Mumba

MZWB S02E13 | Reuring op rechtsbuiten

1 oktober
6 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Bjorn Wind op 1 okt. 2024

Na twee zeges op rij doken Robin, Mark en Tom vol enthousiasme de studio in en kwamen ze tot de conclusie dat met de defensieve organisatie van onze zwart-witte trots weinig mis is, maar dat de creativiteit op de flanken vooralsnog ontbreekt. Verder in deze uitzending: is Brian de Keersmaecker een betere aanvoerder dan Justin Hoogma, wat gaan we nog zien van Shiloh ’t Zand en wie moet er in Deventer rechtsbuiten staan? Over dat laatste werden de mannen ’t niet eens…

Maandag 25 november organiseren de heren van Met Zwart-Witte Blik, samen met Number 12 voetbal, een Voetbalscout-workshop in het Asito Stadion. Voor €40,- (normale prijs €50,-) leer je over scoutmethodes, wat talent is en hoe scouts kijken naar spelers. Opgeven kan via [email protected]. Wees er snel bij, er zijn nog maar een paar plekken over!

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 6

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • HAF

    HAFC1903zegt

    18 dagen geleden

    Overigens, zodra onze backs en buitenspelers normale voorzetten kunnen geven gaan we nog meer dreiging zien bij Kulenovic, elke keer dat ik hem zie spelen of trainen raak ik er meer van overtuigd dat hij de recordtransfer dubbel en dwars waar gaat maken. Vandaag op de training deden de backs en aanvallers een oefening waarbij de backs/buitenspelers voorzetten gaven en de spitsen/aanvallende middenvelders in koppeltjes voor de goal moesten komen, op zo’n training hebben ze meer tijd en minder druk natuurlijk dus dan zijn de voorzetten beter en dan zie je hoe goed Kulenovic met hoofd en voeten kan afronden. Suf kan beter niet te vaak schieten trouwens, die had 2 vuurpijlen die bij de bouwvakkers naast het trainingsveld op de kraan kwamen.

  • HAF

    HAFC1903zegt

    19 dagen geleden

    Afgaande op de training is de opstelling zondag ongewijzigd. Overigens gaan de geluiden dat Zamburek toch wel bij de wedstrijdselectie zit, ondanks dat hij maandag de oefenwedstrijd tegen Utrecht heeft gemist.

  • Sli

    Slimpiezegt

    19 dagen geleden

    Nog nieuws te melden mbt training? Wie er met de basis mee traint? Podgu of Talvitie op rechts?

  • Nvb

    Nvbzegt

    20 dagen geleden

    Voor mij mag Talvitie wel op rechtsbuiten staan, puur omdat hij qua basistechniek en overzicht beter is dan Suf.
    Suf brengt meer power en verdedigd goed mee, maar ik vind hem qua bal behandeling wel behoorlijk zwak. Hij verslikt zich toch wel heel vaak in de bal en heeft ook niet de technische kwaliteit om een speler 1 op 1 uit te spelen.

    Wel vind ik dat Talvitie qua power nog wel een stap moet gaan zetten. Hij mag daarnaast ook wat dwingender aanwezig zijn. Daarin heeft Suf duidelijk een streepje voor. Maar over het gehele plaatje bekeken denk ik dat Talvitie de betere voetballer is .

    Linksbuiten is voor nu wel duidelijk,daar hoort Engels te spelen. Die heeft elke wedstrijd nog een voldoende gehaald en betrokken bij doelpunten. Werkt daarnaast hard en is een plaag voor de tegenstanders.

    • Art

      Arthurzegt

      20 dagen geleden

      Goed betoog Nvb. Wellicht Talvitie wat meer speeltijd in thuiswedstrijden en Suf wat meer in uitwedstrijden?
      Ik blijf wel van mening dat ze het beste met Limbombe om tafel kunnen. Zowel Heracles als hijzelf heeft er niets aan als hij niet traint en speelt (in het tweede) al vind ik onze linksbuiten uit de jeugdopleiding veelbelovend.

      • Nvb

        Nvbzegt

        20 dagen geleden

        Dat is inderdaad een optie, aan zo iets zat ik zelf ook al aan te denken Arthur! In wedstrijden waar wij het spel maken zou ik voor Talvitie kiezen, en in wedstrijden waarin je veel terug moeten zakken en buitenspeler moet mee verdedigen heb je wellicht meer aan Suf.

        En wat betreft Limbombe: het is een lastige situatie. Aan de ene kant gaat het groepsproces en normen en waarden voor. Iedere speler die zichzelf belangrijker vind heeft geen plek in dit team. Het is juist die teamspirit waar wij het nu van moeten hebben.

        Aan de andere kant moet je misschien ook wel met hem om tafel en hem extra begeleiding gaan aanbieden. Een mental coach en of psycholoog bijvoorbeeld. Als hij daarin aantoont stappen te maken dan wellicht een nieuwe kans geven.

        Uiteindelijk is t ook kapitaal vernietiging als deze jongen door de achterdeur moet vertrekken. Dat terwijl hij van wat er vorig jaar gezegd werd toch nog wel een aardige transfersom heeft gekost. Het zou toch mooi zijn als die investering toch nog terug verdiend kan worden. Of in een nog beter scenario: dat we er winst op kunnen maken.

        Maar t valt en staat natuurlijk wel met zijn instelling. Als ik de reactie van vd Looi zag toen hem naar Limbombe werd gevraagd dan krijg ik toch wel het gevoel dat er echt iets heel ernstigs is voor gevallen. Dat is niet alleen een grote mond of arrogante houding geweest daar moet echt meer voor gevallen zijn.

        Aan de ene kant goed dat ze t intern houden, maar ik ben ook wel benieuwd wat er nou precies is gebeurd .

TopReacties

+26
Nvb20 dagen geleden

Voor mij mag Talvitie wel op rechtsbuiten staan, puur omdat hij qua basistechniek en overzicht beter is dan Suf. Suf brengt meer power en verdedigd goed mee, maar ik vind hem qua bal behandeling wel behoorlijk zwak. Hij verslikt zich toch wel heel vaak in de bal en heeft ook niet de technische kwaliteit om een speler 1 op 1 uit te spelen. Wel vind ik dat Talvitie qua power nog wel een stap moet gaan zetten. Hij mag daarnaast ook wat dwingender aanwezig zijn. Daarin heeft Suf duidelijk een streepje voor. Maar over het gehele plaatje bekeken denk ik dat Talvitie de betere voetballer is . Linksbuiten is voor nu wel duidelijk,daar hoort Engels te spelen. Die heeft elke wedstrijd nog een voldoende gehaald en betrokken bij doelpunten. Werkt daarnaast hard en is een plaag voor de tegenstanders.

+13
HAFC190319 dagen geleden

Afgaande op de training is de opstelling zondag ongewijzigd. Overigens gaan de geluiden dat Zamburek toch wel bij de wedstrijdselectie zit, ondanks dat hij maandag de oefenwedstrijd tegen Utrecht heeft gemist.

+13
HAFC190318 dagen geleden

Overigens, zodra onze backs en buitenspelers normale voorzetten kunnen geven gaan we nog meer dreiging zien bij Kulenovic, elke keer dat ik hem zie spelen of trainen raak ik er meer van overtuigd dat hij de recordtransfer dubbel en dwars waar gaat maken. Vandaag op de training deden de backs en aanvallers een oefening waarbij de backs/buitenspelers voorzetten gaven en de spitsen/aanvallende middenvelders in koppeltjes voor de goal moesten komen, op zo'n training hebben ze meer tijd en minder druk natuurlijk dus dan zijn de voorzetten beter en dan zie je hoe goed Kulenovic met hoofd en voeten kan afronden. Suf kan beter niet te vaak schieten trouwens, die had 2 vuurpijlen die bij de bouwvakkers naast het trainingsveld op de kraan kwamen.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia