Mumba

Heracles in de eerste ronde KNVB Beker tegen FC Winterswijk

29 september
37 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Mat op 29 sep. 2024

Heracles speelt de eerste wedstrijd van de KNVB Beker uit tegen FC Winterswijk.

De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 29 oktober, woensdag 30 oktober of donderdag 31 oktober. De definitieve speeldatum wordt later bekend gemaakt.

Heracles mag hierbij beter voor de dag komen dan vorig jaar. Vorig jaar verloren de Heraclieden met 2-0 bij HHC, eveneens een amateurclub. De blamage gebeurde ook in de eerste ronde.

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 37

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heracliedzegt

    21 dagen geleden

    Henk kneus

  • Hen

    Henkzegt

    21 dagen geleden

    Er wordt nu telkens met geluk gewonnen, geen spelers die het verschil kunnen maken(aanvallend). Jaren geleden kon Heracles het thuis iedereen lastig maken en wonnen ze 9 van de 10 keer van clubs uit het rechterrijtje en ook nog eens met goed voetbal en overtuiging, dit waren wedstrijden waarvan je bijna zeker wist dat Heracles deze wedstrijden wel ging winnen, de vraag was alleen met hoeveel. Nu is het maar afwachten en winnen ze met geluk uit van een NEC, maar thuis kunnen ze niet winnen van een Almere City. Heracles heeft nu meer geld en dus meer te besteden, tuurlijk na verhouding blijft het hetzelfde, omdat spelers en alles duurder worden, maar dan nog kun je met een goede scouting hier op voort borduren, kijk naar een Eagles.

    -32

    • Hen

      Henrizegt

      21 dagen geleden

      Je zegt het eigenlijk zelf al; jaren geleden. De tijden dat we onze tegenstanders de wil oplegden is voorlopig voorbij. Ik moet wel zeggen dat de laatste wedstrijd tegen Heerenveen mij wel beviel. Oke, een ketser van Van der Hart, maar er was wel strijd en passie We hebben over geluk tot nu toe inderdaad niet te klagen, maar aan de andere kant dwing je dit ook wel af. Ik ben het met je eens dat een goed fundament belangrijk is, maar met spelers als de Keijser, Mirani. BDK en Kulenovic/Hornkamp heb je in ieder geval wel een goede as. Daarnaast hebben we met ’t Zand en Benita wel spelers die wat toevoegen. Ik heb het dan nog niet eens over Zamburek , waar ik ook veel van verwacht. Ik heb op dit moment best wel een goed gevoel bij dit elftal. De doelstelling is en blijft: handhaving. Als we boven de streep blijven doen we het gewoon goed.

      • Hen

        Henkzegt

        21 dagen geleden

        Dus ergens is er wat mis gegaan, waardoor dit nu niet meer kan. En daar doel ik op, die weg terug is niet/nog niet ingeslagen, alles behalve.

        -20

      • HAF

        HAFC1903zegt

        21 dagen geleden

        Henk hoe vaak moet het nog benoemd worden? Rai V. is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor waar/wanneer het is misgegaan dat wij niet meer standaard plek 7-12 eindigen. Als hij niet zo dom was geweest waren we hoogstwaarschijnlijk nooit gedegradeerd, en gezien de minimale verschillen dat seizoen (5 punten tussen ons op plek 16 en Cambuur op plek 9) waren we zelfs zeer waarschijnlijk weer in de buurt van play-offs Europees voetbal gekomen. Dan had je geen jaar KKD gehad waar alleen routiniers werden gehaald als Vejinovic en Bruns die tekort komen voor de Eredivisie en had je dus ook niet de afgelopen 2 zomers zo’n grote schoonmaak hoeven houden. Het is dus hartstikke duidelijk waar het mis is gegaan: Rai V.

    • Her

      Heracliedzegt

      21 dagen geleden

      Henk, als je het voetbal in Nederland goed had gevolgd als kenner had je geweten dat het voetballandschap de laatste jaren enorm veranderd is. Dat jij er dan maar vanuit gaat dat Heracles zo maar even weer attractief voetbal gaat spelen en zich in de middenmoot kan scharen is een verwachting die niet op gaat. Dat het voetbal er niet uitziet is belachelijk, we hebben dit seizoen op Zwolle na een strijdend Heracles gezien en met de spitsen er weer bij zal aanvallend ook meer mogelijk zijn. Maar heb sterk de indruk dat je hier alleen maar komt om de boel op te stoken, een andere optie is is dat je totaal geen kijk op het spelletje hebt en niet weet wat er de laatste jaren is veranderd in het betaalde voetbal in Nederland. Noem mij maar eens een gelijkwaardige club op die wel structureel in de middenmoot komt met een bescheiden budget, ben benieuwd

    • Her

      Heracliedzegt

      21 dagen geleden

      Henk jij bent een grote sukkel en voor twente rot op met je negatieve praatjes kneus Heracles heeft een prima elftal momenteel ik hoop dat ze jou van deze site afdonderen en alle negatievelingen met jou stumperd

      -1

  • Hen

    Henkzegt

    21 dagen geleden

    @faf, we zouden op de goede weg zijn vindt ik als er leuk, aantrekkelijk en aanvallend voetbal word gespeelt met een duidelijke lijn in het spel. Goede buitenspelers die dreiging hebben en een mannetje kunnen passeren, creative middenvelder(s) die ook een verschil kunnen maken ala Duarte, Bel Hassani, Merkel, Osman etc. Een goed fundament maken waar je op door kunt, niet met 2 buitenspelers die niks kunnen, een Suf die 0,0 techniek heeft, geen bal fatsoenlijk kan aannemen en 0,0 rendement heeft. Je hebt nu geen goed fundament en wekelijks worden er mensen neergezet waaronder een Engels, dit super hard werkt, maar net op elke positie tekort komt.

    -16

    • Her

      Heraclassic1961zegt

      18 dagen geleden

      Hafc1903.
      Mee eens. Het geval met Vloet heeft de club teruggeworpen. De club heeft de draad weer
      opgepakt en probeert langzaam weer terug te komen als stabiele middenmotor 👍

  • faf

    fafzegt

    21 dagen geleden

    Podcast met NJH nog even geluisterd; Ralph wordt inderdaad keurig teruggefloten door NJH, over de situatie Brouwer en over de transfer van bijv. Wieckhoff. Goed dat NJH hem gewoon ‘en public’ op zijn plek zet.

    Verder vind ik verschillende nieuwe namen in het team zich goed profileren. Mirani en Mesik spelen of ze al jaren in het zwart/wit lopen, Benita heel degelijk tot nu toe, v/d Kaam een goede wedstrijd afgelopen vrijdag, Keijzer wederom erg belangrijk. Kulenovic heeft 2 grote kansen die hij mist, en een 3e die buitenspel was. Verder prima pot.

    Suf ben ik nog niet zo gecharmeerd van eerlijk gezegd, die mist bepaalde basisvaardigheden.

    Maar wat me in het algemeen opvalt, is dat iedereen knokt voor elke meter, elk duel, elke bal. Hebben ze de bal, is het in de omschakeling ook vaak direct gevaarlijk. Van der Looi mag dan het imago van defensieve coach hebben, ik vind het alleraardigst met welke instelling ze het veld betreden.

    We hoeven inderdaad niet direct de polonaise te lopen maar we zijn wel op de goede weg, als je het mij vraagt! Op naar de Eagles!

    • Hen

      Henkzegt

      21 dagen geleden

      Het publiek er achter en het wel aanvallende en aantrekkelijke voetbal van de Deventenaren, laten Heracles volstrekt kansloos. Dus dat ze op de goede weg zijn valt nog wel mee, de ene week winnen ze met geluk en de andere week gaan ze er kansloos af. Totaal geen stabiliteit in de ploeg, maar ook niet in het systeem en de manier van voetballen.

      -15

      • faf

        fafzegt

        21 dagen geleden

        Tja, dan zou je alle wedstrijden op papier af kunnen doen. Ik had namelijk ook niet verwacht dat we van NEC en Heerenveen zouden winnen. En beide wedstrijden was het zeker niet onverdiend dat we wonnen!

        Probeer je te snappen, maar wanneer zouden ze in jouw ogen op goede weg zijn dan? Verdediging en middenveld staat gewoon goed, voorin wordt er nog wat gesleuteld. Had je anders verwacht met 15 vertrokken spelers en 13 nieuwkomers?

        Ik vind het juist stabieler ogen, met de tandem Mirani en Mesik, en v/d Kaam en BDK. Dat is toch veel stabieler dan vorig jaar met Sonneberg of Vejinovic?

        Qua systeem en manier van voetballen: Gedegen verdediging met snelle omschakelmomenten; ik zie dat elke wedstrijd (op PEC na wellicht) terug. Opkomende backs, durf naar voren, ik zie echt wel lijn en continuïteit in de manier van spelen.

        Waar ik vorig jaar bijna bij elke wedstrijd ‘met poep in de broek’ er weer voor ging zitten, heb ik nu veel meer vertrouwen in de ploeg. Gaan we er nog een paar keer hard af? Tuurlijk, inherent aan Heracles. Maar ik kan me echt totaal niet vinden in je negatieve kijk op dit team.

        En we moeten ‘maar’ tegen de Eagles, met alle respect voor Go Ahead. Het is niet dat je naar PSV moet, of AZ thuis krijgt.

        Maar goed, zoals ook in de rest van het leven; bij de een is het glas half leeg, bij de ander halfvol, en bij weer een ander kun je met dat halve glas wel meedere glazen vullen. Alles is perceptie 😉

  • Hen

    Henkzegt

    22 dagen geleden

    @ leo, nee hoor daar kick ik helemaal niet op. Ik vertel gewoon de feiten zoals het is en zoals kenners het ook zien. Supporters en mensen met minder verstand van voetbal reageren zoals iedereen hier bijna reageert. Als het goed gaat dan hoor je mij ook zeker wel, alleen daar is al een paar jaar geen reden meer voor, ja kleine oplevingen zonder fundament.

    -29

  • Leo

    Leozegt

    22 dagen geleden

    Beste mensen die telkens op Henk en andere ‘zeroes’ reageren.

    Stop nou toch met reageren op deze luitjes.

    Zij kicken op het scoren van zoveel mogelijk rode pijltjes, vinden ze prachtig !!
    Dus niet meer reageren, maar doodzwijgen.

  • HAF

    HAFC1903zegt

    22 dagen geleden

    Ik had eigenlijk wel gedacht/gehoopt dat Zamburek wat minuten had gemaakt in de oefenwedstrijd tegen Utrecht aangezien hij nu al weer een kleine 2 weken met de groepstraining meedoet, maar zie daar verder nergens iets over op foto’s of in wedstrijdverslagen. Ik denk dat hij dan ook nog niet bij de selectie zit tegen GAE. Zal wel Ajax-thuis na de interlandperiode worden dan voordat hij voor het eerst weer bij de selectie zit.

  • Tim

    Tim van Hoekzegt

    22 dagen geleden

    Henk, schaam je voor je spelfouten, leer eerst eens Nederlands.

  • Hen

    Henkzegt

    22 dagen geleden

    Grappig dat iedereen na 1 overwinning, maakt niet uit hoe, weer op een roze wolk leeft en alles weer koek en ei is. Dat is zon beetje het hele probleem van Heracles en zijn meeste aanhangers. Daar bedoel ik mee dat ze snel tevreden zijn en de lat laag leggen, waardoor spelers niet optimaal hoeven te presteren en geen druk voelen, want geld krijgen ze toch wel. Jammer dat de laat na zoveel jaren nog steeds zo laag ligt en er niet eens buitenspelers kunnen worden aangetrokken, alleen maar huurspelers. Droevige bende, maar goed iedereen is weer tevreden na 1 thuisoverwinning, pas de eerste thuis overwinning(met geluk) en 1 uitwedstrijd(ook met geluk).

    -37

    • HAF

      HAFC1903zegt

      22 dagen geleden

      Henk, nog steeds 5 dagen te vroeg met klagen jongen. Tevens loop je weer onzin te kramen want het is niet na 1 overwinning, we hebben er ondertussen al 2 op rij en dat ook nog eens tegen clubs die financieel veel meer te besteden hebben en ook een betere selectie hebben. En de lat ligt volgens mij bij de meeste supporters eerder te hoog dan te laag, er zijn velen die resultaten als die tussen 2015 en 2020 verwachten, wat totaal niet realistisch is momenteel. En de reden daarvoor heb ik laatst al op deze site genoemd: Rai V. die ons minimaal 10 miljoen heeft gekost door zijn volslagen idiote actie op de snelweg.

      Maar goed, de spreekvorm waarin jij spreekt bij: ‘Heracles en zijn meeste aanhangers’ doet mij vermoeden dat jij helemaal geen supporter van onze club bent, maar eerder een troll van een andere club.

      • Hen

        Henkzegt

        22 dagen geleden

        Tuurlijk en daarom maak ik mij druk om Heracles? was het maar zo, had ik momenteel meer te genieten dan dit. Helaas blijft Heracles ook mijn club, maar genieten doe ik helaas al jaren niet meer van zowel het beleid, de staf, de trainer(s), dan het spel.

        -29

    • Han

      Hanszegt

      22 dagen geleden

      1 overwinning???
      Henk…..jij hebt niets,maar dan ook helemaal niets met ons cluppie.

    • Stu

      Stulanowskizegt

      22 dagen geleden

      Mooi dat je na een overwinning altijd van die figuren hebt zoals jij. Die dan gaan lopen zeuren dat iedereen helemaal tevreden is. Wat moet je dan na een overwinning, gaan lopen janken met zn allen?

      • edj

        edjezegt

        21 dagen geleden

        mensen realiseer je nu eens dat we heracles zijn, dat verteld het hele verhaal.
        je kunt geen centen uitgeven die je niet krijgt, ontvangt.
        de spaarpot leeg maken wordt het einde.
        gezond beleid, op de huishouding passen is de key.
        iedereen afzeiken om wat die doet, meent, zegt of you name it,
        kan dan allemaal achterwege blijven.
        emotie , teleurstelling, blijdschap, pas op de plaats, etc is de realiteit.
        daar moeten we het al jaren mee doe, het lukt warempel ook nog.
        verhaal van de polstok toch??

  • Ren

    Rene vak rzegt

    22 dagen geleden

    Die verbeek en die andere z.g analist ene a jansen (krijg die voornaam) niet uit mijn bek gewoon stadion verbod geven in onze tempel .Ook dat Zwolle mannetje v wissing enge vent.Allemaal altijd negatief over de trots van almelo bah.

    • Hen

      Henkzegt

      22 dagen geleden

      Ze hebben wel gelijk vindt ik over veel wat ze over Heracles zeggen. Had 1000 x liever Verbeek dan een van de Looi. Het voetbal van Heracles is ook niet om aan te gluren, dit weekend weer win je door een keepersfout en je scoort wederom uit een dood spel moment. Kan mij niet heugen wanneer wij voor het laatst doelpunten maakten uit goed voetballende aanvallen. Buiten spelers worden niet meer gebruikt, deze moeten alleen maar naar binnen komen om de backs te laten op komen, daar begint de fout al. Wtf zou jij een back zo belangrijk maken? je moet goede buitenspelers hebben ala Kuwas en Peterson en dan soms voor de afwisseling een back laten opkomen, zie Robben en Lahm bij Bayern in die tijd.

      -40

      • Han

        Hanszegt

        22 dagen geleden

        Hey Henk je bent terug…..toevallig na een negatief bericht van die clown Verbeek.
        Hoop dat je ‘onze’ overwinning een beetje een plaatsje hebt kunnen geven…..zullen max en die anderen zich binnenkort ook wel weer voorzichtig melden.

      • HAF

        HAFC1903zegt

        22 dagen geleden

        5 dagen te vroeg Henk, vanaf zaterdag mag je weer klagen.

  • mrk

    mrklomszegt

    22 dagen geleden

    Laten we van dit bekerseizoen ons seizoen maken. Zorgen dat we als supporters het toernooi ook bloed serieus nemen. Dus tegen wie we ook spelen, massaal naar alle wedstrijden. Paar gunstige lotingen, liefst thuis, waar we van iedereen kunnen winnen. We zijn gewoon een taaie ploeg om tegen te spelen en hebben een trainer die weet hoe het moet. Gas erop!

  • Dir

    Dirkzegt

    22 dagen geleden

    Verbeek is gewoon een ouwe zeur, begrijp ook nooit dat zijn naam nog op lijstjes staat bij supporters. Had jongens in zijn selectie als: Elias Pech, Denis Mangafic, Juha Hakola, Andrew Ornoch, Vojtec Schulmeister…

    Zit nu te zeiken op dat die jongens niet uit de buurt komen. Hij kan de namen niet onthouden..

    Van kaam is niks, Mesik is niks, souf lopen er meer dan genoeg van in de KKD. Ontslagen bij Almere, Twente, Feyenoord, Nürnberg, Bochum. Zo zie je maar weer dat tijden veranderen. De werkwijze van deze “stug” past niet meer in het voetbal. Daar heeft hij zelf natuurlijk het meeste last van

  • HAF

    HAFC1903zegt

    22 dagen geleden

    Het blijft toch genieten om na een overwinning naar de Oosttribune te luisteren, van Wissing en Verbeek doen er alles aan om geen enkel positief woord over de wedstrijd te spreken. Van Kaam vinden ze tot nu toe nog niet zo goed, Verbeek was verdorie als analist aanwezig vrijdag en die heeft gewoon niet gezien dat van Kaam een van de betere spelers was, wat ben je dan aan het doen op de tribune tijdens de wedstrijd?

    • Joo

      Joopzegt

      22 dagen geleden

      Verbeek, voltooid verleden tijd!

  • Ant

    Antoniooozegt

    23 dagen geleden

    Laten we nog even met z’n allen terugdenken aan deze vrijdag. Hoe bizar goed was BDK de eerste helft. Ik denk wel 10 onderscheppingen in het eerste half uur, diepte passes, spel verleggen, hakjes. Echt abnormaal goed. We mogen echt met z’n allen hopen dat hij deze winter niet al vertrekt. Hij wordt nog steeds elke week beter. Genot om naar te kijken en o zo belangrijk voor dit team!

  • Ale

    Alexzegt

    23 dagen geleden

    En toch… moet je deze partij niet onderschatten !

  • rob

    robbiezegt

    23 dagen geleden

    Mooie loting en idd, de kater van vorig jaar wegspoelen. En laten we de beker eens serieus nemen. Dat deed Lammers destijds niet. Het is de kortste weg naar Europa! Een beetje gunstig loten en je kunt zo doorstoten. Deze wedstrijd is de start. Ik ben er bij!

  • Ren

    Rene vak rzegt

    23 dagen geleden

    Mooie loting voor Winterswijk alles te winnen.Voor ons om de nare smaak van afgelopen beker seizoen weg te spoelen .toen hhc uit verschrikkelijk toen die uitschakeling.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    24 dagen geleden

    Als ik zo naar de programma ’s kijk dan denk ik dat we op woensdag 30 oktober gaan spelen.

  • Art

    Arthurzegt

    24 dagen geleden

    FC Winterswijk-uit, altijd lastig!😅 Kolkende arena aan de Jaspersweg😅

    • Jer

      Jeroenzegt

      23 dagen geleden

      FC WINTERSWIJK-Heracles Almelo kijk er vol verwachting naar uit zeker!
      Word zeker dan volle Bak bij FC WINTERSWIJK natuurlijk!!!!
      Groet Jeroen💛🖤💪💪

TopReacties

+30
HAFC190322 dagen geleden

Het blijft toch genieten om na een overwinning naar de Oosttribune te luisteren, van Wissing en Verbeek doen er alles aan om geen enkel positief woord over de wedstrijd te spreken. Van Kaam vinden ze tot nu toe nog niet zo goed, Verbeek was verdorie als analist aanwezig vrijdag en die heeft gewoon niet gezien dat van Kaam een van de betere spelers was, wat ben je dan aan het doen op de tribune tijdens de wedstrijd?

+28
robbie23 dagen geleden

Mooie loting en idd, de kater van vorig jaar wegspoelen. En laten we de beker eens serieus nemen. Dat deed Lammers destijds niet. Het is de kortste weg naar Europa! Een beetje gunstig loten en je kunt zo doorstoten. Deze wedstrijd is de start. Ik ben er bij!

+22
faf21 dagen geleden

Podcast met NJH nog even geluisterd; Ralph wordt inderdaad keurig teruggefloten door NJH, over de situatie Brouwer en over de transfer van bijv. Wieckhoff. Goed dat NJH hem gewoon 'en public' op zijn plek zet. Verder vind ik verschillende nieuwe namen in het team zich goed profileren. Mirani en Mesik spelen of ze al jaren in het zwart/wit lopen, Benita heel degelijk tot nu toe, v/d Kaam een goede wedstrijd afgelopen vrijdag, Keijzer wederom erg belangrijk. Kulenovic heeft 2 grote kansen die hij mist, en een 3e die buitenspel was. Verder prima pot. Suf ben ik nog niet zo gecharmeerd van eerlijk gezegd, die mist bepaalde basisvaardigheden. Maar wat me in het algemeen opvalt, is dat iedereen knokt voor elke meter, elk duel, elke bal. Hebben ze de bal, is het in de omschakeling ook vaak direct gevaarlijk. Van der Looi mag dan het imago van defensieve coach hebben, ik vind het alleraardigst met welke instelling ze het veld betreden. We hoeven inderdaad niet direct de polonaise te lopen maar we zijn wel op de goede weg, als je het mij vraagt! Op naar de Eagles!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia