Mumba

Heracles verliest in spektakelstuk van Ajax: 3-4

20 oktober
86 reacties
Foto: NESImages

Geschreven door Mat op 20 okt. 2024

In een waanzinnig duel tussen Heracles Almelo en Ajax trok de ploeg uit Amsterdam uiteindelijk aan het langste eind met een 3-4 overwinning. Beide teams maakten er een waar voetbalfeest van, waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Een doelpunt van Mario Engels heeft zich misschien nu al verzekerd van de titel ‘mooiste van het seizoen’.

Sterke start van Heracles: Kulenovic opent de score

Heracles begon scherp aan de wedstrijd en liet direct zien niet onder de indruk te zijn van Ajax. Met lef en overtuiging zaten de Almeloërs kort op hun tegenstander. Na twaalf minuten beloonde Heracles zichzelf: Luka Kulenovic schoot beheerst de 1-0 binnen en zette het stadion op z’n kop. De vreugde was echter van korte duur, want slechts enkele minuten later bracht Klaassen de Amsterdammers alweer op gelijke hoogte met de 1-1.

Ajax gevaarlijk, maar Heracles blijft overeind

Ajax wist zich meerdere keren gevaarlijk door de verdediging van Heracles te spelen. Vooral spits Brobbey dook een aantal keer dreigend op voor het doel, maar zijn afronding liet te wensen over. Doelman Fabian de Keijzer hield zijn ploeg met knappe reddingen op de been, waaronder een cruciale redding waarbij Brobbey voor een leeg doel mistte. Toch was het Mario Engels die met een wereldgoal de show stal in de eerste helft. Vanaf de eigen helft zag hij doelman Pasveer ver voor zijn doel staan en hij bedacht zich geen moment. Hij knalde de bal over de doelman heen. Een doelpunt die de wereld zal overgaan, dat is zeker.

Tweede helft vol spektakel: Weghorst en Kulenovic doen van zich spreken

In de tweede helft bleef het kansen regenen. Engels kreeg een grote kans om zijn tweede van de middag te maken, maar Pasveer hield hem van scoren af. Ook Suf Podgoreanu was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ketste via de onderkant van de lat het veld weer in. Aan de andere kant bleef Ajax gevaarlijk, hoewel Brobbey’s vizier nog altijd niet op scherp stond. Dit leidde tot een wissel: Wout Weghorst kwam binnen de lijnen en niet lang daarna tekende hij direct voor de 2-3.

Heracles vecht terug: opnieuw Kulenovic

Heracles liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Zamburek was belangrijk in de opbouw en stuurde Roosken met een slimme pass diep. De voorzet van de linkerverdediger werd keurig binnengewerkt door Kulenovic, die zo zijn tweede van de middag maakte: 3-3.

Ajax wint via penalty en rode kaart als genadeklap

Het leek erop dat Heracles voor een stunt zou zorgen, maar in de 82e minuut kreeg Ajax een strafschop. Weghorst faalde niet en maakte zijn tweede van de wedstrijd: 3-4. Tot overmaat van ramp kreeg Heraclied De Keersmaecker kort daarna een rode kaart, wat het laatste sprankje hoop voor de thuisploeg deed verdwijnen. Ondanks een heroïsche strijd bleef Heracles met lege handen achter na een spektakelstuk dat de fans niet snel zullen vergeten.

Mededeling

HAFC draait nagenoeg volledig op vrijwilligerswerk. Heb jij een kleine donatie over om de site in de lucht te houden of wil jij adverteren met je bedrijf? Help ons dan. De hulp is zeer welkom!

Steun HAFC met een donatie

Discussieer mee 86

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Gij

    Gijszegt

    2 uur geleden

    Het was een mooie wedstrijd maar uiteindelijk draait het om de punten. En spelen we top thuis tegen psv en ajax maar geen punten. Thuis tegen Willem 2 en Almere lukte dit niet. We spelen tegen de verkeerde ploegen zo goed. Al heeft het natuurlijk ook met spel van de tegenstander te maken. Ajax voetbalt mee een Almere hield alleen maar tegen

  • Mar

    Marcozegt

    3 uur geleden

    Kuwas doet het goed bij Volendam, misschien in de winterstop maar ophalen?!

    -2

  • Noa

    Noahzegt

    12 uur geleden

    Miliano Jonathans is de afgelopen tijd vaak bekeken door onze scouting.

    Bron: WFCGRONINGEN op X

    • HAF

      HAFC1903zegt

      11 uur geleden

      Doet het goed bij Vitesse

    • Haf

      Hafcswenzegt

      11 uur geleden

      Wil niet veel zeggen, maar dat account plaatst alleen maar dingen over Groningen erop.

      -3

  • Leo

    Leozegt

    12 uur geleden

    Brian geschorst voor derby

    Ik zou het aanvechten zodat ie gewoon kan meedoen

    • HAF

      HAFC1903zegt

      11 uur geleden

      Kan volgens mij niet bij 2x geel, alleen bij een directe rode kaart.

  • Kri

    Kriszegt

    15 uur geleden

    Het was een memorabele wedstrijd afgelopen zondag. Eerlijk gezegd vond ik het voetballend van onze kant, nog helemaal niet zo heel goed, maar het score verloop, de spanning, de wereldgoal van Engels, de energie die we erin legden, vergoedde alles. Ik vind dat we echt een volwassen elftal hebben dat het iedere tegenstander, misschien PSV uit uitgezonderd, moeilijk kan maken. Zamburek had ik nog helemaal niet zien spelen, maar vond ik prima invallen. Kulenovic vind ik echt een goede spits en we hebben een vrij brede bank, voor ons doen dan. We worden steeds vaster en spelers worden steeds fitter. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om het hele seizoen ver weg te blijven van de onderste plekken. Aankomende zondag is een mooi moment om daarmee te beginnen.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    15 uur geleden

    Heb veel variaties voorbij zien komen voor komende zondag, ik zou het net wat anders doen op het middenveld. Ik zou ’t Zand een linie terughalen, speelde vorig jaar bij Dordrecht (een geweldig seizoen) ook in een blok van twee voor de verdediging, met daarnaast Zamburek en Bruijn op 10. Wat mij betreft mag Talvitie ook wel weer eens beginnen i.p.v. Suf.

  • Haf

    Hafc1903zegt

    15 uur geleden

    Boycot massaal met zen allen de wedstrijd tegen Winterswijk en laat zien dat dit niet kan! Fucking 27 euro en alleen maar buscombi en alle parkeerplaatsen maar voor ESPN vrijhouden.
    BOYCOT DIT

    • Bon

      Bonafidezegt

      12 uur geleden

      @HAFC1903. Dat is toch geen verkeerde prijs? Op de website van Winterswijk vragen ze voor eigen publiek 15 euro. Nu is het voor ons dus 10 euro voor een toegangsbewijs en 17 euro voor de bus, totaal: 27 euro. Je betaalt in principe minder voor een kaart dan de aanhang van Winterswijk.

      • Haf

        Hafc1903zegt

        12 uur geleden

        @bonafide locals 1903 meld op insta dat ze ook gaan boycotten is gwn duur voor ene bekerwedstrijd tegen Winterswijk. Eredivisieduels zijn nog goedkoper tegen Sparta nec enz

      • M

        Mzegt

        12 uur geleden

        Draait naast de prijs ook om de verplichte buscombi. lokale driehoek winterswijk wil naar mijn interpretatie niet meedenken met bv een pendelmogelijkheid vanaf de rand van winterswijk zodat supporters alsnog op eigen houtje kunnen afreizen. daarnaast is 27,5 euro inderdaad best een fors bedrag tegen een amateurclub, maar dit is niet de hoofdreden dacht ik

    • DAV

      DAVBADzegt

      11 uur geleden

      Ik ga niet boycotten want Heracles kan er niks aan doen dat het moderne voetbal betekent dat elke burgemeester dictatortje speelt, maar respect voor de mensen die het wel doen.

  • dol

    dolle pauperzegt

    16 uur geleden

    Zal gewoon met Bruijn op 6 beginnen en dan Zamburek op 8

  • Sco

    Scoutzegt

    17 uur geleden

    Van Kaam wordt nu door jullie genoemd omdat dit bij studio sport er wordt uitgelicht. Ook Zand was dramatisch en liet continu zijn man lopen. Hij liep continu bij Henderson weg en pakte een onbelangrijke speler waardoor Henderson alle vrijheid had. Dankzij deze 2 hebben wij de wedstrijd verloren.

    • Leo

      Leozegt

      12 uur geleden

      Zand solliciteert al een paar wedstrijden naar de bank, dus ja voor hem Zamburek naast Bryan.
      En alsjeblieft geen Bruns meer.

  • Leo

    Leozegt

    één dag geleden

    van Kaam zou eigenlijk voor straf zondag op de bank plaats moeten nemen. Hij was met zijn lakse reactie absoluut schuldig aan de eerste goal van Weghorst. Leek nergens naar en zal flink op zij kloten hebben moeten krijgen!

  • Han

    Hanszegt

    één dag geleden

    Hoor hier Hoogma op het middenveld ipv BDK???!!
    Hoogma kan die rol op het middenveld toch helemaal niet aan.
    Uiteraard speelt Jan Zamburek op zijn plek….en mocht ie na een uur op zijn,dan neem.ik aan dat Bruns of Bruijn hem zal vervangen.

    • Mar

      Martijn23zegt

      één dag geleden

      Hansie, ik weet dat je het graag populistisch houdt. Maar kan mij nog een potje Hoffenheim – Man. City in de CL heugen met Hoogma op 6, beste man van het veld.

      • Han

        Hanszegt

        één dag geleden

        Niets met populistisch te maken Martijn…Hoogma prima speler maar dan wel in het centrum achterin.
        Let maar op zondag….,weet wel zeker dat Zamburek op het middenveld speelt.

      • Ren

        Renezegt

        één dag geleden

        Klopt en hij heeft het bij ons ook wel eens gespeeld. We spelen met een dubbele 6, zamurek mret hoogma en daarvoor T zand.

  • Mar

    Martijn23zegt

    één dag geleden

    Echt genoten en een heerlijke middag gehad. Lang geleden dat ik zo heb zitten genieten. Ook een grote hulde aan de gasten die elke week die prachtige doeken maken, petje af!!

    Ze hebben het over het probleem met Brobbey en Weghorst bij Ajax, maar wij hebben zoiets in klein bij ons. Luka doet het geweldig, 0 redenen om hem te wisselen, maar Hornkamp heeft ons vorig jaar in de 2e seizoenshelft in de eredivisie gehouden… Luxe problemen, maar kan mij voorstellen dat Hornkamp er niet lekker bijloopt op het moment…

    Voor zondag, Hoogma voor BDK en verder niets. Niet te veel wisselingen, automatismen komen er aardig in.

    Thuis voor de winterstop; Nac, Rkc, Fortuna en Groningen… Daar moeten punten in zitten.

    Uit bizar lastig met; fct, Feyenoord, utrecht en az..

    We gaan het zien!!

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één dag geleden

    200 kaarten maar voor Winterswijk uit.

    • bli

      blik szegt

      één dag geleden

      Boycot buscombi Winterswijk:

      De gezamenlijke supportsverenigingen boycotten samen de buscombi naar FC Winterswijk!

      Een buscombi naar een eerste klasser in de KNVB beker is voor ons niet te accepteren en dan hebben we het nog niet eens over de prijzen hiervan.

      De reden voor een buscombi die ons geschetst is:
      – er zou onvoldoende parkeergelegenheid zijn, mede doordat ESPN door de live-uitzending teveel “parkeergelegenheid” inneemt.

      Echter wordt er niet meegedacht in alternatieve mogelijkheden tot afreizen (bijv: parkeren buiten het dorp en met een pendeldienst naar het complex).

      Dat er überhaupt 27,50 (korte busreis + kaartje) gevraagd kan worden voor een wedstrijd in deze fase van de KNVB beker is absurd.

      Wij staan als supportersverenigingen voor normalisatie en deze stap, genomen door de gemeente Winterswijk, FC Winterswijk en ESPN vinden wij onacceptabel!

      Almelo Maniacs
      Locals 1903
      Hart voor Heracles

  • Jop

    Jopiezegt

    één dag geleden

    Heeft dat slovan liberec niet nog 3 goede spelers? Geweldige aanwinsten

  • Ren

    Renezegt

    één dag geleden

    Gewoon hoogma voor de Keersmaecker. Verder niets veranderen

  • Hen

    Henkzegt

    één dag geleden

    Dames, ben ik weer. Bij deze zoals jullie altijd zeggen dat ik alleen maar negatief ben. Ben ik ook vaak, omdat er ook niks positiefs is. Maar bij deze heb ik eindelijk na een paar seizoenen weer eens genoten van Heracles. Er zat strijd, passie en beleving in de ploeg. We waren niet bang en lieten dit ook duidelijk zien/merken. Eindelijk weer eens spanning en sensatie. Jammer dat we worden bestolen door de scheidsrechter, 2 x geel, waarvan ik bij beiden mijn bedenken heb voor BDK, en dan de penal wat geen penal was. Wel bedenk ik mij dan, waarom kunnen wij dit niet elke week laten zien? zowel thuis als uit? blijkbaar zit er genoeg kwaliteit in de ploeg!! Dit laatste wist ik al, het moet er alleen nog uitkomen. Wel blijf ik erbij dat ik liever een andere coach zie met meer verstand op alle vlakken, vooral het aanvallende en het spelers beter maken.

    • m

      mzegt

      één dag geleden

      henk positief, dat ik dit nog mag meemaken

      • Hen

        Henkzegt

        één dag geleden

        Ja ja, als er iets positiefs is, meld ik het ook. Hoop alleen dat we dit volgende week ook op de mat kunnen brengen tegen die vieze rooien!!

  • Ren

    Rene vak rzegt

    één dag geleden

    Nogmaals wij als publiek waren gisteren de grote winnaar van een enerverende wedstrijd die alles in zich had mooie doelpunten ,penalty, gele -rode kaart(en).Kortom ik heb genoten van 2 goed voetballende ploegen.En wat betreft wout weghorst ik heb er geen problemen mee dat hij scoort tegen ons die jongen heeft zo’n staat van dienst ,hij doet gewoon waarvoor hij gehaald is bij ajax scoren.Laat brobbey er een voorbeeld aan nemen want die mout bij elk lichamelijk duel bha. Dan nog 1ding het is voetballend zoveel beter van onze kant dit moet een keer meerdere pnt opleveren want dat verdient onze ploeg + technische staf.

  • Hen

    Henrizegt

    één dag geleden

    We mogen trots zijn op de topprestatie van ons Heracles. We hadden de wedstijd na de 3-3 stevig in handen. Maar toen kwam Weghorst in de ploeg bij Lucky Ajax. Nou, Weghorst heeft bij mij afgedaan. Wat een matennaaier is dat zeg. Op het moment dat hij de bal niet meer kan controleren gaat hij na een licht duwtje van Bruns (toch hij weer) er maar bij liggen. Naast dat de scheidsrechter had moeten zien dat dit absoluut geen pingel is, was de VAR waarschijnlijk in dromenland. Vervolgens naait Weghorst BDK een kaart aan. Met dank aan Weghorst en van de Graaf zijn we bestolen. We hadden met de bal op de paal en onder kant lat natuurlijk ook domme pech, maar wat koop je hiervoor. We hebben als collectief super gespeeld en hadden minimaal 1 punt verdiend. Als ik toch 2 punten van kritiek mag geven, noem ik van Kaam en Bruns. Van Kaam sloft als een schildpad terug bij de tweede treffer van Ajax. Hij is zijn man compleet kwijt. Bruns is kind van de club, maar kan het niet meer bijbenen. Om dit te compenseren pakt hij de ene na de andere kaart. Maar het gevoel van trots en blijdschap over het vertoonde spel overheerst bij mij. Als ik kijk naar het vertoonde spel kan ik mij niet voorstellen dat we echt in de problemen komen. Met de uitwedstrijd tegen onze “vrienden” uit Enschede voor de boeg, wordt de thuiswedstijd tegen NAC wel heel belangrijk. Dat wil niet zeggen dat we kansloos zijn tegen “het kreupel peerd”, want zij moeten eerst nog aan de bak tegen Lazio. Laten we hopen dat zij zondag niet al te fris aan de aftrap staan en dan is een kleine stunt mogelijk. Forza Heracles!!!

    • Joo

      Joopzegt

      één dag geleden

      Dat heb ik dus gemist, toen ik een biertje ging halen, geel voor Bruns! Want ik zag niks want ik mos pissen!

      -3

  • Jan

    Janzegt

    één dag geleden

    Opstelling tegen Twente:
    Leerdam, omdat je volgens mij geen andere rechter CV hebt?
    Mirani, voetballend goed en kan prima als CVM

    Keizer

    Benita, Leerdam, Mesik, Roosken
    Mirani
    Zamburek, Bruijn
    Talvitie Kulenovic Engels

    -19

    • HAF

      HAFC1903zegt

      één dag geleden

      Waarom zou je je centrale duo uit elkaar halen als het goed staat?
      Mirani is ook te traag voor op het middenveld.
      Gewoon deze 11:

      De Keijzer
      Benita Mirani Mesik Roosken
      Zamburek Van Kaam
      T Zand (of Bruijn/Talvitie)
      Talvitie (of Suf) Kulenovic Engels

      • Pol

        Polliezegt

        één dag geleden

        Van kaam liet zijn man lopen. Het wordt tijd dat Van kaam en t zand op de bank gaan plaats nemen.

    • jan

      janzegt

      één dag geleden

      @HAFC1903, het gaat erom dat je iemand voor de verdediging hebt staan, zodat er geen gaten ontstaan, dit kan Mirani goed. Van kaam? kan er niks van, t zand? kan er niks van. Liever een traag iemand, die wel goed staat met 2 ervoor die wel wat kunnen.

      -10

      • el

        el capitanzegt

        één dag geleden

        en hoogma op die middenveld positie?

        kan zegen wat je wilt van hem maar hij is technisch erg goed, heeft de pass in de benen om het spel te verdelen, en heeft in het verleden genoeg minuten gemaakt op de 6/libero. deze manier hou je dat centrale koppel in stand en heb je een blok ervoor.

        zamburek op de 8 en toch maar eens bruijn de kans geven op 10. dan heb je een erg gebalanceerd middenveld.

  • Ber

    Berendzegt

    één dag geleden

    Geklapt toen Pasveer het veld in liep en geklapt toen Woutje als invaller binnen de lijnen kwam. Vroeger voor geklapt en nu weer.

    Als er dan toch iemand een goal voor Ajax moest maken dan Woutje wel.

    Zal wel weinig vrienden maken op deze, maar interesseert mij niets.

    • Ren

      Renezegt

      één dag geleden

      Helemaal eens !

  • Tis

    Tis watzegt

    één dag geleden

    Waarom is klappen voor een oud spelers idioot.
    Heeft ons qua prestaties iets gebracht en een mooie som geld.

    Ik snap die haat nooit. Als ze kiezen voor een andere club, dan mag dat toch. Ze moeten geld verdienen en zijn bijna nooit club mensen.
    Ik ben nog nooit door een oud collega uitgescholden, maar kreeg wel de vraag het het gaat. Normaal toch.

TopReacties

+35
Forza2 dagen geleden

Lang niet meer gereageerd maar… Hulde voor de jongens die elke week de spandoeken verzorgen. Enorm knap elke week weer een enorm doek te maken met elkaar! Hulde!

+34
Dirk2 dagen geleden

Hopen dat de volwassen man, met zijn kind en het Weghorst spandoek echt een stadionverbod krijgt.. Irritante vent stond echt overal in het stadion en uitgerekend zijn kind liep het veld op…

+25
Hans2 dagen geleden

We hebben een heerlijke spits en super fijn dat Jan Zamburek er eindelijk bij is.....in alles straalt de klasse er van af. Tegen twente maar op de plek van BDK en daarna thuis tegen nac samen op het middenveld.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia