede spelers gezien vandaag maar ik wil twee uitblinkers benoemen: BDK(is geen verrassing meer) en De Keijzer . BDK bleef afjagen en bleef gaan, wat een klasse speler ! Fabian speelde ook een geweldige pot en hield er veel ballen uit ! Jammer dat ie zo'n wereld doelpunt om de oren krijgt. Maar voor de rest was ie echt foutloos en haalde er een aantal bijna zeker lijkende goals uit. Hier kunnen we in ieder geval meer verder bouwen, en als dit team nog verder gaat door ontwikkelen dan ben ik benieuwd waar het gaat eindigen. Ik heb niet het idee dat dit team al aan zijn plafond zit en heb t gevoel dat er nog wel veel meer in zit. Helemaal als straks iedereen weer echt fit is en we nog meer keuzes hebben.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia